Hvis du drømmer om at ændre trægulvenes udseende i din bolig, så behøver der ikke være lang vej igen. Især ikke hvis du ønsker et hvidpigmenteret gulv, som kan give gulvene et lysere look. 

Det særlige ved et hvidpigmenteret gulv er, at det kan være med til at transformere et rum – især hvis gulvene tidligere har været til den mørke side. Et lysere gulv kan give fornemmelsen af, at et rum nærmest bliver større, fordi gulvet ikke virker så tungt, når det er lyst.

4/5 - 5 Stemmer

Prisen på at få hvidpigmenteret gulv

Hvad er prisen egentlig for at få et hvidpigmenteret gulv? Hos nogle malerfirmaer finder du priser fra 60 kr./m2, men priserne kan også løbe op i 300 kr. /m2 alt efter, hvem du hyrer til opgaven. 

Nogle af de faktorer der påvirker prisen for hvidpigmentering, er blandt andet antallet af kvadratmeter, der skal behandles, og hvorvidt gulvet også skal afslibes forinden for at fjerne tidligere efterbehandlinger, der måtte være på gulvet. 

sparetip
 
Gør som andre læsere: Hent en bedre pris i dag

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på at få gulvet hvidpigmenteret.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Indhent 3 uforpligtende tilbud nu ❯

Mulighederne med hvidpigmentering

Når det kommer til hvidpigmentering, så har du mulighed for at opnå forskellige resultater. Man skelner ofte mellem hvid lak, hvid olie og hvid sæbe, som alle varierer i forhold den måde, gulvet kommer til at se ud på.

Derudover er der også forskel på, hvor slidstærkt gulvet bliver. Hvis du er i tvivl om, hvilken type du skal vælge, kan du altid alliere dig med et firma, som arbejder med hvidpigmentering til daglig. De kan helt sikkert stille de helt rigtige spørgsmål, så du får den løsning, der passer dig bedst. 

For at hjælpe dig mere på vej, kan du blive klogere på de forskellige behandlinger herunder: 

Hvid lak

Med den hvide lak opnår du en overflade, som er helt glat. Derudover kan du vælge, om trægulvets finish skal være blankt, halvtmat eller mat.   

En gulvbehandling med hvid lak gør dit gulv ekstra slidstærkt, og så er det ret lige til at rengøre med den glatte overflade. 

Med hvid lak skal du være ekstra opmærksom på, at der skal en gulvafslibning til, hvis der kommer hakker eller ridser i gulvet. 

Hvid olie

Udover at et gulv behandlet med hvid olie er slidstærkt, så er det også nemt at rengøre og vedligeholde. Og skulle der komme hakker i gulvet, hvilket kan være svært at undgå, så skal gulvet ikke slibes ned, før det kan repareres.

Hvid sæbe:

Den hvide sæbe er den variant, som giver det mest rustikke udseende. Det giver ikke gulvet så lukket en overflade, som man opnår med hvid olie eller hvid lak. En fordel er dog, at det også er nemmere at reparere, når der kommer diverse brugsspor. 

Fordelen ved at behandle med lud

Når du gerne vil have lysnet gulvene derhjemme, er en ludbehandling også en mulighed. Det er en behandling, som giver gulvet et ekstra lyst udseende. I praksis fungerer det sådan, at gulvet får en ludbehandling, før der startes på hvidpigmenteringen. 

Udover at gulvet bliver lysere, når hvidpigmentering kombineres med ludbehandling, så sikrer du dig også, at gulvet ikke bliver gulligt med tiden. Når gulvet alene får en hvidpigmentering, så er det ikke til at undgå, at der kan komme et gult skær med tiden, da træet nemmere kan trænge gennem behandlingen. 

Pas på trægulvet

Når man har et trægulv, er der ekstra god grund til at passe godt på det. Der er nemlig mange ting i hverdagen, som kan sætte sine spor, så der kommer hakker og ridser. Hvis du gerne vil have et par råd med på vejen om, hvordan du bedst passer trægulvet, så læs med herunder. 

Undgå sko indendørs

Stil altid gerne skoene, før du går ind i boligen. Når skoene tages med ind i boligen, kan der trækkes småsten og sand med ind, som kan ridse gulvet. Det er også en idé at undgå høje hæle indendørs, da hælene kan sætte mærker. 

Benyt filtpuder

Filtpuder er nærmest et must under de forskellige møbler, du har derhjemme. Det gælder både for spisestolene, lænestolene, sofaerne, sengene og andet med ben, som kan lave mærker. Det er rigtig godt givet ud at købe filtpuder, hvis man sammenligner med de ridser og hakker, som møblerne ellers kan lave. 

Tæpper bruges på udsatte steder

Du kan også tænke tæpper ind i billedet, når du skal passe på trægulvet. Placér f.eks. gerne tæpper ved indgange og udgange, så man nemt kan tørre skoene af og stille dem derpå. Tæppet kan både tage imod snavs og vand, som man kan tage med ind, når man kommer udefra. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om