Hvordan ved du, om du har behov for at undersøge jorden i dit kommende boligområde? Hvis du planlægger…

Hvilke fordele har en jordbundsundersøgelse?

Hvordan ved du, om du har behov for at undersøge jorden i dit kommende boligområde? Hvis du planlægger at investere i en byggegrund og sætte gang i nybyggeri, så er jordbundsundersøgelsen alfa og omega.

Bedøm indlæg

Ved at få kortlagt forholdene gennem en jordbundsundersøgelse (også kaldet jordbundsanalyse eller geoteknisk undersøgelse) kan du imødekomme fremtidige problemstillinger i forhold til alt fra forurening, regnvand og sætningsskader.

Bor du allerede i et hus, som har sætningsskader, kan det være en god idé at få undersøgt jordforholdene nærmere. Den konkrete viden om det bæredygtige jordlag er essentiel. Især hvis du ønsker at minimere risikoen for yderligere sætningsskader. Eller hvis du vil stabilisere bygningen for at undgå disse problemer i fremtiden.

jumpstory download20200320 135322

Varighed og anvendelse

Inden du påbegynder et byggeri, er det vigtigt at få fastlagt jordbundsforholdene. I rigtig mange kommuner er der desuden krav om redegørelse for jordbundsforholdene, inden man må bygge. Også forsikringsselskaberne stiller ofte krav, hvis du tegner en byggeskadeforsikring.

En jordbundsanalyse fortæller blandt andet noget om alle jordlagstyperne. Om jordens surhedsgrad, graden af forurening og indholdet af næringsstoffer. 

Strukturerne i jordlagene ændrer sig kun ganske langsomt. Derfor kan den jordbundsundersøgelse, du får foretaget i år, bruges mange år frem i tiden. Så hvis du for eksempel får kortlagt jordbundsforholdene nu for at udbedre en sætningsskade, kan informationerne også bruges igen, når du om fem år vil have en tilbygning.

Skulle du være i tvivl om forholdene på din grund uanset om du skal bygge nyt eller bygge til, så anbefaler vi, at du tage kontakt til en køberrådgiver, der er eksperter inden for jordbundsforhold og geotekniske opgaver, som kan hjælpe dig med en nærmere undersøgelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om
ball shaped close up dirt 1080592
Læs mere

Hvad er radon?

Du har måske hørt om radon – måske ikke. Det er et emne, du bør sætte dig ind…