Sildebensparket er et prægtigt gulv som stor set alle elsker. Sildeben er også kendt som et slidstærkt gulv, der vil være glæde af i mange år. Du skal dog være opmærksom på at du ikke begår klassiske fejl eller betaler for meget.

I denne guide hjælper vi dig igennem hvordan du undgår de klassiske fejl, finder de bedste priser og slutteligt hvordan du kan lægge sildebensgulv selv, hvis det er noget, som du vil begive dig ud på.

4.7/5 - 15 Stemmer

Hvad koster det at få lagt sildebensparket?

Sildeben er blandt mange kendt som et dyrt nyt gulv at få lagt, men hvad er prisen enlig og hvordan får man presset den ned, så alle kan være med? Det giver vi konkrete eksempler på længere nede.

Når man snakker pris, så må du gøre op med dig selv om du lægge gulvet selv, om du vil have en professionel til det og hvilken kvalitet gulvet skal være i. Det er naturligvis alle faktorer, som spiller en vigtig rolle når man taler sildebensgulv.

Sildebensgulve alene ligger et sted mellem 495-1725 kroner pr. m² alt efter kvaliteten på gulvet.

Screenshot 20211026 151139 Instagram
Foto: pmoesgaard

Pris på sildebensgulv lagt af en professionel

Skal gulvet lægges af en professionel, så beregner du prisen ved at indkluderer timelønnen, selve gulvet og for de materialer, som bliver brugt til eventuel efterbehandling af gulvet.

Prisen på et professionel lagt sildebensparket (10 m2.) er estimeret til at koste et sted mellem 19450 kr. og 12450 kr. inkl. materialer og timeløn.

Dette er et estimat, som varierer baseret på materialepris og timeløn.

Som du kan se, så svinger prisen noget af et spænd og vi anbefaler derfor kraftigt at man søger forskellige tilbud, hvis man vil have lagt gulvet. Prisen svinger baseret på kvaliteten af det valgte stavparket og timeprisen på gulvlæggeren.

Når du benytter en professionel vil du kunne forvente at få garanti for det udførte arbejde, hvis du søger tilbud igennem udvalgte online services. Det hjælper dig som nævnt ligeledes med en bedre pris i samme omgang.

sparetip
 
Indhent tilbud som andre fornuftige læsere:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på lægning af sildebensparket.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯
Screenshot 20211026 151131 Instagram
Foto: villakamma

Prisen på sildeben gør-det-selv

Hvis du vil lægge gulvet selv, kan du selv købe sildebensparketgulvet i det lokale byggemarked og det kan muligvis gøre din pris noget bedre.

Prisen ved at lægge sildebensgulv selv (10 m2.) er estimeret til at koste et sted mellem 8898 kr. og 15898 kr. inkl. materialer og værktøj.

Dette er et estimat, som varierer baseret på materiale og værktøjs priser.

Du skal bruge:

  • Det ønskede sildebensparket
  • Gulvunderlag (gerne trindæmpende)
  • Trælim
  • Firkantede dykkere til sømning
  • Afstandsbrikker

Tip: Hold gerne en professionel pris op mod hvad du forventer at du kan gøre det til selv, så du se hvad der økonomisk og tidsmæssigt giver mest mening.

Lægning af sildebensparketgulv

Derfor skal du vælge sildebensparket

Der er flere gode argumenter og fordele ved at vælge sildebensparketgulve til sin bolig.

  • Det et gulv, der træder frem og kan give din boligs rum en unik udstråling. Det er derfor den ideelle løsning for dig, som ikke vil gå på kompromis med design og kvalitet.
  • Du kan i dag få lagt sildebensparket til en fair og skarp pris, hvis ligeledes tænker holdbarheden på gulvet ind i prisen. Der findes derudover løsninger hvor du ikke skal ud og lægge den store investering, som man skulle i gamle dage.
  • Hvis du ønsker en bedre pris, så kan du vælge sildebensparket af laminat, så det både bliver endnu billigere og lydløst at gå op. Derudover kræver et sildebens laminatgulv ingen vedligeholdelse. 
  • Du kan også vælge at købe sildebensparket klikgulv, og dermed kan du selv lægge gulvet derhjemme. Det gør det ligeledes hurtigere for håndværkeren, som nemmere kan opnå flotte resultater.

