En tømrer kan hjælpe med alt fra ombygninger, at bygge nyt og til at lave en tilbygning til din bolig. En tømrer kan derfor hjælpe dig med at realisere ethvert byggeprojekt. Det er lige fra de helt simple små opgaver til de helt store byggeprojekter.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvad det koster at hyre en tømrer til en opgave. Vi fortæller også lidt om, hvad en tømrer kan tilbyde at lave for dig.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad er prisen for en tømrer?

Vi har i Danmark mange forskellige tømrervirksomheder placeret rundt i hele landet. Prisen for en tømrer er ikke ens alle steder. Der kan være forskellige prissætninger for at hyre en tømrer alt efter deres erfaring, hvilke typer opgaver de tilbyder, samt hvor de befinder sig rent geografisk i landet.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på en tømrer

Det kan altid betale sig at indhente flere tilbud på håndværkeropgaver.
Det giver dig bedre overblik over opgavens omfang, kendskab til markedets priser og kan spare dig for mange penge.
 
Derudover så er det gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Til forskel fra mange andre erhverv vil en tømrer sjældent tilbyde en fast timepris, selvom den enkelte opgave bliver vurderet ud fra den tid, opgaven vil kræve. Du kan som udgangspunkt forvente, at tilbuddet indeholder en fast pris ud fra timer, kørsel og materialer, der skal anvendes til opgaven.

For alligevel at gøre det en smule mere konkret for dig, har vi lavet en let screening af markedet for at finde det aktuelle prisniveau for en tømrer. Her kan du forvente, at timeprisen for en tømrer ligger et sted mellem 300 kr. til 400 kr. i timen inklusive moms. Det er blot et estimat, som naturligvis kan variere alt efter, hvilken virksomhed du vælger.

Som udgangspunkt kan du forvente, at en tømrer der er medlem af Byg Garanti eller anden garantifond er dyrere, end en tømrer der ikke er. Til gengæld har du en større sikkerhed for det udførte arbejde, hvis der opstår skader, mangler, sjusk eller uenigheder om resultatet.

Hvilke opgaver kan en tømrer hjælpe med?

En tømrer kan hjælpe med at løse mange forskellige opgaver for dig, som går og drømmer om at realisere et byggeprojekt i hjemmet. En tømrer er en håndværker, der er faglig kompetent til at løse opgaver både inde og udenfor huset. Det kan typisk være byggeprojekter, hvor der skal anvendes træ, gips eller lignende.

Fordelen ved at vælge en tømrer til at realisere byggeprojekter, som f.eks. et skur, er, at du kan få ærlig og professionel rådgivning til at komme godt i mål med projektet. Generelt har disse fagfolk typisk stor erfaring med slidstærke og robuste løsninger, som kan klare det klima, vind og vejr, som vi har i Danmark.

Går du med overvejelser om at lægge nyt tag eller renovere det gamle, er det også en tømrer, du skal have fat i. Her kan en tømrer både lægge et nyt tag ved nybyg eller reparere både undertaget og det ydre tag, hvis der er opstået skader.

Herudover er en tømrer Danmarksmester i at lave tilbygninger eller garager i forbindelse med din ejendom. Hvis ikke du selv har en idé eller løsning, kan du indhente inspiration og gode løsninger hos en uddannet tømrer.

Til sidst men ikke mindst er en tømrer også specialiseret i at lægge nyt gulv inde i huset og er i stand til at bygge en træterrasse fra bunden efter dine ønsker. 

Hvordan finder du den rette tømrer til den bedste pris?

Når du skal finde en tømrer, kan du opnå det bedste resultat ved at undersøge markedet. Selvom en tømrer typisk er uddannet og har flere års erfaring, kan der være stor forskel på kvaliteten af håndværket og prisen, vedkommende tager for at løse opgaven.

En opgave vurderes individuelt i forhold til, hvad det vil kræve af tid og materialer at komme i mål med. Der vil sågar også være forskellige tilgange til en opgave fra den ene tømrer til den anden. Derfor anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud på den samme opgave, for at få det bedste overblik over prisniveauet.

For at gøre din søgning så relevant som muligt, er det en fordel at indsnævre din søgning til det lokalområde eller den by, som du er bosat i. Dermed støtter du også det lokale erhvervsliv. Du skal herudover ikke betale ekstra for tømrerens kørsel frem og tilbage fra lokationen.

Det er en stor fordel at læse om kundernes erfaringer med den aktuelle tømrer. Det giver dig et retvisende indtryk af, hvad du selv kan forvente af samarbejdet, forløbet og det endelige resultat. En tømrer med gode kundeanmeldelser er et udtryk for en fagmand, der sætter en ære i sit håndværk.

Til sidst anbefaler vi, at du vælger en tømrer, der er medlem af Byg Garanti eller en anden garantifond. Det vil som regel vil en smule dyre for dig, men du er til gengæld garanteret en sikkerhed ved skader, byggesjusk, mangler eller hvis der opstår uenigheder under byggeprocessen. Denne garanti kan i nogle tilfælde vare helt op til 10 år, efter arbejdet er udført.

Konklusion på at hyre en tømrer

Som en kort opsummering på denne artikel, kan en uddannet tømrer hjælpe med at løse mange forskellige byggeprojekter både indenfor og udenfor huset. Timeprisen for en tømrer kan som udgangspunkt variere mellem 300 kr. til 400 kr. inklusive moms. Herudover vil der komme udgifter til materialer, kørsel og servicevogn.

En tømrer vælger oftest en løsning med at give dig en endelig fast pris for at løse opgaven. Dermed kan du bedre styre økonomien i projektet, når du vælger en professionel tømrer til opgaven. For at finde den bedste pris for opgaven, anbefaler vi, at du undersøger markedet og indhenter flere tilbud, så du kan sammenligne tilbuddene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om