Er tiden inde til at dit badeværelse skal have et ansigtsløft? Så kan en renovering af badeværelset være lige det, der skal til. For dig der vil nå bedst muligt i mål med din renovering, så følg endelig med i denne guide.

Her kan du blive klogere på, hvad en renovering kan koste, og en a-z liste over, hvordan du kan gribe processen an. 

5/5 - 1 Stemmer

Hvad koster renovering af et badeværelse? 

Når badeværelset skal renoveres, har de fleste et budget, de skal holde sig indenfor. Derfor kan det også være rart med en finger på pulsen ift. prisen for renoveringen, før du går i gang. Det kan du heldigvis finde her, så du kan spare tid og i stedet begynde på alt planlægningsarbejdet. 

Hvis der skal igangsættes en komplet renovering af badeværelset, kan prislejet ligge mellem 6.000 kr. per kvadratmeter og til 15.000 kr. per kvadratmeter. Omvendt finder du også kvadratmeterpriser for badeværelser over 5 kvadratmeter der lyder på. 20.000-50.000 kr.

I sidste ende har materialevalget og størrelsen på badeværelset rigtig meget at sige for, hvor meget du kommer af med. 

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på renovering af badeværelse:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på renovering af badeværelse. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Indhent gerne forskellige tilbud

Det kan være godt givet ud, hvis du begynder at indhente uforpligtende tilbud på din renovering af badeværelset. Det kan både give dig en meget realistisk pris samtidig med, at du kan sammenligne de priser, du får. Du kan derfor også vurdere, hvor du mener, du får mest værdi for pengene.  

Hvad skal du vide om renoveringsprocessen? 

For at hjælpe dig bedst muligt med, hvordan en renovering af badeværelset foregår, og hvor du skal starte, kan du læse med her. Forhåbentlig gør det projektet mere overskueligt, så du kan sætte arbejdet i gang med dit drømmebadeværelse. 

Screenshot 20211027 112505 Instagram
Foto: villaarvik

Undersøg budgettet for renoveringen 

Som det allerførste kan du undersøge, hvor stor et budget der er plads til, når det kommer til renoveringen. Her kan det være en mulighed at tage en snak med banken omkring det, der kan lånes. Tag endelig højde for, at der er lidt ekstra luft i budgettet, da byggeprojekter oftest går lidt over det loft, der er sat af. 

Hvad skal renoveres? 

Når budgettet er lagt, er næste spørgsmål, hvor omfattende renoveringen skal være. Sæt gerne tid af til at gennemgå, om der er elementer såsom toilettet, brusenichen eller andet, du ønsker at beholde, eller om tingene skal udskiftes.

Måske ønsker du i stedet et væghængt toilet, at brusenichen laves i glas, så rummet virker større, eller måske skal der være plads til en dobbelt håndvask. Det er nærmest kun fantasien, og dit budget, der sætter grænser for, hvordan renoveringen af badeværelset kan laves. 

Indretning af badeværelset

Det er et stort plus, hvis du laver konkrete tegninger over, hvordan det nye badeværelse skal se ud. Det er især relevant for dig, som selv vil udføre noget af arbejdet, da der er bestemte mål, som skal overholdes.

Grib derfor gerne noget papir, en lineal og en blyant, og få lavet en tegning over badeværelsets målestoksforhold. 

Husk på at disse mål skal overholdes: 

  • Foran toilettet skal der som minimum være 60 cm fri. 
  • Foran håndvasken skal der som minimum være 70 cm fri og til hver side 20 cm.
  • Skal badeværelset have et badekar, skal der som minimum være 70 cm langs badekarret.
  • Foran brusenichen skal der minimum være 70 cm fri. 

Klik her og læs mere om indretning af badeværelset

Hav styr på byggetilladelser 

Bor du i lejlighed kan det være nødvendigt, at der skal søges byggetilladelse ved kommunen. Giv dem derfor gerne et kald, så du er på den sikre side med din renovering. Det kan du også gøre, hvis du bor i en bolig, selvom det oftest ikke er et must her. 

Hvordan ser dit drømmebadeværelse ud?  

En stor del af renoveringen er også, hvordan det kommer til at se ud. Derfor kan du også få inspiration fra boligmagasiner, online eller ved firmaer, der sælger badeværelser.

Det kan give dig en god fornemmelse af, hvordan du selv kan nå i mål. Her kan du også overveje, om du vil hyre et firma, som både kan stå for at tegne dit nye badeværelse og renovere det for dig.  

Screenshot 20211027 112458 Instagram
Foto: niklas.c_design

Gør-det-selv-modellen

Hvis du gerne vil have mest muligt ud af budgettet til renoveringen, kan du overveje, om du selv skal klare noget af arbejdet. Det kan f.eks. være at stå for plantegninger, bestille materialer og hyre fagfolk i den rækkefølge, der er behov for det. På den måde kan du slippe med “kun” at betale en timepris i stedet for, at professionelle håndterer alt arbejdet. 

I samme omgang kan du også overveje, om der er noget af det praktiske arbejde, du selv kan håndtere. Det kan være alt fra at installere skabe, lægge fliser m.m. Det kan i sidste ende give yderligere besparelser. 

Der er dog visse ting ved renoveringen, hvor det er lovpligtigt, at installationerne skal udføres af en professionel håndværker. Det gælder blandt ved VVS-, og elinstallationer. Det samme er tilfældet, hvis der skal arbejdes med kloakering – her er det også et must med en kloakmester, der er autoriseret. 

Opsummering omkring renovering af badeværelset 

For at opsummere på det at renovere et badeværelse, så er der god grund til at gå systematisk til værks. Som det første kan du få styr på budgettet, du har til rådighed, så du kan begynde at undersøge, hvor omfattende renoveringen skal være, materialevalg, badeværelsets nye stil, og ikke mindst om du vil hyre hjælp under hele forløbet, eller du selv vil stå for nogle af delene, så du potentielt kan spare penge på renoveringen af badeværelset.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om