I dette indlæg bliver du klogere på epoxy gulve, deres store fordele og ulemper, hvordan de lægges og hvorfor du skal overveje dette gulv.

Her får du en generel guide til hvordan dit epoxy gulv kan lægges, hvorfor du bør overveje en professionel og hvad det vil koste alt i alt.

5/5 - 8 Stemmer

Derfor skal du vælge et epoxygulve

Hvis du leder efter en gulvtype, som er rustik og “in” for tiden, skal du overveje at vælge et epoxy gulv.

Gulvene er ikke en ny opfindelse, men en gulvtype, som man gennem mange år har anvendt i industrielle sammenhænge. Det skyldes bl.a., at det er et gulv, der er enormt slidstærkt og vil holde i mange år frem.

Du finder derfor typisk epoxy gulve i

 • i produktionshaller
 • i lagerhaller
 • på fabrikker

Her bliver der stillet høje krav til rengøring og hygiejne. Det er netop her at et epoxygulv med sin overflade er ideelt. De er lette at holde rene og hygiejniske, hvorfor det oftest er det foretrukne valg i erhvervsregi. 

Det er en gulvtype, der er blevet mere og mere populær med årene og der er nu også flere private, der vælger denne løsning til hjemmet. Det kommer muligvis af, at flere boligmagasiner er begyndt at spotte de spændende indretningsmuligheder, et epoxygulv giver.

Hvis du derfor går og drømmer om en newyorker-stil, eller du vil have et mere rustikt look ind i hjemmet, kan du realisere det ved at få lagt et epoxygulv. Det rustikke look er med til at fremhæve de grønne planter og flotte plankeborde, som de fleste nordiske hjem består af. 

Du kan få gulvet som privat i forskellige farver og mønstre, der gør, at det giver en ekstra dimension. Her kan du f.eks. vælge en duset grå farve, eller et mønster der bryder den glatte overflade. 

Hvad koster et epoxy gulv?

Epoxy gulv priser er rimelig fornuftige og det er muligt for dig, at få en billig løsning, der kan holde i mange år frem.

Priser ligger mellem 400 – 500 kroner pr. m2 inkl. moms alt efter fagmand og tilbud.

Du skal dog forvente, at der er stor forskel i prisen, når du undersøger markedet for epoxy gulve. Det skyldes, at der findes mange forskellige producenter og forhandlere af epoxy maling, som både varierer i kvaliteten og prisen.

Det betyder også, at den billigste løsning formentlig ikke vil være den bedste løsning, som du skal være opmærksom på ved epoxymaling. Omvendt betyder det ikke at det dyreste tilbud på et epoxy gulv, er det bedste. Her er kunsten at se lidt på, hvad den enkelte forhandler eller gulvlægger kan tilbyde af garanti for den ydelse de leverer. 


Få 3 gratis tilbud på epoxygulvet

Vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk, har sammensat en model til dig, som gør det muligt at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på dit nye epoxygulv.

Brug 1 minut på at se videoen om hvordan det fungerer:

Sådan fungerer konceptet

5 årsager til at vælge 3byggetilbud:

 • Kendskab til lokale håndværkere
 • Mulighed for store besparelser
 • Servicen tager ~ 3-5 minutter
 • Det er gratis & uforpligtende
 • Du sikres af enterprisegaranti

Enterprisegaranti: Hvad er det?

Enterprisegaranti er 3byggetilbud.dk sikkerhed til dig. Det sikrer dig op til 35.000 kr. de næste 5 år, hvis du skulle være ude for fejl eller mangler på håndværket.

3byggetilbud trustpilot score
Vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk Trustpilot score

Vælg det bedste tilbud 

For at sikre dig det bedste tilbud på epoxy kan det være en fordel at indhente flere tilbud på den aktuelle opgave. Dermed har du en god indikation af, hvilket prisniveau opgaven vil ligge på, når den skal laves for dig.

Da der er forskel i priserne, alt efter hvilken fagmand og leverandør du vælger til opgaven, er det klart en fordel at undersøge markedet forinden. Her kan du søge lokalt efter, hvilken gulvlægger der har de bedste anmeldelser på deres hjemmeside eller på Trustpilot.

