Som husejer er du sikkert udstyret med en smuk og grøn have, og måske er du en af dem, som har omridset grunden med en. Dette giver naturligvis privatliv, men kræver også løbende vedligeholdelse, hvis hækken skal stå flot.

Denne artikel er relevant for dig, som ønsker professionel hjælp til at klippe og vedligeholde din hæk. Derfor informerer vi dig om, hvad prisen er for klipning af hæk, samt hvornår du bør få klippet din hæk.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad er prisen for klipning af hæk?

Prisen for professionel klipning af en hæk afhænger af flere faktorer. Først og fremmest afhænger det af, hvilken type hæk der skal klippes. Der er forskel på, om det er en bøgehæk, tjørnehæk eller en ligusterhæk. Der er naturligvis også andre typer af hække end disse 3.

Når du har defineret hvilken type hæk, du har med at gøre, afhænger prisen også af hvor stort et areal der skal klippes. For at få den nøjagtige pris skal du derfor også måle hvor mange meter hæk, der er alt i alt.

Den endelige pris for at klippe en hæk afhænger også af, om du ønsker klipning af hækken på begge sider, eller om det kun er på en side.

Selvom der er store prisforskelle på markedet, og en opgave kan variere meget fra den ene fagmand til den anden, så kan vi hjælpe dig med et prisestimat. Prisestimatet er taget med udgangspunkt i en let screening af markedet.

Du kan som udgangspunkt forvente, at prisen for at klippe en hæk vil være ca. 22-24 kr. pr. meter for en side af en hæk. Det kan som regel bedre svare sig at få klippet begge sider, da prisen typisk vil være 35-39 kr. pr. meter for begge sider af hækken.

For at få den bedste prisindikation anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud på den aktuelle opgave.

Hvornår er det bedst at klippe hækken?

Der er forskel på, hvornår det er bedst at klippe hækken. Der er dog delte meninger om, hvornår det helt præcist er bedst at klippe sin hæk. Vi anbefaler, at du får klippet din hæk to gange om sommeren, hvor den vokser mest. På denne måde forbliver den fin og velholdt hele året rundt. Ved at time din klipning af hækken undgår du også fugleliv i hækken.

Vi anbefaler også, at du ikke klipper din hæk efter august, da du her kan risikere at ødelægge de skud, der er ved at modne. Hvis du ødelægger disse skud, vil hækken ikke kunne overleve den kolde vinter, der vil skabe frostskader.

For at få det bedste resultat anbefaler vi, at du klippet hækken engang i slutningen af juni eller starten af juli, hvorefter du klipper hækken igen til august. Der er mange, der klipper hækken før Sankt Hans, da det letter arbejdet, men der kan være en fordel i at vente til juli. Dermed skåner du fuglerederne i hækken, selvom det bliver en smule sværere at klippe hækken.

Er du i tvivl om, hvornår du bør få klippet din hæk, kan du med fordel rådgive dig hos en professionel fagmand. Dermed bliver der også taget udgangspunkt i, hvilken type hæk du har med at gøre.

Hvordan bør hækken klippes?

For at få det bedste resultat, er der naturligvis en fremgangsmåde for, hvordan du skal klippe din hæk. Det vigtigste er at skabe en hæk, der er bredere forneden end foroven. Derfor er det bedst at starte med at klippe hækken nedefra.

Det giver dig mulighed for at klippe hækken indad, i takt med at du kommer opad. Når du har en smallere top, har hækken lettere ved at få sollys. Hvis du f.eks. har for bred en top på hækken, kan bunden ikke få sollys, hvis gør det sværere for din hæk at overleve.

Det kan være en fordel, at du vælger en professionel fagmand til at klippe din hæk. På denne måde er du sikker på, at den bliver klippet korrekt, og at den er helt lige. Det kan være svært at klippe hækken helt lige på øjemål, hvis du kaster over opgaven selv. Derfor er der mange, der vælger at hyre en professionel virksomhed til opgaven.

Konklusion på klipning af hæk

Som en kort opsummering på artiklen, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan og hvornår du klipper din hæk, hvis du ønsker et flot resultat hele året rundt. Det er klart bedst at klippe din hæk to gange om sommeren, så den er velholdt og fin. En hæk vokser sig tættere og tættere, hvorfor det er vigtigt, at den bliver vedligeholdt.

Fordelene ved at hyre en professionel virksomhed til klipning af hækken er, at du sikrer dig et godt resultat, og at den bliver helt lige. Prisen for en professionel klipning afhænger af den type hæk, du har, samt hvor mange meter den er i alt.

Du kan dog forvente, at prisen vil være et sted mellem 22-24 kr. pr. meter for den ene side. For begge sider kan prisen ligge et sted mellem 35-39 kr. pr. meter. Da det er en ufaglært opgave, kan priserne svinge på markedet. Du bør derfor indhente flere tilbud for at have det bedste udgangspunkt for at træffe en beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om