Er det tid at forny gulv i din bolig så kan det være en god idé at overveje at lægge et klikgulv.
I denne artikel får du indsigt i hvad det koster at lægge et klikgulv, hvad du skal være opmærksom på når du køber materialerne og hvordan klikgulv lægges uden alt for mange problemer. Men lad os starte fra starten og finde ud af prisen for et klikgulv.
Hvad koster lægning af klikgulv?
Prisen for lægning af klikgulv kan variere virkelig meget. Ønsker du selv at lægge klikgulv vil du sandsynligvis se priser starte ved cirka 100 kroner per kvadratmeter. Du kan være heldig at finde billigere løsninger men husk på, at det ikke altid er en god idé at købe billigt. Specielt ikke når vi taler om gulve, som gerne skal holde de næste mange år.
Et klikgulv kan du i mange tilfælde selv lægge. Med lidt fingerfærdighed og en god vejledning i, “hvordan man gør” kan du faktisk komme rigtig langt.
Men er du ikke til “gør-det-selv” bliver det nødvendigt at få en gulvlægger til at hjælpe. Og så skyder prisen pludselig i vejret, da der så skal beregnes timeløn til ham udover anskaffelsen af klikgulvet.
Husk også, at det ikke er nok bare at købe de kvadratmeter gulv som dit rum kræver, men beregn altid 5-10% ekstra til fejl og algement spild.
Til sidst vær opmærksom på, at du også skal beregne ekstra til evt. mellemlag. Et mellemlag er et materiale (filt eller andet) som skal ligge mellem det eksisterende gulv og det nye gulv. Dette er nødvendigt bla. for at sidstnævnte bliver helt jævnt og ikke giver klaprelyde fra sig, når du går på det.
Skal du lægge klikgulv på eks. betongulv kan det være en rigtig god idé at lægge en dampspærre ind for at undgå fugt og svampe i det nye gulv.

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på lægning af klikgulvet.
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!
Vær opmærksom på at købe det rette klikgulv
Når du skal lægge klikgulv så tænk nøje over, hvor gulvet skal placeres. Er der tale om et trafikeret rum såsom entré, køkken, stue eller badeværelse vil du have behov for et slidstærkt materiale. Og skal dit nye gulv være af træ, så er hårde træsorter som ask eller eg ideelle.
Er det derimod et rum som ikke bliver brugt så tit, kan du skippe lidt på kvaliteten og lægge et gulv som har en mindre slidstærk overflade og som derfor sandsynligvis er mindre bekosteligt i anskaffelse.
Klikgulvets overflade kan være i træ eller kunststof. Det kan være fristende at vælge kunststofløsningen specielt fordi du dermed er bedre sikret mod nedslidning.
Omvendt er det ikke nær så kønt, det lyder mere “plastikagtigt” når du går på det. Og også selv om det er lavet med de højeste standarder er det mere usundt end træ, som pga at det er et naturligt materiale som stadig “ånder” kan være med til at bedre indeklimaet.
Husk endelig på, at skal du lægge klikgulv i et trafikeret rum så kan træ være et oplagt valg. Vælger du et trægulv kan du nemlig slibe det ned, skulle der komme skader såsom hakker eller anden slitage på det.
Skulle dette være væsentligt for dig er det her vigtigt at vælge en version som har et tykt lag træ i overfladen. At se på kvalitet og udseende i stedet for på prisen. En god tommelfingerregel er, at et klikgulv med 3-4 mm træ i overfladen kan slibes ned 5-6 gange.
Skal gammelt gulv fjernes først?
Nej, du kan sagtens lægge klikgulv over dit gamle gulv. Klikgulve er “den lille luksus” som giver din bolig fornemmelsen af et splinternyt gulv uden alt bøvlet med at installere et gulv fra begyndelsen.
Husk blot på, at undergulvet skal være helt plant og at det er en god idé at lægge filt eller andet materiale imellem de to gulve, så du ikke får uhensigtsmæssige klaprelyde, når du går på dit nye gulv.
Læs endelig lægningsanvisningen og kravene til dit undergulv grundigt, inden du går igang for ikke at rende ind i problemer under lægningen, og dermed undgå at komme til at stå over for utilfredsstillende resultat, når arbejdet er overstået.
Sådan lægger du klikgulv
Når du køber klikgulv kan det være fristende bare at gå igang med at lægge gulvet så snart du kommer hjem med det.
Men dette kan nemt føre til uhensigtsmæssige og ildet tilfredsstillende resultater så derfor…koldt vand i blodet og husk følgende 5 tips for at opnå et perfekt resultat:
1. Tjek det oprindelige gulv for ujævnheder
Bare få millimeter kan skabe problemer når du lægger klikgulv. Vær derfor opmærksom på, at gulvet er helt plant og uden skavanker.
2. Mål rigtigt op inden du går igang
Det er så ærgerligt at skulle lægge gulvet om, fordi du ikke har brugt den tid, det tager at måle op.
3. Hvis det gamle gulv knirker
Knirker det gamle gulv skal det afhjælpes, inden du lægger det nye. Lyd kan også være et problem hvis du lægger klikgulv i et rum med betongulv. Husk at sørge for, at det nye gulv ikke kan ligge og klapre. Det gør du ved at lægge et mellemlag mellem de to gulve.
4. Læg ikke første gulvbræt helt op af væggen
Har du valgt et trægulv, så læg ikke det første bræt helt op af væggen. Træ er et levende materiale og skal have plads til at give sig. En distance på cirka 0,8-1 cm giver gulvet mulighed for at udvide sig, når luftfugtigheden skifter. Den distance skal også respekteres, når du lægger det sidste bræt.
5. Hvert element skal ligge korrekt
Når du lægger klikgulvet så vær opmærksom på, at hver enkelt element skal have et lille slag for at komme til at ligge korrekt. Snak med personalet dér hvor du køber dit klikgulv om, hvilke værkøjer du bør have ved hånden mens du lægger dit gulv.
Når du er nået hertil er der kun én ting tilbage at gøre. Og det er at nyde dit nye klikgulv.
Rigtig god fornøjelse.