Har du et tilstoppet toilet, køkkenvask eller et andet afløb i husstanden, kan det være nødvendigt med en slamsugning. Det kan dog være svært at vurdere, hvornår det er aktuelt med regelmæssig slamsugning.

I denne artikel gør vi klogere på, hvornår det kan være nødvendigt med en slamsugning, samt hvad det vil koste dig.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad koster kloakservice?

Kloakservice kan både dække over slamsugning eller kloakrensning. Begge ydelser har til formål at rense dit kloaksystem for fedt, snavs og fedtaflejringer, som dannes med tiden. En slamsugning er generelt noget mere effektiv og grov end en kloakrensning.

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på kloakservice

Det kan altid betale sig at indhente flere tilbud på håndværkeropgaver.
Det giver dig bedre overblik over opgavens omfang, kendskab til markedets priser og kan spare dig for mange penge.
 
Derudover så er det gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Derudover kan en slamsugning generelt være nødvendig, hvis dit toilet eller afløb er tilstoppet. Når du skal løse problemer som disse, er det vigtigt, at du kontakter en autoriseret kloakmester.

Prisen for en slamsugning eller kloakrensning kan være forskellig fra den ene kloakmester til den anden. Prisen afhænger i den grad af om, hvad du skal have udført og hvor omfattende opgaven er. Hvis det blot er et rør, der skal renses pga. et tilstoppet afløb, kan det som regel klares indenfor 1-2 timer.

Prisen for at hyre en autoriseret kloakmester til at udføre en kloakrensning eller en slamsugning kan være et sted mellem 600 – 900 kr. i timen inklusive moms. Det er vel og mærket inden for normale arbejdstider.

Her er prisen omkring 900 kr. inklusive moms for en kloakrensning, hvor prisen for en times slamsugning vil være op til 1.200 kr. inklusive moms. Det er blot prisestimater ud fra en let screening af markedet. Priserne kan derfor godt være en smule billigere eller dyrere alt efter, hvilken kloakmester du kontakter.

En kloakmester kan du stort set kontakte i alle døgnets timer. Hvis du kontakter en kloakmester udenfor den normale arbejdstid, eller i weekenderne, skal du forvente, at der kommer et tillæg eller en dyrere timepris.

Her kan priserne være helt op til 3 gange så dyr, end hvad den normale timepris er. Det vil sige, at du kan betale op til 2.700 kr. for en kloakrensning og op til 3.600 kr. for en slamsugning, hvis du ringer til døgnvagten uden for normale arbejdstider.

Hvornår skal du vælge en kloakrensning kontra slamsugning?

Er du ligesom så mange andre husejere i tvivl om, hvornår det er ved at være tid til en kloakrensning eller slamsugning af dit kloaksystem? Generelt anbefales det, at du får renset og spulet dine kloakrør en gang om året. På denne måde kan du forebygge, at de forskellige afløb stopper til, eller at det lugter dårligt fra dit toilet eller køkkenvask.

Det kan være svært at vurdere selv, om der er behov for en kloakrensning eller slamsugning for at få renset dit kloaksystem. Hvis du er god til at få det gjort løbende hvert år, kan du som regel nøjes med en kloakrensning. Hvis du ikke har fået renset dit afløb hvert år, og det derfor er blevet tilstoppet med meget snavs, skidt og fedtaflejringer, kan der være behov for en slamsugning.

Sådan vælger du den rette kloakmester til slamsugning

Når du skal vælge en kloakmester, er det vigtigt at bruge tid på at undersøge markedet, så du ikke bare vælger det første og bedste tilbud. Der kan være penge at spare ved at bruge tid på at undersøge dine muligheder.

For at gøre din søgning så relevant som muligt, anbefaler vi, at du starter med at indsnævre din søgning til det lokalområde, som du bor i. Her kan du se efter, hvem der er billigst, og hvem der har de bedste kundeanmeldelser. Det giver som regel en god indikation af, hvad du selv kan forvente.

Til sidst kan du indhente flere tilbud på at udføre en slamsugning, så du har et nærmere indblik i prisniveauet for at løse opgaven.

Konklusion på at vælge kloakservice

Som kort opsummering på denne artikel, skal du kontakte en autoriseret kloakmester, hvis du oplever et tilstoppet toilet eller afløb i husstanden.

Du kan også med fordel fjerne den dårlige lugt i toilettet eller køkkenet ved at hyre kloakservice.

Her kan du forvente, at prisen vil være mellem 600 – 1.200 kr. i timen alt efter, om du skal have udført en kloakrensning eller slamsugning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine + 20 =

Artikler du måske vil synes om