Matcher din bolig ikke helt jeres behov? Trænger I til bedre opbevaringsløsninger? Eller vil…

Matcher din bolig ikke helt jeres behov? Trænger I til bedre opbevaringsløsninger? Eller vil I gerne udnytte pladsen bedre? Så skulle du overveje at få professionel hjælp. Det fik den sammenbragte familien Karstad fra København. De fik mere plads og lysere opholdsrum. Og de har ikke fortrudt.

Bedøm indlæg

Familien Karstad manglede plads 

Familien Karstad fik hjælp af en arkitekt, da de overtog deres andelslejlighed på Østerbro. Udfordringen var, at de ikke udnyttede de i alt 150 kvadratmeter godt nok. Familien består nemlig af to voksne og seks børn. Så det var nødvendigt med en ny og bedre løsning.

Den flotte ejendom på Østerbro – med udsigt til søerne – stammer fra en tid, hvor lejlighederne var små. Men med arkitektens erfaring og kreative sans lykkedes det familien at få deres drømme opfyldt, så det også var praktisk for dem at bo på smukke Østerbro.

Da familien Karstad overtog lejligheden, havde de tidligere ejere slået to små lejligheder sammen for at skabe mere plads. I alt 150 kvadratmeter. Men pladsen blev ikke udnyttet godt nok.

Lejligheden bar tydeligt præg af, at muren mellem de to lejligheder bare var blevet revet ned. Det gav selvfølgelig mere plads. Men lejligheden hang ikke ordentligt sammen og fremstod i det hele taget uharmonisk. Den var svær at indrette efter familiens behov. Det var familien Karstad ikke tilfredse med. Så de kontaktede en arkitekt.

floor plan 1474454 1280 3

Fik hjælp af en arkitekt

Arkitekten nytænkte hele lejligheden. Der blev skabt sammenhængende rum til alle familiemedlemmer og etableret indbyggede opbevaringsløsninger for at løse den store families pladsproblemer. Familien havde ikke længere brug for skabe. Og det gav plads.

Fra begyndelsen sørgede arkitekten for, at hver ting fik sin plads. Simpelt og enkelt. Arkitekten så også muligheden for at ændre på opholdsrummene. Stuen og køkkenet blev slået sammen til ét stort og lyst opholdsrum. Netop lysindfaldet var vigtigt for familien. Så arkitekten sørgede for, at der var lyst i opholdsrummet i alle døgnets lyse timer.

Få en ingeniørfaglig vurdering

Når du skal bygge om, bygge til eller bygge nyt kan arkitekten hjælpe dig med at lave en skitse og komme med ideer til, hvordan din bolig kommer til at se ud. Men ofte giver det mening at tage en ingeniør med på råd. Særligt hvis der er tale om et omfattende byggeri.

Ingeniøren kan hjælpe dig med viden og overblik, både inden for de konstruktive arbejder men også inden for VVS, ventilation og el. Det er vigtigt at få helt styr på, hvad der kan lade sig gøre, og hvordan det gøres mest effektivt og uden unødige omkostninger. Desuden skal der ofte tages en række hensyn, så dit byggeri ikke skader miljøet.

Når du skal i gang med at bygge, er der meget at holde styr på. Du skal for det første have lavet en god plan for dit byggeprojekt.Men ved at få en ingeniør til at stå for planlægningen af selve byggeprojektet, sikrer du dig, at du har en fagmand ved hånden, der kan holde øje med slagets gang og sørge for, at projektet skrider frem efter planen.

Ingeniøren kan besigtige din bolig, før byggeriet går i gang, og hjælpe dig med at lave et kvalificeret overslag på håndværkerudgifter. Pengene for en ingeniør er i sidste ende godt givet ud. For det handler om at få tingene gjort ordentligt fra begyndelsen. Så sparer du tid og penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om