Et af de særlige kendetegn ved ferniserede gulve er, at gulvene er varme og mørke af udseende. Det er derfor ikke så underligt, at de tidligere har været et populært valg i mange danske hjem. I dag ønsker flere og flere dog et lysere gulv, som også går meget godt i spænd med den stilrene skandinaviske stil. 

Hvis du synes, tiden er inde til, at dine ferniserede gulve skal opfriskes med et nyt udseende, så er der god mulighed for at få dit ønske opfyldt. I denne guide kan du få en god fornemmelse af, hvordan du får fjernet behandlingen fra dit gulv. 

5/5 - 1 Stemmer

Ferniserede gulve pris

Når det kommer til prisen på at fjerne fernis af gulve, så er der flere ting, du skal huske på. Du skal både tage højde for, at den eksisterende fernis skal fjernes, og så vil dit gulv formentlig skulle have en efterbehandling bagefter. Efterbehandling er både med til at beskytte gulvet og give det lige det udseende, du ønsker. 

For at vende tilbage til prisen for at arbejde med fernisbehandlede gulve, kan du både finde priser, som ligger fra 50 kr./m2, og op til over 100 kr./m2. I sidste ende vil prisen både afhænge af, hvor mange kvadratmeter der er tale om, og hvordan gulvfirmaets prissætning er.

Hvis du vil finde den mest retvisende pris, så tag gerne fat i en håndfuld firmaer. Her kan du vende størrelsen på din opgave med dem og indhente et tilbud på at arbejde med at fjerne fernissen fra dine gulve.

sparetip
 
Hent en bedre pris på din opgave:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfanget & prisen på opgaven med det ferniserede gulv.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Fordelen ved professionel hjælp til ferniserede gulve

Lige når det kommer til ferniserede gulve, er der ekstra god grund til at få professionel hjælp. Du behøver ikke selv stå med alt det hårde arbejde, når den gamle behandling skal fjernes.

Du skal ikke forholde dig til det udstyr, du skal have fat i for at komme i mål, og med professionel hjælp kan du være sikker på, at alt fernissen fuldstændig fjernes fra dit gulv. 

Som du også kommer til at læse længere nede, så er det ikke bare lige til at arbejde med ferniserede gulve. Hvis behandlingen skal fjernes, kræver det, at gulvet skal afhøvles – og her skal man for alvor have styr på sit håndværk, hvis man også skal passe godt på gulvet. Vil man selv afhøvle et fernisgulv, kan man risikere at ødelægge gulvet, hvis ikke man har erfaring med arbejdet.  

Fernis og fernisbehandlede gulve

Det karakteristiske ved fernis og fernisbehandlede gulve er, at det er en efterbehandling, gulvet har fået. For at bryde det helt ned, så kan fernis beskrives som lak, der blandt andet er lavet af linolie.

Det giver et slidstærkt gulv, som er modstandsdygtigt over for både vand, ridser m.m. Når man har det i baghovedet, er der ikke noget at sige til, at det har været et populært valg, eftersom det også er en langtidsholdbar løsning. 

Derudover er et andet karakteristika ved fernisbehandlede gulve, det mørke og varme look, som samtidig har en nærmest skinnende overflade.

I dag er der mange andre gode alternativer til et fernisbehandlet gulv. Det gælder alt fra ludbehandling, lakbehandling, oliebehandling og sæbebehandling. Med disse behandlinger skal du selvfølgelig også være opmærksom på at de varierer ift. det udseende, gulvet får, samt hvor slidstærkt et gulv, du ender med.

Hvordan fjernes fernis fra gulve?

Når fernis skal fjernes fra gulve, vil du opdage, at der er ekstra god grund til at trække på en professionel. Der er nemlig behov for at få lavet en gulvafhøvling. 

Hvis man f.eks. vælger at fjerne behandlingen med en gulvafslibning, kan man risikere, at fernissen sætter sig på slibepapiret, pga. varmen fra maskinen. Derfor opnår man heller ikke det resultat, man ønsker, hvis det er denne behandling, der tages i brug.

Når der generelt skal fjernes efterbehandlinger, så er man bare i ekstra gode hænder, når man lader en fagperson om arbejdet. Derfor er det også godt givet ud, når man overlader arbejdet til dem.  

Afhøvling af gulve

Når et gulv generelt afhøvles, så er gulvfirmaet inde og fjerne en del af trægulvets overflade. Som du nok kan fornemme, er det alfa og omega, at man har erfaring med en gulvafhøvling, så resultatet bliver ensartet over hele gulvet. 

I og med at gulvafhøvlingen også arbejder dybere med gulvet, så har man god mulighed for at fjerne den fernisbehandling, der tidligere er lavet. 

Efter afhøvlingen vil du skulle forholde dig til, hvilken behandling gulvet skal have som det næste. Her kan din gulvmand helt sikkert også hjælpe dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om