Badeværelset er en af de få rum i huset, hvor vi alle sammen godt ved at det kan koste meget at ændre her og der. Derfor kommer dette indlæg ikke til at koste dig noget at læse eller tage handling på.

Vi vil give dig nogle få og konkrete tips til hvordan du kan indrette badeværelset bedre, så det ligner et helt nyt badeværelse. Stil os endelig spørgsmål, hvis der skulle være nogle. Spørgsmål besvares i løbet af dagen.

5/5 - 2 Stemmer

Små rettelser kan gøre en stor forskel

Når du er blevet træt af dit gamle badeværelse eller måske bare indretningen, så skal du huske på hvordan små rettelser virkelig kan gøre en enormt stor forskel på følelsen som du får ved at være på dit badeværelse.

Indretningen af et badeværelse er altså i de fleste tilfælde rimelig lige ud. Men hvad gør du hvis at du har et gammelt eller lille badeværelse, der måske ikke er det mest indbydende? Det kommer vi til i de næste to punker, hvor du kan læse hvordan du indretter badeværelset optimalt og giver rummet flere fiktive kvadratmeter ved at bringe lyset ind.

Den optimale indretning

Den optimale indretning af badeværelset gælder om at finde frem til jeres behov. Altså hvad bruges ofte på badeværelset, hvilke ting kan ofte virke rodet osv.

Har du håndkæder eller vatrondeller, som ligger her og der, så kan det være en god ide at starte her og finde en løsning, som sætter en stopper for rodet. Rod kan nemlig elimineres, hvis du blot sørger for at indrette rummet til at undgå det. Skaf dig derfor en beholder til rondellerne, smid plastikposen til dem ud og køb eventuelt en håndklædestige, som kan holde mere end ét håndklæde.

Når du kigger på den optimale indretning af badeværelset, så skal du også mange gange kigge ind i møbler, som ikke fylder alt for meget eller som har enormt gode opbevaringsmuligheder. Hold badeværelset frit for forskellige nips ting. Sæt hellere disse i system eller organiser dem, så du får flere kvadratmeter at flytte dig på.

Wednesday week 41
Foto: nziarko_

Bring lyset ind

Lys betyder enormt meget for badeværelset. Får du en masse lys ind, så kan det næsten frembringe en befriende og afslappet fornemmelse at komme ind.

Lys kan ligeledes være med til at give en fornemmelse af mere plads, som kan være specielt godt, hvis du bor i lejlighed eller har mindre toiletter.

Det er blevet en enormt stor trend de seneste par år, at vælte badeværelset i lys og bringe flere materialer ind, som giver det en fornemmelse af wellness. I næste sektion af dette indlæg vil vi gennemgå hvordan du vælger de bedste materialer til badevæerlset.

Artiklens sponsorerede sektion:

inr logo

Hvis du leder efter mere dybdegående badeværelses inspiration, så anbefaler vi sektionens sponsor. INR har et enormt fint design og benytter materialer, som virkelig bringer den nordiske følelse ind på badeværelset. Tag et kig forbi deres side for at se badeværelse indretning med træ og rustikke materialer.

Valg af materialer

Når du vælger materialer til badeværelset, så tænker de fleste ofte på fliser, klinker og porcelæn eller plastik til indretningen, men det behøver slet ikke at være sådan. Du kan nemlig bruge mange flere lækre materialer såsom granit, corian, glas, beton, laminat, aluminium og træ.

Vandtæthed og skridsikring af badeværelset

Det er naturligvis vigtigt at du vælger vandtætte materialer eller materialer, som kan holde til vand så som træ. Du kan læse vores indlæg omkring vådrumsmaling og tapet til vådrum, hvis du er midt i denne process.

Ved vandtæthed mener vi i højere grad at du skal være opmærksom på at få fuget fliserne ordenligt, så du ikke ender med at få svamp på badeværelset eller lignende. Det er vigtigt, da der er nogle lovmæssige krav til indretningen og materialerne, som må bruges.

Det er bl.a. at gulvet skal være vandtæt og ligeledes skridsikkert, så man ikke falder og kommer til skade. Vægge skal kunne tåle fugten, som kommer fra brusebade eller lignende, mens at væggene i vådzoner fx i brusekabinen skal være vandafvisende.

Når det kommer til valg af skridsikre materialer, så tænkes der naturligvis hovedsageligt på gulvet. Her kan det være en god ide at holde sig væk fra glaserede eller l fliser, som kan være meget fugtige når disse bliver våde. Du kunne gå med et rå look, som fx betongulv, trægulv (vær opmærksom på bestemte regler), rustikke fliser eller lignende.

Thurday week 38
Foto: karroogcarrydesign

Funktionalitet

Som vi har nævnt tidligere i dette indlæg, så er det faktisk ret vigtigt at vælge møbler ud fra et funktionalitetsperspektiv, da du har med et rum at gøre, som ofte er vådt og fugtigt. Der kan altså være nogle materialer, som giver mening at pakke væk og opbevare i lukkede rum.

Derudover er det også en god ide at tænke på, at materialerne enten skal være lette at rengøre eller kunne holde til det miljø, som de er blevet placeret i. Det er blevet en meget populær ting at bruge flettede kurve frem for bokse osv.

Når det kommer til planter, så er der nogle helt specielle planter som egner sig godt til badeværelset. De er ligeledes med til at give liv og mere af den wellness følelse, som vi tidligere kom ind på.

Der er mange steder hvor du kan hente inspiration til badeværelset og se flere billeder af forskellige badeværelser, så du kan finde ud af hvordan andre gør det. Vi anbefaler dig helt klart at bruge en times tid en gang om ugen på at finde nye ideer mens du er i gang med indretningen af badeværelset.                                                                                                                                                                       

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 − eight =

Artikler du måske vil synes om