I dette indlæg vil du finde ud af det mest essentielle når du skal male vinduer. Vinduesmaling er nemlig ikke bare lige sådan at finde hoved og hale i.

Der er nogle faktorer, som man bør tage stilling til som pris, typer og fremgangsmåde. Alt det får du svar på i indlægget her.

5/5 - 1 Stemmer

Hvorfor bruges vinduesmaling?

Har du enten en bolig eller et sommerhus med vinduer, der trænger til en kærlig hånd eller genopfriskning, kan en omgang maling gøre en markant forskel. Med de vejrforhold vi har i Danmark, er det meget normalt, at vindueskarme og rammer vil falme med årene.

Der kan også vokse alger og skidt, der får vinduerne til at se mere nedslidte ud, end de måske i virkeligheden er. Ved at male karme og rammerne til vinduerne, får det igen et helt nyt udtryk, som får ens ejendom til at fremstå mere velholdt.

Vinduerne indendørs vil naturligvis kræve mindre vedligeholdelse, men kan stadig have en stor betydning for rummets indretning. Her kan du sætte dit personlige præg ved at male vindueskarmen eller rammerne i en bestemt farve, der passer til boligens indretning.

Her er din opgave at vælge den rette maling i forhold til kvalitet og farve, så du får et flot resultat, som du kan nyde godt af i mange år frem. Vi anbefaler derfor, at du opsøger et malerfirma eller en tømrer for at finde frem til, hvilken maling du skal bruge til ejendommens vinduer udendørs og indendørs.

Der er mange, som maler vinduer for at gøre huset salgsklar, da det hjælper med at give boligen et bedre førstehåndsindtryk.

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på maling af vinduer:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på maling af vinduer. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvad er prisen for vinduesmaling?

Vinduesmaling kan du i dag få i mange forskellige varianter, kvaliteter og farver. Det kan derfor for mange være en jungle at navigere rundt i, når man skal finde den rette vinduesmaling til sit projekt.

Her bør du først og fremmest tage stilling til, hvilken farve og nuance du ønsker for dine vinduer. Ved at opsøge en specialiseret fagmand, kan du få den nødvendige sparring og hjælp til at vælge den rette vinduesmaling, som du kan bruge både indendørs og udendørs.

Prisen for vinduesmalingen afhænger naturligvis af, hvilken kvalitet du vælger, samt mængden af maling du skal bruge til det aktuelle malerprojekt.

Forskellen på vinduesmaling

Når du skal vælge vinduesmaling til dit maleprojekt, er det vigtigt at undersøge markedet. Det er ikke helt uden betydning, hvilken maling du vælger. Hvis du vælger en almindelig maling, kan du ende med et resultat, der skal males om kort tid efter. Derfor anbefaler vi, at du bruger en vinduesmaling frem for almindelig maling til at male dine rammer og karme på vinduerne.

Ligesom så mange andre produkter, er der også forskel på vinduesmaling. En af de forskelle der kan være, er tørretiden. Generelt er vinduesmaling i stand til at tørre hurtigere end almindelig maling. Det betyder dermed også, at du ikke skal planlægge maleropgaven efter en dag, hvor det slet ikke regner. Du slipper dermed også for at have vinduerne åbne i længere tid, da du kan lukke dem hurtigt igen, når malingen er tør.

Derudover er der også forskel på, om du vælger vinduesmaling, der er beregnet til indendørs- eller udendørs brug. Når du vælger vinduesmaling, der er beregnet til udendørs brug, kan du forvente, at det er en type af maling, der kan holde til de temperaturforskelle, vi oplever i det danske klima året rundt. Det er også en maling, der ikke let skaller af, når det regner, eller der er frost. Du får dermed en løsning, der holder i mange år frem.

