Vil du give nyt liv, men orker du ikke at skifte fliser eller klinker? Så vil der være god chance for at en maling af fliserne kan give det opfriskende liv, som du er på jagt efter. Guiden her er glændende uanset om du skal male fliser i vådzone, gulvfliser, male klinker på badeværelse, bryggers eller køkken.

I dette indlæg gennemgår vi alt du bør være opmærksom på i processen, ser på om det kunne være billigere at hyre en maler og hvilke fejl, som du ikke må begå når du maler fliser eller klinker.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad er prisen for maling af fliser?

Sammenlignet hvad det koster at få lagt nye fliser / klinker på dit badeværelse eller i køkkenet, vil det være markant billigere at male fliserne. Det glæder både på priser for professionelle og gør-det-selv løsningen.

Du skal gøre det op med dig selv om du vil benytte tiden på opgaven og gøre det selv eller om du vil benytte en professionel maler, som dagligt laver disse opgaver. Det kan være en god idé at kende prisen på begge løsninger før du går i gang.

Prisen på den professionelle løsning

Skal du have lavet arbejdet af en professionel på opgaven, så skal du kende til timeprisen på en maler. Vi har herunder et estimeret bud på opgavens pris, som inkluderer materialer og timepris for et areal på 10 m2.

Professionel maling af fliser (10 m2) er estimeret til at koste et sted mellem 1645 kr og 2245 kr., som vil inkludere materialer og timeløn.

Dette er et estimat, som vil vise sig at kunne være billigere eller dyrere under forskellige omstændigheder., som pris på materialer og timeløn.

Du skal være opmærksom på at prisen kan svinge ift. hvor du befinder dig i landet og om du efterspørger tilbud eller ej. Tilbud hjælper typisk til at reducere prisen på opgaver, som denne.

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på maling af fliser:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på maling af fliser. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯
Screenshot 20211027 111407 Instagram
Foto: husnummertjugo

Prisen ved gør-det-selv

Der skal tages højde for, om fliserne skal males to gange, så du får den bedste dækkeevne. Hvis du klarer arbejdet selv, så vil du også typisk kun skulle investere i malerudstyr, grunder og den maling, du ønsker at bruge til fliserne. Vi har beregnet os frem til et estimat på maling af fliser i vådrum herunder.

Vil du selv male fliser (10 m2), så estimeres det til at koste et sted mellem 1255 kr. og 1565 kr., som vil inkludere materialer og værktøj.

Dette er et estimat, som vil vise sig at kunne være billigere eller dyrere under forskellige omstændigheder., som pris på materialer og udstyr.

Vælger du at klare opgaven selv, så skal du være opmærksom på de reguleringer, som der er på området. Dem kan du læse mere omkring længere nede på siden.

Vær opmærksom på holdbarheden

Maler du fliserne, så skal du være opmærksom på holdbarheden af malingen. Tro dog ikke at malingen kan holde for evigt, da denne kan variere meget alt efter hvor der males henne.

Maler du i brusenichen, så skal du være ekstra opmærksom på, at der formenligt skal males igen inden for de næste 3-4 år, da fliserne befinder sig i en vådzone. Vådzonen er arealet af brusekabinen med et tillæg på 50cm.

Hjemsted vil anbefaler ikke, at man maler i vådzonen, som bl.a. betyder brusenichen, bad osv. Det anbefaler vi ikke, da malingen vil skalle af og potentielt set kan blive en dyrere løsning for dig som privat.

Maler man i fugtigzone, så vil det være en løsning, der holder i mange år frem, men med tiden er det ikke til at komme udenom, at de bliver slidte eller trætte af se på. Det kan være pga. de kalk- og fedtaflejringer, der løbende danner sig. Det kan også være, at du grundlæggende trænger til et nyt frisk look i disse rum med fliser og klinker.

Lovgivningen som gør sig gældende ved maling af fliser

Du skal være opmærksom på lovgivningen, hvis du maler klinker på badeværelset. Statens Byggeforsknings Institut (SBI) har regler for hvordan der må males i bl.a. vådrums fliser/klinker osv.

Der må ikke males på vægge eller gulve i brusenicher, bade eller vådrum af samme art, som er mindre end 3,25 m2. Vi anbefaler, at du rådføre dig på Statens Byggeforsknings Institut hjemmeside eller kontakter en professionel maler for at få en konkret vejledning på området før arbejdet starter.

