Hvis du overvejer et sildebensparket som gulv, kan du i denne guide blive klogere på, hvad det er, hvilke fordele der er ved sildeben, og hvad prisen er for sildeparket.

Vores artikel har til formål at give dig forskellige perspektiver på parketgulvet med sildeben. Derudover har vi også tilknyttet en generel guide, som hjælper dig til hvordan du selv kan lægge det. 

Disse gulve er næsten altid flotte at se et dit hjem. Forskellige faktorer kan dog bestemme overfladen for gulvet, da man arbejder med træ.

Hvad koster det at få lagt sildebensparket?

Ligesom med alle andre gulvtyper, så er prisen på sildebensparketgulve også afhængig af flere faktorer. Der findes i dag forskellige varianter af sildebensparketgulve. Prisen afhænger derfor af den kvalitet, du køber.

Et professionel lagt sildebensparket pris ligger omtrent mellem 950 – 1550 kr pr. kvadratmeter.

Hvis du vil lægge gulvet selv, kan du selv købe sildebensparketgulvet i det lokale byggemarked og det kan muligvis halvere din pris.

Hvis du ønsker at hyre en professionel fagmand, som vi vil anbefale, afhænger din sildebensparketgulv pris af hvilket materiale fagmanden bruger samt det antal timer, der skal bruges på at lægge gulvet. Her vil du til gengæld kunne forvente at få garanti for det udførte arbejde.

Når du skal hyre en professionel fagmand til at lægge dit sildebensparket, anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud på den samme opgave. Dermed har du den bedste pris idé i forhold til, hvad det vil koste at få lavet.

Tip: Hold eventuelt den professionelle pris op mod andre tilbud samt hvad du forventer at du kan gøre det til selv.

 
Indhent tilbud som andre fornuftige læsere:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på lægning af sildebensparket.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯
Lægning af sildebensparketgulv

Derfor skal du vælge sildebensparket

Der er flere gode argumenter og fordele ved at vælge sildebensparketgulve til sin bolig.

  • Først og fremmest er det et gulv, der træder frem og kan give rummet en unik udstråling. Det er derfor den ideelle løsning for dig, som ikke vil gå på kompromis med design og kvalitet.
  • Du kan i dag få lagt sildebensparket til en fair og skarp pris, hvis du holder den op imod holdbarheden på gulvet. Du skal derudover ikke ud og lægge den store investering, som man skulle i gamle dage.
  • Hvis du ønsker en bedre pris, så kan du vælge sildebensparket af laminat, så det både bliver endnu billigere og lydløst at gå op. Derudover kræver et sildebens laminatgulv ingen vedligeholdelse. 
  • Du kan også vælge at købe sildebensparket som et klikgulv, og dermed kan du selv lægge gulvet derhjemme.
Andre læste også:   Gulvafslibning: Alt du skal vide - Få bedste pris

Sådan lægger du selv et sildebensparket

Hvis du er på jagt efter sildebensparket til dine gulve, som du selv kan løse, så er det oplagt med et klikgulv. Her er det muligt at få et sildebensparketgulv som et klikgulv.

Det er billigere, nemmere og smartere for dig, da det blot skal klikkes sammen. Du kan dermed spare penge på at hyre en professionel gulvmand.

Desværre er det ikke helt det samme. Sildebensparket som lægges af en fagmand er noget helt specielt, da der er kræset for detaljerne på gulvet. Det skal dog stadig måles korrekt op og skæres til i kanterne, så du får et flot resultat. Det sværeste ved sidebensparket er, at gulvet ikke skal blive skævt.

Bliver det gjort ordenligt, så er fx massivt sildebensparket trægulv et gulv, som altid vil tage opmærksomhed fra besøgende i dit hjem. Massivt sildebensparket er dog ikke helt gratis, men vil have en meget holdbar overflade, som vil være i dit hjem i mange år.

Step-by-step guide til at lægge sildebensparketgulve selv:

  1. Start med at sikre at gulvet er helt plant. Sørg for at underlaget er tørt, når du lægger gulvet.
  2. Når du skal lægge den første række, kan det være en fordel at bruge en lang snor eller tegne en streg op. Så er du sikker på, at rækken ligger lige. 
  3. Sørg for at have 10-20 mm afstand til væggen. 
  4. Når du har lagt alle brædder, kan du afslutte med fodlister og kanterne, så du får et smukt resultat. 

OBS: vær opmærksom på, hvordan du vender sildebensparketgulvene, så du får det mønster, som du gerne vil have.

Historien bag sildebensparket

Sildebensparket er blevet mere og mere populært i Norden. Det er en gulvtype, som har eksisteret i mange år, men typisk er blevet forbundet med noget eksklusivt.

Dengang skulle gulvmanden lime de enkelte gulvbrædder sammen; derfor var det et større arbejde at kaste sig ud i. Det var årsagen til at kun de velhavende, der havde råd til at udstyre deres hjem med sildebensparket.

Det har et fantastisk udseende og kan virkelig gøre en forskel i hjemmets indretning, når man træder ind i et rum med sildebensparket.

Der er dog sket meget siden for 100 år siden, hvorfor det i dag er lettere at lægge for en fagmand. Det betyder også at gulve som sildebensparket, er blevet billigere, og dermed noget vi ser i flere husstande i dag. 

Selvom det er blevet nemmere at lægge i dag, er udseendet stadig det samme. Ved at vælge sildebensparket som gulv til din bolig, får du et elegant og stilrent design til hjemmet. Det er en gulvtype, som både passer ind i det moderne og klassiske hjem. 

Andre læste også:   Plankegulv | Pris

Du kan i dag få sildebensparketgulve i massiv eg eller i laminat. Det afhænger meget af, om du ønsker et naturligt udseende, eller at du får en løsning, som ligner trægulve på en prik, samtidig med at det er en glat og glansfuld overflade. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − nineteen =

Andre brugere læste også