Du kan også forhøre dig rundt i dit netværk efter, om nogen kan anbefale en bestemt gulvlægger. Det er oftest en god garant for, hvad du kan forvente af det udførte arbejde. 

Fordele ved at vælge et epoxy gulv

Der er flere fordele ved at vælge epoxy gulve til sin bolig frem for andre gulvtyper.

 1. Et af de store argumenter for at vælge epoxy gulve er, at det et af de mest slidstærke materialer, som du kan anvende til et gulv. Det er blandt også derfor, at de fleste værksteder og fabrikker er udstyret med epoxy gulve. 
 2. En anden fordel er også den stil og fantastiske indretning, som er mulig at skabe med epoxy. Epoxy gulve er nemlig et tilvalg, flere private gør sig pga. det karismatiske udtryk og udseende, som kan være fundamentet til at binde boligindretningen sammen med. I dag er der mulighed for, at du kan vælge et epoxy gulv med struktur eller et mønster i, der giver et ekstra spil til hele rummet.
 3. Derudover er det et prisbilligt materiale, hvis du sammenligner det med mange af de andre gulvtyper. Epoxy gulvmaling er en løsning, som du kan anvende henover beton, træ og andre gulvtyper, hvilket gør det billigere og nemmere, når det skal lægges. Selvom det er et af de billigere materialer, så er det også et materiale af høj kvalitet.
 4. Det er derfor en investering, som kan være god på den lange bane, hvis ikke du vil bekymre dig om at skulle udskifte eller reparere gulvet, på samme måde som et trægulv vil kræve.
 5. En stor fordel ved at vælge et epoxygulv er, at det har en enorm modstandsdygtig overflade. Det er blandt andet derfor, flere værksteder vælger epoxygulve, da overfladen kan tåle benzin, olie, kaffe, vin og andre kraftige væsker, som let kan tørres op med en fugtig klud.
 6. Det vil hverken lave pletter, mærker eller misfarvninger i gulvet, som der vil ske med flere af de andre gulvtyper. 

Ulemper ved at vælge et epoxy gulv

Ligesom ved alle andre gulvtyper er der også ulemper ved at vælge et epoxy gulv, som du bør tage med i dine overvejelser. På trods af den modstandsdygtige og stærke overflade, kan epoxy gulve ikke holde for altid.

 1. Det er derfor en løsning, som på et tidspunkt skal udskiftes, når du er ved at være træt af de brugsspor eller revner, der kan komme.
 2. Det kan ske, hvis du kommer til at tabe tungere genstande på gulvet. Her er det ikke muligt at reparere et epoxy gulv, men det skal i stedet udskiftes helt. 
 3. Hvis du selv har planer om at lægge et epoxy gulv, skal du være opmærksom på, at det kræver et stort forarbejde. Der skal være gjort helt rent på undergulvet, inden du lægger et sådan et gulv. Det er en sensitiv blanding, hvorfor der ikke må være noget fedt, olie eller andet, der kan være til gene for epoxy belægningen. 
 4. Det er vigtigt, at du er sikker på dit valg. Det er en tidskrævende og omstændig proces at fjerne det igen, hvorfor det er vigtigt, at du overvejer det en ekstra gang.
 5. Her skal du være opmærksom på, at når dit epoxygulv lige er lagt, kan det muligvis have en tendens til at lugte af ammoniak, indtil det er helt tørt. 

Er epoxymaling skadeligt at arbejde med selv?

Du skal ikke være bange for at arbejde med epoxy maling. Det er en vandopløselig maling, som ikke indeholder farlige opløsningsmidler. Du behøver derfor heller ikke at bære maske, da der ikke er nogle giftige eller farlige dampe.

Det vil dog være en fordel at beskytte dig med en maske eller handsker, imens du maler. Der kan være chance for en allergisk reaktion, hvis du får maling på dine hænder eller hud generelt.  

Hvis det alligevel skulle ske, at du får noget epoxy maling på din hud, skal du straks vaske det af med vand og sæbe. Du kan med fordel investere i professionelt udstyr, der er særlig godkendt til epoxy, så du er helgarderet. 

Sådan lægger du gulvet

Overvejer du at lægge et epoxy selv, så er det bestemt en mulighed. Det er klart en fordel, hvis du har haft erfaring med at lægge et gulv tidligere eller er god til gør-det-selv-projekter.

