Står du med en opgave derhjemme, hvor et eller flere træer skal fældes? Så er der god grund til at hyre hjælp til professionel træfældning.

I denne artikel kommer vi nærmere ind på, hvad træfældning koster, hvad du skal vide omkring arbejdet, og nogle af fordelene ved træfældning.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad er prisen for træfældning?

Når det kommer til prisen for træfældning, så beregnes den ofte ud fra, hvor stort et træ, der skal arbejdes med. Derudover kan prisen også variere alt efter, hvad omkredsen på træet er, samt hvilken træsort der skal arbejdes med.

Et grantræ i højden 0-10 meter, som har en omkreds mellem 31 og 45 cm kan koste fra 1.386 kr. Denne pris er vel og mærke, når træet også står frit, og det er ikke inklusive det efterfølgende oprydningsarbejde.

Har du et fyrretræ, som er 0-10 meter i højden, og med en omkreds på 46 til 60 cm, starter priserne omkring 1.787,50 kr.

Som et sidste eksempel kan et løvtræ mellem 0-10 meter, og en omkreds på 46-60 cm, koste 2.073,50 cm.

Et godt tip er, at du indhenter et uforpligtende tilbud på din opgave, før et firma går i gang. Her kan du også få opridset, hvad prisen inkluderer, og hvad det vil koste, hvis de skal hjælpe med at skære træet ud m.m.

Værd at vide omkring træfældning

For at tage det fra en begyndelse, må du så selv kaste dig ud i træfældning? Svaret er ja, og der er ikke nogen regler, som slår fast, at du ikke må. Alligevel så er der god grund til at overveje professionel hjælp.

Fordelene ved hjælp til træfældning

For at en træfældning foregår så sikkert som muligt, kræver det erfaring og den rette teknik. Det er vigtigt at vide, hvordan træet præcist skal arbejdes med, så det også vælter i den retning, der ønskes. Hvis ikke der er styr på, hvordan arbejdet skal udføres, kan det være farligt for ens egen sikkerhed, og træet kan forårsage større materielle skader, hvis det falder ned i de omkringliggende bygninger, genstande m.m.

Når du hyrer hjælp til træfældning, kan du være sikker på, at du er i de bedste hænder. Det er uanset, hvor stort eller lille et træ, der skal arbejdes med. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at tage en lift i brug, hvis træet skal fældes oppefra og ned. Alt dette er heller ikke noget, du behøver at bekymre dig om, da en fagmand/fagkvinde vil vide præcist, hvordan vedkommende skal gå til en opgave.

En anden fordel ved at hyre hjælp er, at der ved træfældningen kan være en del arbejde at kaste sig over. For at komme af med træet skal det formentlig skæres op, og måske vil du bruge noget af det til brænde, flis eller noget helt tredje. Derudover kan der også stå en træstub tilbage, som kan kræve lidt ekstra arbejde at fjerne. Alle disse ting er ofte nogle, du kan betale dig fra ved samme firma.

En tredje fordel ved, at du hyrer hjælp er, at firmaet har lige de redskaber og maskiner til rådighed, som skal bruges. Det kan nemlig være nødvendigt, at du skal investere i nyt udstyr, hvis du selv vil kaste dig over opgaven. Heldigvis er det ikke noget, du skal bekymre dig om, når du vælger at overlade arbejdet til en fagperson

En fjerde fordel som er værd at nævne er, at denne type firma også har forsikringer, som vil dække, hvis der skulle opstå skader. Det er langt fra alle private, hvis forsikring også indebærer potentielle skader, der er forbundet med at fælde træer.

Hvad kan vi konkludere omkring træfældning?

Hvis vi skal lave en opsummering på, hvad du har læst i denne artikel, så er der flere gode grunde til, at du hyrer hjælp til træfældning.

Med en fagperson på opgaven har du den rette ekspertise til at udføre opgaven, så træet vælter som ønsket, og så det foregår så sikkert som muligt. En anden fordel er, at du kan tilkøbe ekstra hjælp til at skære træet over, så du kan udnytte det til andre ting. Derudover skal du ikke selv investere i maskiner til arbejdet, og så vil firmaet have forsikringer, der dækker, hvis der sker skader.

Prisen for en træfældning afhænger oftest af, hvor stort træet er. Derudover kan der være en yderligere difference ift. hvilken træsort, der skal fældes, og hvad diameteren er.

Nogle af de billigste priser kan du finde, når grantræer skal fældes. Her vil et træ mellem 0-10 meter, som har en diameter mellem 31 og 45 cm kunne koste fra 1.386 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om