Er du på udkig efter et gulv som kan passe i alle rum, holder til lidt af hvert og som kan fåes i et væld af forskellige udtryk? Så skal du læse med her.

Her finder du en komplet guide over vinylgulve. Artiklen kommer blandt andet ind på, hvad dette gulv består af, hvordan du selv vil kunne lægge vinyl gulve, samt hvad det vil koste dig alt i alt. 

4.5/5 - 6 Stemmer

Derfor skal du vælge et vinylgulv

Vinylgulve har længe været populære i Danmark. Gulvtypen kommer i mange farver, som vil kunne tilpasses stort set alle rum i hjemmet.

Vinyl er ideelt til stuen, badeværelset eller køkkenet. Vinylgulve minder på mange måder om et linoleumsgulv, da de begge har en plastoverflade. Forveksl ikke vinyl og linoleum gulve, da linoleum er hårdere, mens en god overflade på vinylgulve kan holde bedre mid fugt og pletter.

Markedet for vinylgulv er har været i stor udvikling og kommer nu i mange farver og mønstre samt fliser eller i baner. Det giver dig mulighed for at sætte unikt præg på dit hjem. Du kan blandt andet vælge et vinylgulv med print af gulvbrædder, marmor eller som beton.

Derudover er vinylgulve et slidstærkt materiale, som nemt kan holde til det daglige slid fra de store møbler, eller hvis du kommer til at spilde på gulvet. Den lukkede overflade gør, at du let kan rengøre og vedligeholde vinylgulvet, så det står pænt og flot i mange år frem. 

Det er dermed også en ideel gulvtype til vådrum som f.eks. køkkenet eller badeværelse. Her er det vigtigt, at du vælger et vinylgulv, der er særligt beregnet til vådrum, så du undgår større vandskader. 

Fordele ved at vælge et vinylgulv

Det er med god grund, at vinylgulve har været et populært valg gennem de seneste mange år. Det er en gulvtype med flere fordele for dig, som går op i boligindretning og design.

  1. Først og fremmest er vinylgulve en blød gulvtype, som er behageligt for fødderne at stå og gå på. Du får dermed en høj komfort for fødderne i modsætning til betongulve eller epoxygulve, som er meget hårde. Det er desuden godt til at isolere og holde på varmen i huset.
  2. Vinylgulve er derudover en skridsikker og modstandsdygtig gulvtype. Du skal derfor ikke bekymre dig om, at gæsterne eller børnene kommer til at spilde vin, kaffe, saft eller andre væsker på gulvet.
  3. Med en fugtig klud kan du tørre det af vinyloverfladen, så det igen bliver rent og pænt uden misfarvninger. 
  4. Der er flere, der vælger at lægge vinylgulve i deres køkken, fordi det er modstandsdygtigt over for blandt andet snavs og fedtpletter.
  5. Det er et materiale, som er let at vedligeholde og som både kan holde til spisebordsstole, der bliver flyttet rundt og et kaotisk køkken, da det er svært at slide op.
  6. En af de store fordele ved at vælge et vinylgulv er, at det er nemt at installere. Du kan vælge at lægge det ovenpå et eksisterende gulv og kan let udskifte det, hvis du ønsker et nyt design til boligen. Her kan du vælge vinylgulve, der ligner klinker eller fliser, så det matcher de enkelte rum. 

Ulemper ved at vælge et vinylgulv

Ligesom alle andre gulvtyper er der også ulemper ved at vælge et vinylgulv. Her har vi et par eksempler på ulemper ved at vælge et vinylgulv til din bolig, som du bør forholde dig til, inden du tager din endelige beslutning. 

  1. Da vinyl er et plastmateriale, er det svært at nedbryde. Det kræver derfor flere ressourcer at bortskaffe, hvorfor det ikke er et miljøvenligt valg. Det er til gengæld en gulvtype, som kan holde i flere år, hvis du passer godt på det. 
  2. Når du skal have lagt et vinylgulv i din bolig, skal du være opmærksom på, at det bliver lagt som et helt stykke. Der bliver derfor mål op i hele rummet, så du har det nøjagtige mål.
  3. Det betyder også, at det er en gulvtype, som ikke kan repareres, hvis der kommer en strid rids eller andre skader i vinylgulvet. Du kan heller ikke slibe det ned på samme måde som et trægulv, da det er et plastmateriale. 
  4. Til sidst er en anden ulempe ved et vinylgulv, at det kan blive en smule stift med årene. 

