Der er et væld af forskellige typer maling, når du skal kaste dig ud i et malerprojekt. Selvom det måske kan virke forvirrende, hvad du skal gå efter, så er det utrolig praktisk.

Alt efter hvor du skal male, kan der være forskellige krav til malingen. Det gælder især, når du skal male i vådrum som f.eks. badeværelset. Her er det et must, at der bruges maling, som kan komme i kontakt med vand. Hvis du har besluttet dig for selv at prøve kræfter med vådrumsmaling, så bliver du hjulpet godt på vej her.

5/5 - 2 Stemmer

Derfor bruger man vådrumsmaling

Når du står til at skulle male et vådrum, er det næsten ikke til at undgå, at malingen i rummet kommer i kontakt med vand. Det er selvfølgelig mest for de områder, som brusekabinen, ved badekarret og håndvasken, altså forskellige vådrumszoner.

Hvis du vil være helt sikker på, at fugt og vand ikke kan trænge igennem malingen, så skal der blandt andet vådrumsmaling til. Trænger vandet først igennem malingen, så vil vandet også have lettere ved at komme ind i underlaget bagved, og det kan naturligvis med tiden give fugtproblemer.

Noget andet smart ved vådrumsmaling er, at det gør overfladerne nemmere at tørre af. Støv og andet kommer nemlig ikke til at sætte sig nær så godt fast på væggen.

Screenshot 20211027 111930 Instagram
Foto: vådrumsmaling
sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på maling af vådrum:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på maling af vådrum. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Vådrumsmaling pris

Hvis du står med et projekt derhjemme, hvor du skal i gang med vådrumsmaling, hvad koster det så? Lad os prøve at se på, hvad prisen er, når du vælger professionel hjælp versus at gøre det selv.

Vælger du professionel hjælp har det en del af sige, hvor meget der skal males. Det vil nemlig altid påvirke, hvor meget der skal klargøres, hvor mange materialer der skal bruges, og ikke mindst hvor meget tid alt arbejdet tager. Det kan derfor også være svært at finde priser, når du søger online. Det kan derfor anbefales, at du tager en dialog med et malerfirma. Så kan du præsentere opgaven for dem og høre mere til deres prissætning.

Hvis du selv vil klare malerarbejdet, så er der god mulighed for at finde forskellige typer vådrumsmaling. Tager vi udgangspunkt i ca. 2,5 liter maling, som rækker til omkring 7 m2, finder du priser fra 500 kr. Herudover skal du også investere i produkter, der hjælper dig med vådrumssikring – men det kan du læse mere om længere nede.

Klargøring af vådrumsmaling

Uanset hvilket malerprojekt du kaster dig ud i, så ligger der et godt stykke forarbejde før malerarbejdet. Det er vigtigt, at du tager dig tiden til det, da det kommer til at påvirke det endelig resultat, du kan opnå.

Når du skal klargøre til vådrumsmaling, er der et par trin, du skal igennem. Først skal du begynde at rengøre det område, du skal male i. Hvis du kan se, at vægge og gulve er ramt af skimmelsvamp eller andet støv og snavs, så start gerne med at fjerne det. Vær gerne ekstra grundig med at rengøre hele området, så du kan komme til at male på helt rene overflader.

Hvis du spotter revner, huller eller andet i væg eller fuger, så investér gerne i vådrumsspartel. Så kan du i løbet af ingen tid få en pæn og jævn overflade. Lad nu spartelmassen tørre, før du går videre til næste skridt.

Når du har klaret opgaverne herover, og væggene er helt tørre, er det tid til, at du skal grunde. Grunderen er med til at sikre sig, at den efterfølgende vådrumsmaling hæfter bedre på overfladerne.

Sådan males der med vådrumsmaling

Det er en fordel, hvis du starter med at gribe en pensel og male kanter og hjørner først. Som det næste kan du male resten af området med en malerrulle. Alt efter hvor meget du skal male, kan du overveje en malerrulle med et forlængerskafte. Så får du mest mulig fleksibilitet, når du maler.

Tænk gerne over, at du får samme mængde maling på malerrullen, hver gang du maler. Det giver dig god mulighed for at få så ensartet et resultat som muligt.

For at få malingen til at dække bedst muligt, kan du give området to lag. Begynd først på andet lag, når det første har haft god tid til at tørre, ellers risikerer du, at du kan se overlap mellem overgangene.

Vådrumssikring er stadig et must

Der er rigtig vigtigt at prioritere vådrumssikring – selv når du bruger vådrumsmaling. Vådrumssikring er med til at forhindre, at vandet i rummet kan ødelægge underliggende konstruktioner. Tænk derfor gerne vådrumssikring ind i din klargøring, før du overhovedet begynder at male.

Vådrumsmaling til maling af fliser

Hvis du har et badeværelse eller andet rum med fliser, så er vådrumsmaling også super ideelt. Vådrumsmaling har stadig en god evne til at afvise vand og ikke mindst støv. Desuden har du god mulighed for at slippe kreativiteten løs og give gamle fliser lige den opfriskning, de måske har brug for.

Før du begynder at male fliserne, skal du også være opmærksom på, at der ligger lidt forarbejde før. Det gælder både i forhold til en grundig rengøring af fliserne, at pudse fliserne med sandpapir, at udbedre diverse revner og sprækker med spartelmasse, at grunde området der skal males og til sidst selve malerarbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 14 =

Artikler du måske vil synes om