Har du besluttet dig for, at dine trælofter skal have et nyt udseende? Så kan en ludbehandling være lige det, du skal overveje.

Hvis du har overvejelser omkring at klare arbejdet selv, så hjælper denne guide dig godt på vej. Bliv klogere på hvordan du ludbehandler et loft, og hvad du skal være opmærksom på, før du gør det.  

4/5 - 4 Stemmer

Ludbehandling af træloft 

Trælofter har det med at kunne ændre farve med tiden. Det kan både vise sig ved, at loftet får en mere gullig farve eller ved, at loftet bliver mere mørkt. Hvis du tænker, det er på tide, at der skal gøres noget ved loftet, så kan en ludbehandling være lige det, du bør overveje. 

En ludbehandling er ekstra populær, når et loft skal lysnes. Som du nok også kan fornemme, så kan det gøre meget for loftet og ikke mindst hele rummet.

Når du vælger at gå fra et mørkt og til et lyst træloft, så kan det nærmest give indtrykket af, at rummet bliver større. Nu er spørgsmålet selvfølgelig bare, om du selv skal klare arbejdet, eller du vil overlade det til en professionel.  

Hvis du er nysgerrig på, hvad det koste at bruge en professionel, så kan du få en fornemmelse af det herunder. 

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på ludbehandling af loft:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på ludbehandling af loft. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯
Screenshot 20211027 112015 Instagram
Foto: kathwoet

Priser for det professionelle arbejde

Det er altid godt at kende til den pris, som en professionel vil tage for en ludbehandling. Det kan nemlig fortælle dig noget om, hvad du også kan spare, hvis du selv laver arbejdet. 

Du kan finde priser på professionel ludbehandling, der starter ved 150 kr./m2.

Der er flere forskellige ting, der kan påvirke prisen for professionelt arbejde. Det har noget at sige, hvor meget loft der skal ludbehandles.

Det kommer nemlig til at påvirke, hvor lang tid arbejdet vil tage. Derudover kan det påvirke prisen, hvor meget loftet skal rengøres, og hvor mange lag det skal have. 

For at få så retvisende en pris som muligt, så kan det altid betale sig at kontakte et malerfirma. Her kan du få en cirkapris på, hvad det vil koste hos dig.  

Mal når træet er tørt 

Hvis det er første gang, du skal prøve at ludbehandle et træloft, så er det et must, at du først maler, når træloftet er helt tørt. 

Før du begynder at male, vil du skulle rengøre loftet med sæbe og en våd klud. Her er det vigtigt, at du venter på, at træet bliver helt tørt. Laver du en ludbehandling på vådt træ, vil det ikke hæfte nær så godt. Det betyder også, at det kan blive sværere at opnå et flot resultat. 

Screenshot 20211027 112916 Instagram
Foto: stockholmskullan

Knaster skal du være opmærksom på 

Knaster er en af de ting, du skal være ekstra opmærksom på, når det kommer til trælofter. De kan måske bedst beskrives som en uregelmæssighed, der er i træloftet. Knaster er ofte synlige ved at være en del mørkere end resten af træet, samtidig med at der skabes en fordybning i træet. 

Når der males, skal man være opmærksom på, at knaster kan kræve lidt ekstra arbejde. Det er f.eks. ikke nok, at de bare ludbehandles på samme måde som resten af træloftet.

Gør man det, så vil de stadig bryde gennem ludbehandlingen, derfor skal der males med spærregrunder de steder, hvor der er knaster. Bruger du en spærregrunder på knasterne, får du et flot og ensartet loft, når resten også er grundet. 

Sådan ludbehandles loftet

For at hjælpe dig ekstra godt i mål med en ludbehandling, så kan du med fordel følge trinene herunder. 

Start med en rengøring 

Som det første kan du give dig i kast med at rengøre loftet. Det er nærmest ikke til at undgå, at det bliver beskidt med tiden. Der kan både samles støv og diverse edderkoppespind, som du selvfølgelig helst ikke skal male over, da det ikke efterlader et pænt resultat. 

Giv loftet en våd klud med lidt sæbe, så det er helt klar til, at du kan begynde ludbehandlingen. 

Ludbehandlingen påføres

Når du er klar til selve ludbehandlingen, så tag helst 2-3 brædder ad gangen. Ludbehandlingen er ikke nær så nem at se, som almindelig maling er, derfor er det nemmere at styre, når du arbejder trin for trin. En anden fordel ved at arbejde på denne måde er også, at du kan slippe for, at man kan se ludbehandling, der overlapper.   

Hvis du vil være ekstra sikker på et flot resultat, så start og slut helst i de samlinger, der er mellem hvert enkelt bræt.

Hvis du vurderer, at første behandling ikke har gjort dit træloft hvidt nok, så lad det tørre og giv det en omgang mere. 

Skal du vælge ludbehandling eller maling? 

Når det kommer til trælofter, så kan du både ludbehandle det og male det. Men hvad skal du egentlig vælge? 

Ludbehandling er et ideelt valg, når du vil lysne loftet, men samtidig vil se træets struktur. Foretrækker du omvendt, at loftet bliver så hvidt og lyst som muligt, så vil maling være et godt valgt. Når du vælger maling, skal du være opmærksom på, at det kan kræve lidt ekstra arbejde. Før du kan starte med at male, skal loftet grundes. Først herefter kommer malingen til at hæfte og dække bedst muligt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om