Står boligforeningen over for at skulle anlægge en ny fælles og offentlig legeplads, så er der nogle ting, som i skal være opmærksomme på ikke at lave fodfejl i.

I dette indlæg gennemgår vi de mest væsentlige, beskriver reglerne og gennemgår kontrollen af legepladsen.

4.5/5 - 2 Stemmer

Regler for offentlige legepladser i boligforeninger

Det essentielle, som i skal være opmærksomme på når i udformer legepladsen er, at denne ikke skal være udformet på sådan en måde at den kan forvolde personskader.

Loven siger at ” legepladsredskaber og lignende skal udformes og dimensioneres, så personskader undgås.” ifølge Sikkerhedsstyrelsen.

Støddæmpningen af legeredskaberne har derfor ligeledes en bestemmende rolle, hvorfor du ser sand, støddæmpende måtter m.m. på legepladser landet over.

I kan være på den rette side af loven ved at bruge de europæiske standarder DS/EN 1176 og DS/EN 1177. Det er typiske standarder de fleste legepladsudbydere holder i mente ved anlæggelsen af en ny legeplads.

Der er ikke krav om at legepladsens redskaber skal være CE-mærket.

Screenshot 20211026 144749 Instagram
Foto: varmlandsfamiljen

Find en kompetent partner

Det kan være den nemmeste løsning for mange boligejerforeninger at finde en kompetent partner, når der skal etableres en ny legeplads. Der er flere virksomheder, som specialiserer sig legeplader, der ligeledes kender til alle de fornødne regler og kontroller.

Partnere kan ligeledes hjælpe med at guide jer frem til den rette legeplads baseret på,

  • hvor mange børn vil bruge denne
  • børnenes aldersgruppe
  • boligejerforeningens tid til vedligeholdelse
  • tage specifikke ønsker i betragtning

Hvad koster en legeplads?

Prisen på en ny legeplads spænder meget bredt og afhænger meget af om der skal anlægges mulitibane eller opstilles to fodboldmål. Boligejerforeningens budget kan altså blive tilpasset med mange forskellige parametre, hvilke giver et væld af muligheder.

Prisen for en offentlig legeplads koster generelt et sted mellem 35.000 kr. og 485.000 kr. alt efter legepladsejernes ønsker og forventninger til legepladsen.

Med i prisen skal man beregne håndværkeres timeløn, selve legeredskaberne og det som kommer som et chok for nogle, nemlig de støddæmpende materialer, som er et krav til nutidens nyanlagte legepladser.

Boligejerforeninger finder typisk støtte til legepladser igennem fonde, legater samt forskellige puljer, som gør det muligt at anlægge nogle nye flotte legepladser i nærheden af dig.

Artiklens sponsorerede sektion:

Lendon logo

Ledon er partner til denne artikel er en ideel leverandør af en af de populære legeredskaber nemlig klatrenet. Klik ind på hjemmesiden, hvor du som boligejerforening også kan få hjælp til jeres offentlige legeplads.

Screenshot 20211026 144808 Instagram
Foto: varmlandsfamiljen

Populære legeredskaber

Legepladser i nærområderne har ændret sig meget igennem årene og desværre står nogle ældre legepladser tomme med mangel på de populære legeredskaber, som trækker ældre børn og nybagte børnefamilier til. Se derfor listen herunder med populære legeredskaber.

Bladt de populære legeredskaber finder du

  • Vipper
  • Gynger
  • Netgynger
  • Fodboldbaner
  • Klatretårne
  • Sandkasser
  • Rutchebaner
  • Klatrenet
  • Tarzanbaner

Kontrol af legepladser

Den kontrol man som boligejerforening skal være mest opmærksom på, er kontrollen af gamle legepladser, som ikke altid vil være efter reglerne. Ældre legepladser lever nemlig ofte ikke op til de europæiske standarder og man vil derfor kunne være forpligtet til at foretage ændringer på legepladsen, sådan at legepladsen lever op til standarderne.

Legepladsejerne bør få foretaget en risikovurdering ud fra inspektionsrapporterne og sørge for, at der rettes op på eventuelle mangler hurtigst muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 − 1 =

Artikler du måske vil synes om