I ethvert byggeprojekt er det vigtigt, at der bygges på et solidt underlag, og i den forbindelse kan pælefundering være relevant at tale om.

I denne artikel dykker vi mere ned i, hvad en pælefundering koster, hvad det helt præcist er, og hvilke fordele der er ved denne metode.

5/5 - 2 Stemmer

Hvad er prisen for pælefundering?

Du kan finde priser på ramningen af 25×25 pæle mellem 80-125 kroner pr. løbende meter.

Et godt tip er derfor også, at du udvælger en række firmaer, du vil kontakte for at indhente tilbud.

Det giver dig muligheden for at sammenligne de priser, der er på markedet, og hvad de forskellige tilbud indeholder.

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på pælefundering:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på pælefundering. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvad skal du vide om pælefundering?

Pælefundering kan være relevant ved alt fra opførsel af parcelhuse, villaer, ejendomsbyggerier, tilbygninger m.m. Her er det en metode, der ofte er brugt, når fundamentet skal etableres. Generelt spiller fundamentet en stor rolle, når vi snakker byggeprojekter.

Fundamentet skal nemlig kunne holde til den belastning, der kommer fra en bygning, da der ellers kan opstå revner i alt fra murværket, soklen og endda tagkonstruktionen.

En pælefundering er ideel, når fundaments bærende jordlag er placeret adskillige meter under jorden. Med denne metode graves jord op, og der gøres plads til, at hulrummet kan fyldes ud med beton. Pælefundering kan altså lave solide fundamentpæle flere meter under jorden.

Fordelene ved pælefundering

Der er flere fordele ved denne metode, som er værd at fremhæve.

  1. Sammenligner vi en pælefundering med pilotering, så er der væsentligt færre rystelser og vibrationer forbundet med en pælefundering.
  2. Det betyder også, at arbejdet kommer til at være til mindre gene for omgivelserne. Derudover er det ikke nødvendigt, at du investerer i en rammeforsikring, hvilket kan være dyrt, og der skal ikke laves fotoregistrering eller vibrationsmålinger.
  3. En tredje fordel ved pælefundering er, at det vil være en billigere løsning, end hvis der vælges pilotering.

Hvornår er pælefundering ikke en ideel metode?

Selvom der er flere fordele, som er værd at fremhæve omkring pælefundering, så er der visse “men’er”, du skal have for øje.

  1. I situationer hvor underlaget der skal arbejdes i, er meget blødt eller løst, og der samtidig er højt grundvandsspejl, vil pælefundering ikke være ideel. Her kan man risikere, at der ikke kan skabes en ren bund, der når bores. Det vil også være øget sandsynlighed for, at hullet falder sammen.

Hvad kan konkluderes om pælefundering?

Der er god grund til at overveje pælefundering, når arbejdet med at etablere et fundament gerne må være en billigere løsning end pilotering. Samtidig kan arbejdet udføres vibrationsfrit, og så det heller ikke er til gene for omgivelserne.

Du skal være opmærksom på, at pælefundering kan være mindre ideelt, når jordlaget der funderes i er ekstra løst og blødt. Dette kan have en betydning for, at hullerne vil falde sammen, efterhånden som de laves.

Den bedste måde du kan finde prisen for pælefundering er ved, at du kontakter en håndfuld firmaer, du indhenter tilbud fra. Så kan du danne dig et overblik over markedspriserne og se, hvad tilbuddene indeholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
ball shaped close up dirt 1080592
Læs mere

Hvad er radon?

Du har måske hørt om radon – måske ikke. Det er et emne, du bør sætte dig ind…