Har du et ønske om at kunne nyde din have endnu mere, end du gør i forvejen? Så er det værd at overveje en havepavillon.

Læs med her og bliv klogere på, hvad prisen er, hvordan du kan bruge den, og hvordan du vælger din havepavillon.

4.7/5 - 3 Stemmer

Hvad koster en havepavillon?

Når det kommer til prisen for lukkede havepavilloner, skal du forvente, at prisniveauet for ca. 7 kvadratmeter starter ved 15.000 kr. og opefter.

Bevæger vi os mod de 10 kvadratmeter og op, kan du findes priser fra 26.000 kr. og op. Hvis du omvendt vælger en åben havepavillon i træ, kan du for 10.000 kr. få omkring 9 kvadratmeter.

Ønsker du en havepavillon i stof, som måler 3 meter x 4 meter, begynder prisniveauet typisk ved 3.700 kr.

Screenshot 20211026 144841 Instagram
Foto: havepaasolsiden

Generelt omkring havepavilloner

Når det kommer til havepavilloner, er det værd at fremhæve, at du kan skabe et nyt samlingssted i haven, som får dig endnu tættere på naturen. Med dets smukke og mange vinduer er du samtidig sikret det bedste lysindfald, og det bliver nemt at betragte dine omgivelser.

Det gode ved en havepavillon er, at du kan nyde din have året rundt i den. Vejret bliver nemlig ikke nogen hindring, når du kan sætte dig ind i tørvejr og læ med en kop kaffe eller andet, du vil nyde. Havepavillonen giver god mulighed for hyggelige stunder, enten selv eller med familien.

For at bevæge os lidt mere over i det praktiske hjørne, kan havepavillonen også bruges til at opbevare havemøbler eller andet, som du gerne vil have ind om vinteren. 

Havepavilloner findes i forskellige typer

Når det kommer til udvalget af havepavilloner, så findes der forskellige typer.

Først og fremmest så er langt de fleste i træ, så de kan blende ekstra godt ind med omgivelserne.

Derudover finder du de helt klassiske og lukkede havepavilloner med vinduer hele vejen rundt. Du kan finde havepavilloner med halvtag, hjørne havepavilloner, havepavilloner med fladt tag og halvåbne og åbne havepavilloner.

Udover de klassiske havepavilloner, der er nævnt herover, finder du også modeller i stof, hvor siderne kan rulles op og ned, og hvor der kan tilvælges myggenet.

Screenshot 20211026 144851 Instagram
Foto: havepaasolsiden

Hvordan vælger du din havepavillon?

For at svare på dette spørgsmål, så er det værd at overveje, hvordan du vil bruge din havepavillon. Hvis du har et ønske om at kunne bruge den året rundt, så er det et must med en lukket havepavillon i træ, så du nemmere kan regulere temperaturen. Hvis du omvendt ønsker en havepavillon, hvor der kan åbnes godt op, kan en havepavillon i stof være et bedre bud.

En anden overvejelse du kan gøre dig er, hvor mange du vil have plads til. De forskellige leverandører har gjort det nemt for dig at vurdere dette, da du altid kan se, hvor mange kvadratmeter de enkelte havepavilloner er. Skulle du dog komme i tvivl, om din kommende havepavillon bliver for lille, kan du altid forhøre dig hos de firmaer, der sælger dem.

Derudover har det selvfølgelig også noget at sige, hvordan havepavillonen er designet, da den naturligvis gerne må være en flot forlængelse af din bolig og falde godt ind i haven. Hvis du har en bestemt stil, du foretrækker, så vælg også gerne ud fra den.

Opsummering omkring havepavilloner

Der er flere punkter, der er værd at opsummere på, når det kommer til havepavilloner. Først og fremmest gør en havepavillon det muligt, at du kan nyde din have endnu mere, end du allerede gør. Du får nemlig en lille oase, hvor du kan sidde i læ og i tørvejr, samtidig med at du kan betragte din have.

For nogle af de mindste lukkede havepavilloner på 7 kvadratmeter, ligger priserne omkring 15.000 kr. Ønsker du omvendt 9 kvadratmeter og derudover starter priserne typisk ved 26.000 kr.

Hvis du ønsker dig en havepavillon, er der en række forskellige modeller, du kan vælge mellem. Du finder alt fra lukkede havepavilloner, halvåbne, åbne, hjørne havepavilloner og havepavilloner i stof. Uanset hvad du går med, så overvej gerne hvad dine ønsker og behov er til havepavillonen.

På den måde kan du nemmere spore dig ind på, hvilken model du ønsker. Det kan samtidig også betyde, at du kommer til tage den endnu mere i brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om