Har du fået tilstoppet din håndvask eller afløb, kan der være behov for at hyre et professionelt VVS-firma. Et VVS-firma kan både hjælpe med at montere, reparere og servicere de forskellige vandtilslutninger, der er i boligen.

Hvis du har brug for hjælp til en VVS-opgave, kan du i denne artikel blive klogere på, hvad et autoriseret firma koster at hyre, samt hvorfor det er vigtigt at vælge et autoriseret VVS-firma.

4.2/5 - 4 Stemmer

Hvad koster det at hyre et autoriseret VVS-firma?

Skal du have gennemgået dine vandrør for skader eller revner, eller skal du have installeret en ny vaskemaskine, kan du få hjælp af et autoriseret VVS-firma. Prisen for at hyre et professionel VVS-firma afhænger oftest af, hvor lang tid det tager at udføre en opgave. Du vil dermed betale en bestemt timepris for at få opgaven udført.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på VVS

Det kan altid betale sig at indhente flere tilbud på håndværkeropgaver.
Det giver dig bedre overblik over opgavens omfang, kendskab til markedets priser og kan spare dig for mange penge.
 
Derudover så er det gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Timeprisen kan variere fra det ene firma til det andet. Du bør derfor indhente flere tilbud for at se, hvor du kan få den bedste pris. Du kan som udgangspunkt forvente, at timeprisen for at hyre et autoriseret VVS firma vil være mellem 400 – 700 kr. ekskl. moms i timen. Her er den første time som regel dyrere end de efterfølgende timer.

Udover timeprisen skal du forvente, at der kommer et gebyr for servicevognen. Det kan enten være en fast pris eller pris pr. time. Det kan som udgangspunkt være mellem 70-80 kr. ex moms i timen. Hertil vil der være udgifter til reservedele i forbindelse med opgaven samt et miljøtillæg, hvis VVS-firmaet også skal bortskaffe affaldet, hvis det er aktuelt.

Prisen for et autoriseret VVS-firma, uden for normal arbejdstid, vil være markant dyrere end andre tidspunkter på dagen. Her kan timeprisen være helt op til 2.000 – 3.000 kr. ekskl. moms i timen. Dertil vil der igen komme et tillæg for servicevognen.

Kan det betale sig at hyre et autoriseret VVS-firma?

Hvis du ønsker at spare penge, og derfor overvejer at gøre det selv eller hyre et andet firma til at løse en opgave, skal du undersøge, om det er godkendt. Det er nemlig sådan, at visse opgaver kun må udføres af et autoriseret VVS-firma. Det skyldes, at der er visse opgaver som kræver en 3. parts kvalitetssikring, som kun et autoriseret VVS-firma kan udføre.

Hvis du i dette tilfælde selv vælger at udføre opgaven, eller hyrer et firma som ikke er autoriseret, kan det ende med at blive en dyr affære, hvis der opstår en skade i forbindelse med arbejdet eller efterfølgende. Her vil din forsikring betragte det som en ulovlig installation, hvorfor du ikke vil få dækket dine omkostninger ved f.eks. en vandskade i hjemmet eller i din virksomhed.

Få høj håndværksmæssig kvalitet og rådgivning af et VVS-firma

Der er naturligvis flere fordele ved at hyre et professionel VVS-firma. Først og fremmest kan du forvente, at de tilbyder den højeste håndværksmæssige kvalitet, da det er deres specialområde. Derudover kan du forvente en fagperson, der sætter en ære i sit håndværk, og derfor kun rådgiver dig til holdbare, funktionelle og æstetiske løsninger.

Konklusion på om du skal vælge et professionelt VVS-firma

Som kort konklusion på denne artikel, kan vi med sikkerhed sige, at det til enhver tid vil være bedst og billigst at hyre et autoriseret VVS-firma. Selvom det vil komme til at koste dig en smule mere end, hvis du hyrer et andet firma til opgaven, så vil prisen være markant dyrere, hvis der skulle ske en skade på ejendommen i forbindelse med det udførte arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om