Oliefyrsejere har et væld af spørgsmål når det kommer til kvaliteten og prisen på den fyringsolie, der bruges.
Vi vil gennemgå de mest gængse spørgsmål og komme med nogle foreslag på, hvordan du kan få fyringsolien billigere.
Indholdsfortegnelse
Producerer en billig fyringsolie flere affaldsstoffer?
Generelt set vil billigere fyringsolier producere flere affaldsstoffer til trods for at de nyere olier er mere raffineret. En billigere fyringsolie vil forårsage at dit oliefyr vil blive sodet mere til, som vil minimere levetiden og øge antal gange du skal rengøre oliefyret. Af disse årsager samt miljømæssige årsager vælger flere en højere kvalitet af fyringsolie.
Fordelen ved en ren forbrænding fra en høj kvalitet fyringsolie
Forbrænder du derimod med en fyringsolie og høj kvalitet, så vil du minere mængden af sod og derfor også dit antal rengøringer/serviceringer. Højere kvalitet vil derfor også være bedre for miljøet og ligeledes indeholde mindre svovl. Driftsikkerheden kan ligeledes være sikret ned til lavere temperaturer og sikre varme på kolde vinterdage.
Hvordan får man den bedste varmeeffektivitet fra fyringsolie?
Den bedste varmeeffektivitet fra fyringsolien får du generelt set ved at bruge en bedre olie. Ikke fordi at der nødvendigvis er stor forskel på opvarmningen som kommer fra olien her og nu, men benytter du dig af en dårlig fyringsolie, så vil opleve at denne vil producere mere sod, som vil sætte sig i oliefyret.
På sigt betyder det at du skal have flere serviceeftersyn på dit oliefyr og i perioden op til, at denne ikke ville kunne producere nær så god varme. Ønsker du en bedre varme i vinterhalvåret, så giver det igen bedre mening at benytte en bedre kvalitet, som vil sikre driftsikkerheden og dermed varmeeffektiviteten i det koldere vejr.
Vær dog opmærksom på, at du faktisk køber en olie af bedre kvalitet og ikke bare en dyr olie, som koster mere grundet markedsvilkårene. Det kan være svært at finde rundt i, hvorfor det kan give god mening at holde et vågent øje med markedet.
Hvorfor svinger priserne på fyringsolie?
Prisen på fyringsolie svinger som markedet rykker sig, som følge af varmere vejr eller politiske forhold i vores omverden. Vi ved nu alle sammen hvordan verden byder på langsommere leveringstider grundet fx pandemier, krige eller andet. Disse faktorer spiller naturligvis en rolle for oliens pris.
Derudover har det danske vejr en pris på oliens pris, da efterspørgslen på olie vil stige og dale i takt med vejret. Det kan have sine fordele og ulemper for dig som ejer af et oliefyr.
Slutteligt har Danmark lovkrav, som til dels bestemmer priserne på olie til fyr.
Udnyt årets 12 måneder
Hvis du ønsker at have mere stabile priser på fyring, så kan det være en fordel at sprede dine omkostninger ud på hele året. Det betyder, at du følger markedet op og ned, hvorfor du vil få mere stabile priser med disse mindre investeringer månedligt.
Derudover vil det kræve et mindre kapitalkrav pr. gang, som vil gøre det muligt for dig at have bedre håndtering over økonomien i visse tilfælde.
Artiklens sponsorerede sektion:

Nemfyringsolie.dk er partner til denne artikel og tilbyder et overblik over fyringsolie, som er nemt og intuitivt at bruge. På hjemmesiden kan du finde priser og bestille direkte når det passer dig.
Er diesel et alternativ til fyringsolie?
Diesel må ikke bruges til fyring. Lovgivningen bestemmer at der kun må bruges farvede produkter til fyringen til trods for ligheder mellem produkterne. Det kan ligeledes nedsætte levetiden på oliefyret, hvis du vælger at benytte diesel til opvarmning.