Kan jeg selv lægge et vinylgulv?

Er du på jagt efter en løsning, hvor du selv har mulighed for at lægge dit gulv? Så kan det være aktuelt at overveje et vinylgulv. Til forskel fra andre gulvtyper er det den løsning, der er nemmere at montere, uden at det kan gå helt galt.

Gulvbrædder, epoxygulve og betongulve kræver en professionel fagmand, da det typisk er et bærende gulv eller sværere at lave om, hvis det går galt. Her er vinylgulve typisk en gulvtype, som bliver lagt ovenpå det eksisterende gulv.

Hvis du derfor har skruet hænderne godt sammen og godt kan lide at bruge tiden på at lægge dit eget, er det et oplagt gør-det-selv-projekt. Her anbefaler vi, at du får målt rummene op forinden, så du ved præcis, hvad du skal bruge af kvadratmeter. 

Forbered dig godt

Til trods for at det en relativt let opgave, så er det vigtigt at sætte dig ind i materialet, og hvordan du skaber det bedste resultat. Der følger som regel en professionel vejledning med på fleste vinylgulve af producenten. Her er du godt hjulpet på vej, hvis du nøje følger producentens vejledning. 

Hvis du vil lægge et vinylgulv i et vådrum som badeværelset eller køkkenet, er der her særregler, som du skal være opmærksom på. Det kræver blandt andet, at vinylgulvet bliver svejset sammen med fugerne fra væggene, så der ikke opstår en vandskade.

Det er derfor kun en certificeret fagmand, der må udføre denne svejsning. Du kan derfor godt lægge vinylgulvet i alle andre rum end køkkenet og badeværelset. 

Et generelt tip

Generelt kan det anbefales, at du hyrer professionelle fagmænd til at lægge vinylgulv. De har både den nødvendige erfaring og viden til at skabe et flot resultat, som du kan nyde godt af i mange år frem.

Desuden får du udført et solidt stykke arbejde med garanti, så du ikke skal bekymre dig om sjusk, fejl eller mangler. Du vil særligt kunne se forskellen i den smukke “finish”, fagmanden vil kunne lave i hjørner, kanter og de svære vinkler. 

Hvad koster et vinylgulv?

Det forventes du finder gode priser på vinylgulve, når du sammenligner det med de mange andre gulvtyper. Det er derfor en prisbillig løsning, hvor du samtidig får et slidstærkt materiale, som kan holde i mange år frem. Prisen for vinylgulve er ikke fast, da der er flere faktorer, der spiller ind for den endelige pris.

Som nævnt i artiklen længere oppe, så er der et stort udvalg af vinylgulve i forskellige farver, mønstre og print. Her er prisen forskellig alt efter, hvilken variant du ønsker at indrette din bolig med.

Der er også forskelle i den kvalitet, som du kan forvente at få, hvorfor du bør være opmærksom på tykkelsen og det plastmateriale, der er blevet anvendt i vinylgulvets overflade. 

Når du hyrer en professionel fagmand til at lægge dit vinylgulv, er der også forskel i prisen alt efter, hvilken håndværker eller gulvmand du vælger til opgaven.

Her er det en individuel vurdering af fagmanden om, hvad det vil kræve af tid for at udføre opgaven. Du kan derefter vælge, om du enten vil forhandle dig til en favorabel timepris eller aftale en fast pris for hele projektet. 

sparetip
 
Hent en bedre vinylgulv pris:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på lægning af vinylgulvet.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Sådan får du den bedste pris for et vinylgulv

Den bedste løsning og bedste pris findes når markedet undersøges før du skal have lagt et vinylgulv. Det gøres ved at indhente tilbud fra lokale gulvmænd. Tilbudene samles bl.a. online eller via telefonopkald.

Det giver en god indikation af, hvad du kan forvente, at det vil koste alt i alt og, hvad du vil få af garanti på produktet. Her bør du være opmærksom på, at det vinylgulv du får lagt, er af høj kvalitet i alle tilbud. 

Du vil naturligvis opleve, at der vil være forskelle i prisen, da det som regel af en individuel vurdering af, hvad det vil kræve af tid.

Det giver dig dog et overblik og en indikation af, hvordan prisniveauet ligger for at få lagt den variant af vinylgulve, som du ønsker til din bolig.

Herfra er det din egen mavefornemmelse af, hvem du tror, der vil kunne løse opgaven bedst, og hvor du får mest for dine penge. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om