For at undgå at dit kloaksystem ikke stopper til, eller bliver overfyldt, er det vigtigt løbende med en slamsugning. Hvis dit kloaksystem trænger til at få en slamsugning, eller at blive renset igennem, skal du have fat i en autoriseret kloakmester. 

I denne artikel kan du blive klogere på, hvorfor det er vigtigt med en slamsuger, samt hvad konsekvensen vil være, hvis ikke det bliver gjort i tide. 

3.4/5 - 8 Stemmer

Pris for slamsugning

Er dit afløb eller kloaksystem tilstoppet, kan det tyde på, at det trænger til en slamsugning. Det er hverken noget, du selv kan eller må udføre. Her er det kun en autoriseret kloakmester, der må udføre opgaven. For at udføre en slamsugning kræver det særligt udstyr. 

Prisen for en slamsugning er relativ høj sammenlignet med, hvad en VVS’er eller elektriker koster. Du kan derfor forvente, at prisen ved at vælge en autoriseret kloakmester vil ligge mellem 600-900 kr. i timen.

Der vil naturligvis være forskel i prisen fra den ene kloakmester til den anden, hvorfor du bør undersøge markedet i det område, som du bor i. Her er det oftest også billigere i hverdagen, da der vil komme et tillæg i weekenden på ca. 300 kr. oveni timeprisen. 

Generelt værd at vide omkring slamsugning

De fleste husejere har sjældent forholdt sig til, hvilken løsning de har, når det gælder deres kloaksystem, før de står med et tilstoppet toilet eller afløb i boligen. Her er det husejerens pligt og ansvar at sikre, at kloaksystemet er renset og vedligeholdt. Hvis der derfor sker en skade i kloaksystemet, eller det bliver tilstoppet, er det den enkelte husejers pligt at løse det hurtigst muligt. 

En slamsugning er en effektiv metode til at rense din kloak for snavs, skidt, fedtaflejringer, og hvis der er større genstande, som tilstopper rørene. Det er generelt en god anbefaling, at du har en fast aftale om at få renset og spulet dit kloaksystem en gang hvert eller hvert andet år. Her er en slamsugning en god løsning, da du samtidig får renset og tømt dit kloaksystem. 

Når du står i den situation, som privatperson eller som virksomhed, at dit afløb i toilettet eller køkkenet er tilstoppet, kan det være svært at vurdere, om du skal vælge en slamsugning eller kloakrensning.

Her bør du først og fremmest kontakte en autoriseret kloakmester, så vedkommende kan vurdere omfanget af problemet for at se, hvad der skal til for at det hele løser sig igen.

Hvis du i forvejen har lavet en serviceaftale med en kloakmester, er det som regel en del af aftalen. Det er dermed et godt tip at få lavet en fast aftale, hvis ikke du har det i forvejen, da du kan spare penge på akutte problemer ved at have en serviceaftale.   

Konklusion omkring slamsugning

Hvis du oplever, at ejendommens afløb, kloakledninger eller brønd er tilstoppet, skal du kun kontakte en autoriserede kloakmester. Her vil du kunne få hjælp til rense og tømme dit kloaksystem, så det hele igen kører, som det skal.

En slamsugning er en effektiv metode til at udrense dit kloaksystem eller tømme ejendommens septiktank, som samler husstandens spildevand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om