De forskellige typer af sildeben

Som du nok kan se i indlægget, så findes der er hav af forskellige sildeben. Herunder giver vi dig en pris prioriteret liste over de forskellige sildebensparket typer:

  • Laminat
  • Massiv bøg
  • Massiv ask
  • Massiv eg
  • Massiv moseeg

Træsorterne kommer også gerne ofte med enten en olieret eller lakeret overflade, hvis det er noget, som man ønsker. Her har laminatgulvet ofte en farve, som er tilsvarende det man ser på trægulvet.

Lakerede overflader:

  • Matlak
  • Klar matlak
  • Hvid matlak
  • Grå matlak
  • Sandgrå matlak
  • Sandfarvet matlak
  • Hvidlakeret
  • White wash
  • Naturmatlak

Olierede overflader:

  • Klar olie
  • Mat olie
  • Natur olie
  • Hvid olie
  • Grå olie
  • Sort olie

Inden du selv lægger sildebensparket

Hvis du er på jagt efter sildebensparket til dine gulve, som du selv kan løse, så er det oplagt med et klikgulv. Det er nemlig muligt at få sildeben klikgulv, som gør lægningen af gulvet meget nemmere at gøre selv.

Når man selv lægger gulv, så skal du være opmærksom på at man kan mangle de detaljer, som man får, når sildebensparket er lagt af en fagmand, der er kræset for detaljerne på gulvet.

Gulvet skal nemlig stadig måles korrekt op og kanterne skal skæres til, så du får det flotte resultat, som alle går efter. 

En af de fejl, som man også skal være meget opmærksom på når man lægger sildeben selv, er at sidebensparket kan blive skævt, hvis man ikke er opmærksom. Derfor er det en fordel at lægge første række efter en snor.

Vær opmærksom på om du vælger laminat eller sildeben af massivt træ, da der er meget stor forskel på holdbarheden, hvorfor din tid er bedre lagt i den ene frem for den anden gulvform.

Step-by-step guide til at lægge sildebensparketgulve selv:

Herunder finder du en guide til lægningen af generel karakter, der kan altså være afvigelser med forholdene for hvor du lægger gulv. Vær derfor opmærksom på at dine forhold er ideelle til at lægge gulvet.

Forberedninger til lægningen

Inden du går i gang med at lægge gulvet, så skal du sørge for at du har de bedste forudsætninger.

  1. Sørg for underlaget først. Det er meget vigtigt at underlaget er helt plant og er et materiale, som understøtter det nye gulv.
  2. Tjek gulvet for ujævnheder, så du undgår at stavene i dit sildebensparket får forskydninger ift. hinanden.
  3. Brug eventuelt en gulvafhøvler og gulvsliber til at ujævnheder i gulvet er helt væk. Bruger du gulvafhøvler, så er det vigtigt at du kører langs træets årer.
  4. Hvis der er fordybninger i gulvets midte, så skal disse spartles ud. Her kan du benytte dig af en gulvspartelmasse. Husk at lade denne tørre og brug herefter primer.

Lægningen af gulvet

Når dit underlag er helt plant, så kan du gå videre til at lægge dit første sildebensmønster.

  1. Sørg for at underlaget er tørt, når du lægger gulvet, så der ikke er noget, der giver sig senere.
  2. Når du skal lægge den første række, kan det være en fordel at bruge en lang snor eller tegne en streg op. Så er du sikker på, at rækken ligger lige. 
  3. Du lægger første række midt i rummet, så du er sikker på at få et ensartet mønster i sildebene.
  4. Spidsen af din række skal være lige under snoren, som du har lagt som en guide.
  5. Lim eller søm bruges til at holde gulvet på plads. I nogle tilfælde vil du skulle bruge søm for bedre at kunne holde på gulvet. Sørg dog for at stavene kan bevæge sig uafhængigt af hinanden.
  6. Bank alle stave til med en træhammer og slagklods.
  7. Når du kommer til væggen kan det være en god ide at beskære stykkerne til før de lægges, så de med sikkerhed kan være der.
  8. Sørg for at have 10-20 mm afstand til væggen, så gulvet kan give sig.

OBS: vær opmærksom på, hvordan du vender sildebensparketgulvene, så du får det mønster, som du gerne vil have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − 7 =

Artikler du måske vil synes om