Maling af fliser | Pris | Fremgangsmåde 2020

Hvad er prisen for maling af fliser?

Prisen for maling af fliser afhænger naturligvis af, hvor mange m2 der skal males. Skal du male 10 kvadratmeter, finder du priser fra 900 kr. og op.

Her er der også taget højde for, at du kan male fliserne to gange, så du får den bedste dækkeevne.

Hvis du klarer arbejdet selv, så vil du typisk kun skulle investere i malerudstyr, grunder og den maling, du ønsker at bruge til fliserne. Sammenlignet hvad det koster at få lagt nye fliser eller klinker på dit badeværelse eller i køkkenet, vil det være markant billigere at klare arbejdet selv.

Fliser og klinker er noget, de fleste hjem er udstyret med. Det er typisk i ejendommens vådrum, man indretter med klinker eller fliser. Du kan i dag finde et stort udvalg af både fliser og klinker på markedet.

Det er som udgangspunkt også en løsning, der holder i mange år frem, men med tiden er det ikke til at komme udenom, at de bliver slidte eller trætte af se på. Det kan være pga. de kalk- og fedtaflejringer, der løbende danner sig. Det kan også være, at du grundlæggende trænger til et nyt frisk look i disse rum med fliser og klinker.

Her kan du enten vælge at udskifte de gamle fliser og klinker med nye, eller du kan vælge at male de eksisterende fliser. Uanset hvilken løsning du vælger, får du en ny udstråling i rummet. Løsningen hvor du vælger maling af fliserne er naturligvis væsentligt billigere og mere simpel at gå til. Det er derfor at foretrække at male fliserne, hvis du ønsker et gør-det-selv-projekt.

Start med at rense fliserne af

Når du kaster dig ud i maling af fliser, er det vigtigt at sørge for en grundig forberedelse. Typisk finder du klinker og fliser i vådrum, hvorfor forarbejdet er endnu vigtigere, da du ellers let får et dårligt resultat, der skal males om igen.

Først og fremmest skal du rense dine fliser og klinker. Der vil naturligvis sætte sig sæberester, kalk, snavs, fedt og andet skidt på dine fliser i badeværelset eller køkkenet. Her bør du starte med at fjerne de kalkaflejringer, der har sat sig i fliserne med en professionel kalkfjerner.

Herefter giver du fliserne en omgang til med et rensemiddel, der er effektivt mod fedt, snavs og andet skidt. Når fliserne er helt glatte og rene, kan du gå videre til næste skridt.

Fliserne skal grundes

Når fliserne er renset helt igennem, er næste skridt at grunde fliserne. Her kan du starte med at lave en hæfteprøve af din grunder. En hæfteprøve viser dig, om dine fliser er glatte og stærke nok til, at grunderen kan sidde ordentlig fast.

Hvis du laver en hæfteprøve, inden du går i gang med at grunde, bør du lade det tørre i 48 timer med en rumtemperatur på 15 grader for at få det mest retvisende billede.

Hvis grunderen hæfter fint, kan du gå i gang med at grunde alle fliserne. Her er det en klar anbefaling at bruge en hvid grunder, hvis du ønsker at male med en lys farve. Hvis du bruger en grålig eller mørk grunder, kan det give din lyse maling en mørkere nuance – det er derfor også godt at være opmærksom på.

Skal der slibning og spartling til?

Det er som regel ikke til at komme uden om, at der vil være ujævnheder i fliserne, når du har påført grunderen. Du kan dog forebygge de fleste ujævnheder ved at bruge en velour rulle, når du skal grunde.

Hvis du opdager, at der er ujævnheder i fliserne, bør du enten spartle eller slibe det ned igen, så det bliver fint og jævnt. Dermed er fliserne klar til at blive malet, som er den afsluttende proces.

Her kan vi anbefale dig at bruge en slibesvamp til at slibe fliserne ned med. Den slibesvamp man typisk bruger, er en med korn 180. Dermed får du en meget fin overflade.

Sådan males fliser

Nu er du klar til at gå i gang med det endelige malerarbejde. For at få det bedste resultat, som du kan nyde godt af i mange år frem, bør du male fliserne mellem 2-3 gange.

Her er det naturligvis vigtigt, at du har valgt vådrumsmaling. Vådrumsmaling er en type af maling, der kan holde til fugt og de forskellige temperaturer, der kan danne sig i et køkken eller badeværelse. Her kan du vælge mellem blanke og matte farver, alt efter hvad du selv foretrækker for dine fliser.

Hvis du skal male fliserne eller klinkerne på væggene, er det en god idé at gøre én væg færdig af gangen. Dermed får du et ensartet resultat.

Skriv et svar

thirteen − 3 =