De lave renter og den lave arbejdsledighed har gjort danskerne mere købelystne end nogensinde før. Det får de danske boligpriser til at stige. Men der er stadig stor…

Historisk højt niveau

De lave renter og den lave arbejdsledighed har gjort danskerne mere købelystne end nogensinde før. Det får de danske boligpriser til at stige. Men der er stadig stor forskel på priserne fra kommune til kommune.

Bedøm indlæg

Kombinationen mellem de historiske lave renter og den meget lave ledighed har hævet de danske boligpriser til et hidtil uset niveau. 
Forklarer cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre, i en artikel i Finans den 11. november.

Priserne på såvel ejerlejligheder som huse har aldrig været så høje, som de er nu. 
Prisen for en ejerlejlighed ligger i gennemsnit 3 % højere end sidste år, mens huspriserne er steget med hele 3,7 %.

Selvom man kunne tro, at prisstigninger ville betyde færre boligkøb, så er det ikke tilfældet. Tværtimod. For renterne gør det attraktivt at låne penge, samtidig med at lønningerne de senere år er gået op. 
Flere mennesker har derfor råd til at købe og eje en bolig.

jumpstory download20200319 110056

Forskel i boligpriser ses geografisk

Selvom der generelt er stor stigning i boligpriserne på det danske marked, så er der ifølge undersøgelser foretaget af Boligsiden, stadig stor forskel fra kommune til kommune.

I undersøgelsen, der ser på prisen for en standardvilla på 140 kvm. Er der »mere end seks millioner kroners forskel mellem den dyreste og den billigste kommune.
I Gentofte koster standardvillaen 6,7 millioner kroner, og i Lolland Kommune koster et hus på tilsvarende størrelse lidt over 640.000 kroner«.

Det er dog ikke kun i yderpunkterne som Gentofte og Lolland, at der kan være penge at spare. Kigger du på bolig i det østjyske, er der også en markant besparelse at hente, hvis du for eksempel vælger et hus i Norddjurs kommune frem for Syddjurs kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
jumpstory download20200320 123733
Læs mere

Hvad er grundskyld?

Hvis du overvejer at købe bolig, har du sikkert hørt udtrykket grundskyld. Det samme gælder, hvis du netop…