Sidst men ikke mindst er der også forskel på, hvilken vinduesmaling du vælger i forhold til det materiale, du skal male på. Alt efter om rammerne og karmene på vinduerne er af træ, metal eller plastik, bør du vælge en vinduesmaling, der er fremstillet til det aktuelle materiale. Det efterlader det bedste resultat og beskytter samtidig det aktuelle materiale.

Sådan males vinduer

Vi har lavet denne guide til dig, som gerne vil male vinduerne selv. Vi har opdelt guiden i tre trin, som du kan læse nedenfor. Det vigtigste element i hele malerarbejdet ligger i at gøre sit forarbejde. Inden du går i gang med at male, er det vigtigt at sikre sig, at rammerne og karmen er helt tør.

Hvis det har regnet i løbet af natten eller tidligere på dagen, vil vinduerne typisk være våde. Hvis du begynder at male på rammerne imens de er fugtige eller våde, vil du få et ringe resultat, der skal laves om igen.

Hvis vinduesrammerne er af plast og ikke er afskallet, kan du nøjes med at rengøre dem og tørre dem af, hvorefter du kan begynde på malerarbejdet.

Afskallet maling skal afrenses

Det er ikke til at undgå, at dine vinduesrammer og karme af træ eller plast vil falme med årene. Hvis de tidligere er blevet malet, vil de typisk skalle som tiden går. Det får vinduerne til at fremstå ringere eller helt nedslidte. Det er her, det kan gøre en verden til forskel med en ny omgang maling.

Før du begynder på malerarbejdet, bør du starte med at rense den afskallede maling fra både vinduesrammerne og karmene.

Sådan renser du vinduer af plast

Hvis vinduerne er af plast, kan du rense vinduerne med effektiv grundrens. Det vil kunne tage de afskallede områder. Hvis dine vinduer har alger eller mos, bør du efterfølgende give det en omgang med algerens.

Sådan renser du vinduer af træ

Hvis vinduerne er fremstillet af træ, kræver det en mere grundig afrensning. Her er der med stor sandsynlighed dannet alger på karme og rammerne.

Du bør derfor anvende algerens, der er beregnet til træ. Du bør give træværket minimum 2 omgange, eller indtil det er helt fri for alger og mos. Herefter skal du rense karmen og rammerne med en professionel grundrens.

For at undgå ujævnheder bør du gennemgå vinduerne, om der er huller eller revner, som du kan udfylde med grundmaling. Det vil blandt andet bidrage til et flot og jævnt resultat af det endelige malerarbejde.

Overfladeslibning så malingen trænger ind

Når vinduerne er renset og tørre, er det klar til en overfladeslibning. Det er en nødvendig proces for at sikre, at malingen trænger bedre ind i træet. Det vil dermed efterlade et bedre resultat, som kan holde sig i længere tid. En overfladeslibning kan du udføre med et fint sandpapir eller, hvis du har en bedre slibemaskine.

Når du overfladesliber træværket i vinduerne, kan du samtidig gennemgå tilstanden af rammerne og karmen. Her kan du med fordel bruge en skruetrækker for at se, om du kan trykke den igennem træværket. Hvis det er tilfældet, tyder det på, at træværket omkring vinduerne er råddent eller i dårlig stand.

I dette tilfælde bør du opsøge en professionel fagmand, der kan hjælpe med at udskifte de gamle vinduesrammer og karme omkring dine vinduer.

Der skal males af flere omgange

Når vinduesrammer og karme er slebet, er det nu klar til at blive malet. Sørg for at dække af med malertape, så du får et flot og professionelt resultat. Særligt i kroge og hjørne, er det vigtigt at bruge den rette pensel, for at du får den fineste finish. For du vil helt sikkert lægge mærke til den mindste detalje, når du nørder med sådan et gør-det-selv-projekt.

For at få det bedste resultat, som du kan nyde i længst tid, bør du male rammerne og karmen over flere omgange. Her er det vigtigt at vente, til malingen er helt tør, før du giver det en ny omgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 2 =

Artikler du måske vil synes om