Er du ved at bygge ny bolig, sommerhus eller kontor, er der helt naturligt et behov for en kloaktilslutning af kloakledninger og vand til det kommunale kloaknet. Her er det vigtigt, at du vælger en autoriseret kloakmester til at udføre opgaven, så det er en godkendt løsning.

I denne artikel forklarer vi, hvorfor det er så vigtigt at hyre en autoriseret kloakmester til at tilslutte ejendommens kloakledninger til kloaksystemet, samt hvordan du finder den rette fagmand til at løse opgaven.  

Bedøm indlæg

Hvad er prisen for at få udført en kloaktilslutning til kloaksystemet?

Hvis du skal have tilsluttet ejendommens vandledninger og kloakledninger til det kommunale kloaknet, er det vigtigt, at du ikke selv løser opgaven. Der er visse standarder og lovkrav til, hvordan det skal udføres, hvorfor det kun må udføres af en autoriseret kloakmester.

Det er naturligvis ikke gratis at hyre en autoriseret kloakmester til opgaven, men det er dog nødvendigt i dette tilfælde. Her skal du forvente, at det er en engangsudgift, og som regel en del af de udgifter, der er forbundet med at bygge et nyt hus eller sommerhus. 

Det kan være uigennemskueligt at finde priser på, hvad det koster at tilslutte kloaksystemet til kloakledningerne i ejendommen, da der som udgangspunkt er forskel på omfanget af opgaven fra en ejendom til en anden.

Vi har derfor undersøgt markedet for at se efter, hvad du gennemsnitligt kan forvente, at sådan en opgave vil koste. Her kan der være forskel på om det er en privat bolig eller en erhvervsejendom. 

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på kloaktilslutning:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på kloaktilslutning. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Prisen for private

Her kan du forvente, at en fast tilslutningspris på en privat bolig ca. er 64.875 kr. inklusive moms. Her er arbejdet inkluderet både stikledningen og frem til skellet.

Der vil dog komme udgifter for kloakarbejdet på grunden oveni prisen, som du bør medregne i den endelige pris. 

Prisen for erhverv

Prisen for erhverv er den samme som til private, hvis du har en erhvervsgrund på 800 m2. Her er der samme tilslutningspris på 64.875 kr. inklusive moms.

Her vil prisen naturligvis være dyrere, hvis du har en større grund. Der vil derudover være en ekstra omkostning for kloakarbejde, der skal udføres på egen matrikel. 

Hvad skal du være opmærksom på ved kloaktilslutning?

I hver kommune er der lavet en spildevandsplan. Hvis din ejendom er placeret i et eksisterende eller planlagt kloakopland, har du tilslutningspligt til den lokale spildevandsforsynings spildevandsanlæg. Du bør derfor undersøge, om grundarealet er placeret i denne spildevandsplan. 

Hvis du bygger ny bolig, eller river det gamle ned for at bygge nyt, vil du kunne forvente at få et påbud om tilslutning af kloak- og vandledninger til det kommunale kloaksystem. Her har du maksimalt 3 måneder til at udføre opgaven. 

Selvom du er en del af en grundejerforening, er det den enkelte grundejers pligt at betale for de omkostninger, der er forbundet med etablering af en kloaktilslutning samt vedligeholdelse af kloakledningerne. 

Til sidst skal du være opmærksom på, at det er lovpligtigt i Danmark, og at denne opgave kun må udføres af en autoriseret kloakmester. Hvis ikke opgaven bliver udført af en autoriseret kloakmester, vil det blive betegnet som en ulovlig installation.

Det kommer af, at der er visse krav og standarder, som skal være i overensstemmelse med et lovpligtigt kvalitetssikringssystem, der er anført til opgaven. 

Opsummering omkring kloaktilslutning for private og erhverv

Kort fortalt skal du grundlæggende forholde dig til, om du har pligt til at tilslutte dine vand- og kloakledninger til det kommunale spildevandsforsyningsanlæg. Det kan du se ud fra, om din grund er placeret i spildevandsplanen. 

Her er prisen for en kloaktilslutning for private på 64.875 kr. inklusive moms, hvor prisen for kloakarbejdet på matriklen kommer oveni. Du kan dog indhente flere tilbud for at få den bedste pris. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om