Som boligejer har du sikkert en masse projekter, du gerne vil kaste dig over. Hvis trappen er en af dem, er der alle gode grunde til at give det et forsøg.

En populær måde at forny trapper på, er ved at male dem. I denne guide får du gode råd med på vejen, så du kan give din trappe lige det udseende, du ønsker. 

4/5 - 1 Stemmer

Professionel maling af trappe pris

Hvis du har en trappe, som trænger til fornyelse, har du god mulighed for selv at give den et nyt udseende. En nedslidt trappe kan nemlig komme meget mere til sin ret ved, at den får en ny omgang maling. 

Før du selv kaster dig ud i malerarbejdet, kan du også undersøge priserne, hvis der hyres professionel hjælp. Så kan du også få en bedre fornemmelse af, hvad der bedst kan svare sig for dig. 

Prisen for professionel maling af trappe vil afhænge af, hvor stor den er, hvor meget forarbejde der skal klares, og hvor meget maling der skal bruges. Udover det, vil du også opleve, at malerfirmaer tager forskellige priser for en opgave.

Det er uanset, om de beregner prisen ud fra antallet af kvadratmeter, der skal males, eller ud fra de timer de skal sætte af. For at få så retvisende en pris som muligt, så kan du kontakte en håndfuld malerfirmaer og vende din opgave med dem. 

Uanset hvilken pris du måtte få på professionel maling af trappe, så er dette malerprojekt noget, du kan nå godt i mål med selv. Lad os prøve at se på, hvordan du selv kan nå godt i mål. 

painting of wooden molding fstairs flooring rame w 2021 09 04 10 25 33 utc
sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på maling af trappe:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på maling af trappe. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Vær opmærksom ved maling af trappe

Det der er så fantastisk ved maling af en trappe er, at den tager meget opmærksomhed, når man træder ind i en bolig. Derfor kan du også være med til at ændre det udtryk, rummet med trappen giver. 

Der er forskellige ting, du gerne skal være opmærksom på, når du starter dette projekt op. Først og fremmest skal trappen have en grundig rengøring og slibning, hvor du både fjerner støv, fedtrester og får slebet gammel maling af. Når du har gjort det, kan du arbejde med de ridser og hakker, trappen måske har.

Med tiden kan det være svært at undgå, at trappen ikke får ridser og hakker. Vær derfor gerne opmærksom på, at du får spartlet de små huller og mærker, der er, så du får en trappe, der står helt skarp igen. 

Før du begynder på selve malerarbejdet, så dæk endelig godt af med afdækningsplast. Så undgår du, at du gulvene foroven og forneden af trappen ikke bliver fyldt med trælse malerpletter. 

Sådan males trappen

Før du begynder at svinge malerrullen, kan du med fordel grunde trappen først. En grunder hjælper med, at malingen kommer til at hæfte bedre. Det betyder også, at slutresultatet bliver mere jævnt og flot. 

Når du skal male en trappe, så vær opmærksom på, at trappen er udsat for ekstra slid, hver gang den bruges. Det er derfor også noget, du skal tage højde for, når du skal finde maling. Gå gerne på udkig efter en slidstærk maling til trappetrinene, så resultatet kan holde sig flot i lang tid frem. 

Når det kommer til selve malerarbejdet, så begynd gerne at male alle kanterne og hjørnerne med en pensel. En pensel gør, at du meget nemmere kan nå helt ind i krogene. Herefter kan du male videre med en minirulle, som er helt ideel, når du skal arbejde med de forskellige trin. 

woman painting staircase at home 2021 08 29 18 15 28 utc

Forberedelse er vigtigt

God forberedelse er et nøgleord, hvis du vil ende med en smuk og fornyet trappe. Det er selvfølgelig altid vigtigt, at du tager dig tiden til at dække godt af med afdækningsplast. Det er den mest effektive måde, du sikrer, at du ikke har maling på gulve og andre steder, der ikke er meningen. 

Som en del af afdækningen kan du med fordel også bruge malertape rundt i de kanter, hvor du heller ikke ønsker, der kommer maling. 

Lad malingen få tid

Det har rigtig meget at sige, at man kan væbne sig med tålmodighed, når trappen skal males. Det er nemlig vigtigt, at malingen får god tid til at tørre. Hvis du skal male i flere lag, så forhør dig eventuelt hos din malerleverandør om, hvor lang tørretiden er, før du kan begynde på næste lag. 

Beklæd trappen

Når det kommer til trappe, vil du ofte se varianter, som er med eller uden beklædning. Du skal selvfølgelig også huske på, at du altid har den mulighed, at du beklæder de forskellige trappetrin. På den måde kan du spare en hel del malerarbejde, da beklædningen er det, som man kommer til at gå på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 + four =

Artikler du måske vil synes om