Hvis du oplever, at dit afløb fra toilettet eller køkkenet lugter grimt, kan det tyde på, at det trænger til en kloakrensning. Det samme er gældende, hvis du oplever, at dine afløb er tilstoppede. 

I denne artikel hjælper vi dig med at blive klogere på, hvad du skal gøre, hvis du oplever, at det enten lugter fra dit afløb, eller det er helt stoppet til. Vi har samtidig undersøgt priserne på markedet, så du har en indikation af, hvad det koster at få løst. 

5/5 - 2 Stemmer

Prisen for en kloakrensning

Det er meget normalt, at der med tiden kan ske det, at dit toilet, eller afløb på badeværelset, baggangen eller i køkkenet kan blive tilstoppet. Her er det vigtigt, at du kontakter en autoriseret kloakmester, da det er den eneste fagmand, som må løse problemet efter de gældende regler og standarder i Danmark.

Alt efter omfanget af problemet, vil kloakmesteren vurdere, om det er nødvendigt med en kloakrensning eller slamsugning. Her er det mest typisk med en kloakrensning, hvis problemet ikke er stort. 

Prisen for en kloakrensning er ikke urimelig høj. Den største overraskelse, og det som kommer bag på de fleste husejere er, at det er deres ansvar og pligt at vedligeholde kloakledningerne i deres ejendom.

Hvis der blot er tale om, at dit afløb skal renses igennem, kan du forvente en timepris på ca. 600-900 kr. i timen alt efter, hvilken kloakmester du vælger. Her kan du naturligvis indhente flere tilbud, så du kan vælge den løsning, hvor du får mest for pengene.  

Vær gerne opmærksom på, om du vælger at få udført en kloakrensning i hverdagene eller i weekenden. Der er som regel et tillæg i weekenderne eller aftentimerne i hverdagen, som vil komme oveni den normale timepris.

Hvis du derfor har behov for akut hjælp til en kloakrensning i weekenden, eller i de sene aftentimer, skal du forvente, at prisen vil være op til 2.300 kr. i timen (den første time). Herefter vil timeprisen kunne falde ned til 1.000 kr. i timen.

Der kan dog være penge at spare, hvis du i forvejen har en aftale med en kloakmester, eller hvis du indhenter flere tilbud på den samme opgave. 

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på kloakrens:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på kloakrens. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvad skal du vide om kloakrens?

For at undgå at dine kloakledninger eller rør bliver tilstoppede, bør du prioritere kloakrens minimum én gang om året. Dermed er du med til at vedligeholde kloaksystemet på din ejendom. Det vil blandt andet også sikre dig mod dårlige lugte, som naturligt danner sig i kloaksystemet med tiden, hvis ikke det bliver renset igennem.

Er du i tvivl om, hvornår du skal kontakte en autoriseret kloakmester, kan du som tommelfingerregel gøre det, hvis du oplever, at der er en tendens til at vandet langsomt stiger eller løber ud, når du bruger dit toilet eller håndvask.

Her vil du kunne få hjælp til at få gennemgået dine kloakledninger, samtidig med at der bliver udført en kloakrensning. Det vil løse problemet, da alle fedtaflejringer, snavs og skidt bliver renset igennem. 

Ren kloak efter kloakrensning

Skal du vælge kloakrens eller slamsugning?

Det kan være svært selv at vurdere, hvad der egentlig er behov for, når dit kloaksystem er tilstoppet. Det kan en kloakmester heldigvis hjælpe dig med. Hvorvidt der skal laves en kloakrensning eller slamsugning afhænger af tilstanden af dit kloaksystem.

Hvis du løbende har fået renset dit kloaksystem, kan det oftest løses med kloakrens, som typisk løser opgaven, hvis der bare er tale om et mindre problem i forbindelse med, at dit toilet eller afløb er tilstoppet. 

I flere tilfælde ser vi, at kloakmestrene både udfører kloakrens og slamsugning i samme service for at give dig det bedste resultat. Dermed vil det både løse problemet med tilstoppelsen, men også fjerne det skidt og snavs, som ellers har dannet sig i dine kloakledninger.

Opsummering omkring kloakrens

For at lave en kort opsummering af artiklen, hjælper en kloakrens med, at du får bugt med tilstoppede toiletter, afløb og kloakledninger. Det er en effektiv metode til at fjerne det snavs, skidt og de fedtaflejringer, som naturligt danner sig fra det, vi skyller ud i håndvasken, badet og i toilettet. 

For at løse dette problem, bør du kontakte en autoriseret kloakmester. Her vil de kunne udføre en kloakrensning på stort set alle tidspunkter i døgnet, alle dage i løbet af en uge. Der er dog forskel i prisen, alt efter om det er i hverdagene, weekenderne eller hvilket tidspunkt det er på dagen.

Hvis det derfor ikke er et akut problem, er det billigste for dig at vælge en hverdag i tidsrummet 8 – 15 for at få den bedste pris. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × two =

Artikler du måske vil synes om