Screenshot 20211027 111420 Instagram
Foto: mingettigrenoverar

Processen bag maling af fliser

Der er i princippet tre trin, som du skal være opmærksom på, når du kaster dig ud i at male klinker eller fliser. Det er vigtigt at du følger trinene grundigt for at opnå et bedre resultat.

Start med at rense fliserne af

Når du kaster dig ud i maling af fliser, er det vigtigt at sørge for en grundig forberedelse. Forarbejdet er det vigtigste element i processen, da du ellers let får et dårligt resultat, der skal males om igen.

  1. Først og fremmest skal du rense dine fliser eller klinker godt af. Det skal du da der naturligvis vil sætte sig sæberester, kalk, snavs, fedt og andet skidt på dine fliser i badeværelset eller køkkenet. Her bør du starte med at fjerne de kalkaflejringer, der har sat sig i fliserne med en professionel kalkfjerner.
  2. Herefter giver du fliserne en omgang til med et rensemiddel, der er effektivt mod fedt, snavs og andet skidt. Når fliserne er helt glatte og rene, kan du gå videre til næste skridt.

Fliserne skal grundes

Når fliserne er renset helt igennem, er næste skridt at grunde fliserne. Du skal dog lige forberede dig før du går i gang.

  1. Start med at dække gulvet af i pap eller plastik og tøm herefter væggene for indhold.
  2. Kig vægge efter for skruer, skruehuller eller lignende ujævnheder.
  3. Skruer skal skrues ud, skruehuller skal spartles op med Polyfilla og det samme gør sig gældende for andre ujævnheder. Vær opmærksom på tørretiden på Polyfillaen.
  4. Ujævnheder kan også slibes ned, hvis de ikke går ind i væggen. Det anbefales at bruge en slibesvamp med en fin overflade fx korn 180.

Når du har forberedt væggen, så giver det god mening at lave en hæfteprøve af din hæftegrunder. En hæfteprøve viser dig, om dine fliser er glatte og stærke nok til, at grunderen kan sidde ordentlig fast.

  1. For at lave en prøve af hæftegrunderen maler du blot en lille stribe på en flise med din malerrulle.
  2. Når striben er malet, bør du lade det tørre i 48 timer med en rumtemperatur på 15-16 grader for at få det mest retvisende billede.
  3. Hvis grunderen hæfter fint og bliver på flisen, kan du gå i gang med at grunde fliserne. Sørg for at grunderen fordeles jævnt på hele overfladen.
  4. Når grunderen er påført skal den tørre i 24 timer. Brug gerne en grunder med farve, så du ved hvor langt du er.

Det er en klar anbefaling at bruge en hvid grunder, hvis du ønsker at male med en lys farve. Hvis du bruger en grålig eller mørk grunder, kan det give din lyse maling en mørkere nuance – det er derfor også godt at være opmærksom på.

Screenshot 20211027 111435 Instagram
Foto: mingettigrenoverar

Sådan males fliser

Nu er du klar til at gå i gang med den endelige maling af fliser. Når der males på fliser, så anbefales det at benytte en glas 30 eller 60 til arbejdet.

  1. Du kan med fordel slibe grunderen let med korn 180 for at mindske eventuelle ujævnheder før du starte med at male.
  2. Brug nu en pensel eller malerrulle til at påføre topfarvens første lag.
  3. Det anbefales, at man bruger en lille pensel til at få fugerne ordenligt med, hvorefter disse males over med malerrullen.
  4. For at få det bedste resultat, som du kan nyde godt af i mange år frem, bør du male fliserne mellem 2-3 gange.
  5. Hvis du skal male fliserne eller klinkerne på væggene, er det en god idé at gøre én væg færdig af gangen. Dermed får du et ensartet resultat.

Det vil ofte være vigtigt, at du har valgt en god vådrumsmaling. Vådrumsmaling er en type af maling, der kan holde til fugt og de forskellige temperaturer, der kan danne sig i et køkken eller badeværelse. Her kan du vælge mellem blanke og matte farver, alt efter hvad du selv foretrækker for dine fliser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + 9 =

Artikler du måske vil synes om