Et epoxygulv kan være en krævende opgave, hvorfor du bør overveje, om du vil investere den nødvendige tid og kræfter i at lægge epoxy selv. Vi har her lavet en lille guide til dig, som gerne vil kaste dig over opgaven selv.

Hvis du ikke har prøvet det før eller er i det mindste tvivl, anbefaler vi, at du kontakter en professionel gulvlægger. Det er vigtigt, at et epoxy gulv bliver lagt korrekt. Når det først er tørt, kan det være en større proces at lave det om igen. Da det ikke kan repareres, skal det udskiftes helt, og det kan dermed blive en dyr affære. 

Få lavet forarbejdet ordentligt

Det vigtigste når du skal lægge et epoxy gulv, er forarbejdet. Her skal du være sikker på, at det er tørt, rent og fedtfrit, så epoxymalingen kan binde sig til underlaget. Her skal du væbne dig med tålmodighed, da det kræver et større rengøringsarbejde, hvor det er yderst vigtigt, at være grundig for at få et godt resultat.

Herudover skal du sørge for, at undergulvet er helt fladt og plant. Hvis det f.eks. er af beton, skal du anvende en diamantsliber. Hvis det er træ, skal du bruge professionelt slibepapir. Hvis det er sugende flader, skal du være opmærksom på at bruge en grunder, der er beregne til at blive lagt epoxy gulve på. 

Hvis der er huller eller revner i dit undergulv, skal du investere i en epoxy spartelmasse, så du er sikker på, at det kan tåle epoxy belægningen. 

Lav en god epoxy blanding

Når dit undergulv er klar til belægning af et epoxy gulv, skal du gøre epoxy blandingen klar. Her skal du grundlæggende bruge en base og en hærder. De skal blandes grundigt sammen, så du får en stabil masse, der hærder sig flot.

Her er det en fordel at bruge et piskeris på din boremaskine, som du kan køre med lav hastighed. Start med at blande den mængde, du skal bruge i det aktuelle rum, og vær opmærksom på blandingsforholdene, så du kan lave samme blanding igen. 

Sådan lægger du epoxy malingen

Når du skal lægge et epoxy gulv, er det vigtigt at udstyre sig med en malerrulle eller andet professionel udstyr, der vil gøre, at du får et pænt og jævnt resultat. Det er vigtigt, at det er klar til brug, når du har forberedt epoxy blandingen.

Du har kun begrænset tid til at male i, da det ellers vil tørre ind. Her kan du forvente, at du har ca. 2 timer til at få malet hele rummet i. Det er derfor vigtigt kun at have blandet det, som du forventer at skulle bruge i det aktuelle rum. 

Inden du maler, skal du være opmærksom på, at undergulvets temperatur er på minimum 15 grader. Det er nødvendigt, for at malingen har mulighed for at hærde. Når du skal i gang med at lægge epoxy gulvet, er det en fordel at bruge en kortluvet malerrulle. Sørg for at arbejde med nok maling, så der ikke kommer nuanceforskelle. For at få et flot resultat, skal du forvente, at det skal have 2-3 lag alt, alt efter dit eget temperament. 

OBS: Som nævnt tidligere i artiklen, kan det lugte af ammoniak, når du arbejder med epoxy maling. Derfor er det vigtigt, at der bliver luftet godt ud, imens det tørrer. 

Derfor skal du vælge en professionel gulvlægger

De fleste vælger en professionel gulvlægger til netop denne opgave, da det en proces, der helst ikke må slå fejl i. Der er flere elementer, der kan gå galt som f.eks. forarbejdet og selve belægningen.

Det kan f.eks. være, hvis ikke blandingen er god nok til at hærde flot, eller hvis du ikke får lagt gulvet, inden det tørrer. Går noget af dette galt, kan det betyde, at det hele skal fjernes, før du kan lægge et nyt gulv igen.

Ved at vælge en professionel gulvlægger, er du sikker på, at du får lagt det ordentligt, så det holder i mange år frem. Der kan du også forvente at få garanti for det udførte arbejde, så du ikke lige pludselig oplever sjusk, mangler eller skader, fordi det ikke er lagt korrekt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om