Går du med overvejelser om at anlægge en ny have eller vække nyt liv til den eksisterende? Så kan der være penge at spare ved at lave en god haveplan.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvad det koster at hyre en professionel havearkitekt til at planlægge og indrette din have. Herudover kan du læse mere om, hvad en havearkitekt kan hjælpe dig med.

4.7/5 - 3 Stemmer

Hvad er timeprisen for en havearkitekt?

Med en havearkitekt kan du realisere mange af de drømme og forestillinger, du har haft omkring din egen have. Prisen for at hyre en havearkitekt kan være varierende alt efter, hvem du vælger samt, hvilken erfaring de har.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på en havearkitekt

Det kan altid betale sig at indhente flere tilbud på håndværkeropgaver.
Det giver dig bedre overblik over opgavens omfang, kendskab til markedets priser og kan spare dig for mange penge.
 
Derudover så er det gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Med en let screening kan vi konstatere, at prisniveauet ligger et sted mellem 500 – 1.000 kr. i timen inklusive moms. Der er dog ingen faste priser, da det er en individuel prissætning fra den ene havearkitekt til den anden.

Vi anbefaler derfor ikke, at du fokuserer på den vejledende timepris, men i stedet på at se nogle af havearkitektens referencer, så du kan se, hvilken stil der matcher dine ønsker og drømme.

Herefter kan du aftale en fast pris med havearkitekten alt efter opgavens størrelse og omfang. Hvis du har et bestemt budget, som du ønsker at anvende til haven, kan du med fordel opsøge en havearkitekt for at se, hvilke muligheder det giver inden for det aktuelle budget.

Fordele ved at vælge en havearkitekt

Det at have sin egen have er et fantastisk privilegium og en luksus, som mange danskere sætter pris på. Derfor er flere og flere også begyndt at skabe en smuk have, som de kan nyde godt af og føle sig hjemme i.

Hvis du mangler inspiration eller er i tvivl om, hvordan du kommer i mål med dine havedrømme, kan du med fordel hyre en professionel havearkitekt.

En af de mange fordele ved at hyre en havearkitekt er, at du kan du få lavet en komplet haveplan, som giver dig et overblik over din have, og de muligheder der måtte være. Når du har dannet dig et overblik over haveplanen, kan du lettere sparre og konkretisere de mange idéer, som du har for din have.

Herudover kan en havearkitekt hjælpe med at vise dig, hvordan du kan udnytte din have bedre, og hvordan du kan hente din investering ind igen. Du kan både få rådgivning af en professionel havearkitekt, men du kan også få hjælp til at implementere de løsninger, som I kommer frem til sammen.

Det kan som udgangspunkt starte med en vision eller idé, som du har, hvor havearkitekten kan koble sig på for at komme med kreative forslag til at realisere dine idéer for haven.

Sådan får du den bedste pris på en havearkitekt

Når du skal vælge en havearkitekt, er det væsentligt at sætte tid af til at undersøge markedet. Resultatet og løsningerne som du får fremlagt, vil være forskellige fra den ene havearkitekt til den anden.

Håndværket ligger i den kreative proces det er at komme frem til nogle gode løsninger, som passer til jeres smag og vision. Derfor er det afgørende, at du finder en havearkitekt, som forstår sig på, hvad I ønsker af stil og funktionalitet i haven.

For at finde den bedste havearkitekt bør du se nærmere på nogle af de opgaver, som de har løst for andre kunder. Her kan du også læse om kundernes erfaringer med forløbet og det endelige resultat. Det giver dig som regel en bedre indikation af, hvad du selv kan forvente af samarbejdet.

Til sidst kan du indhente flere tilbud på den samme opgave for at se, hvad de hver især vil vurdere, at opgaven vil koste. Hvis du har et budget for opgaven, handler det i høj grad om at vælge en havearkitekt, der kan få mest muligt ud af det det aktuelle budget.

Konklusion på at hyre en havearkitekt

Som en kort opsummering på artiklen kan vi konkludere, at der ikke er noget fast pris for en havearkitekt. Det kan derfor som udgangspunkt svinge fra 500 – 1000 kr. inklusive moms.

Når du skal finde en havearkitekt, bør du derfor ikke udelukkende kigge på prisen, men de referencer og opgaver, som de tidligere har udført. Herefter kan du forhandle dig til en fair pris for begge parter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om