Har du besluttet dig for, at du vil prøve kræfter med at male dit gipsloft? Så har du alle gode muligheder for at komme godt i mål. 

Følg denne guide, og find gode råd omkring de ting, du skal være ekstra opmærksom på. Maling af gipslofter er et gør-det-selv-projekt, du godt kan kaste dig ud i – især hvis du tager dig tiden til at læse op på, hvordan du gør. 

5/5 - 1 Stemmer

Maling af gipsloft 

Der kan være flere grunde til, at gipsloftet skal males. Måske er du lige flyttet ind i en bolig, du vil opfriske, måske har din egen tid i boligen sat sine spor, eller måske vil du eksperimentere med en ny farve. Uanset hvad, så kan det gøre underværker for loftet, at malerarbejdet bliver sat i gang. 

Hvis du ikke helt har besluttet dig for, om du skal bruge en professionel eller ej, så kan du altid indhente et tilbud fra en professionel. Her får du helt sikkert en fornemmelse af, hvad du bedst synes, kan svare sig. 

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre pris på maling af gipsloft:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på maling af gipsloft. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Maling af gipsloft pris fra professionel 

Når du vælger maling af gipsloft ved en professionel, så kan der selvfølgelig være meget tid at spare for dig. Samtidig kan du også forvente, at der er helt styr på malerteknikkerne og det resultat, du i sidste ende får. 

Når det kommer til prisen på maling af gipsloft, kan det variere meget fra firma til firma. Prisen kan både afhænge af loftets stand, arealet der skal males og hvilket prisniveau firmaer ligger på.  

Hos nogle firmaer kan du finde priser, der lyder på 300 kr./m2 til 400 kr./m2. Men for at du får så retvisende en pris som muligt, er det altid en god idé selv at kontakte en håndfuld firmaer og høre dem ad. 

Råd før maling 

Uanset hvilket malerprojekt du kaster dig ud i, så ligger der et grundarbejde forud. Grundarbejdet er utrolig vigtigt for det resultat, du kan opnå i sidste ende. Det kan derfor også betale sig, at du tager dig tiden til at lave de forberedelser, som gipsloftet har brug for. 

Det er også værd at nævne, at det kan være en fordel, at det netop er et gipsloft, der skal males. Sammenligner man et gipsloft med et træloft, så har gipsloftet en overflade, der er mere ensartet, da der ikke er de samme dybe samlinger. Det betyder, at det kan være nemmere for dig at kaste dig ud i malerprojektet. 

Spartling og grunding skal huskes 

Det er er must, at gipsloftet spartles og grundes, før det males. Start gerne med at spartle, så du kan udbedre de småskader, loftet måtte have. Det kan være alt fra revner og diverse sprækker. For at sikre det bedste resultat, så husk at slibe efter, så spartelmassen er jævn, og rengør loftet efterfølgende, så der ikke er støvrester m.m. 

Afslut med at grunde de områder du har spartlet, eller hvis loftet måtte have skjolder. Det har nemlig en betydning for, hvor ensartet det efterfølgende malerarbejde bliver. 

Maling af gipspladerne 

Når tiden er inde til at male, skal du gerne tænke på, at du overlapper de bredder, du maler. Maler du ud fra denne teknik, kan du slippe for, at man kan se streger, når du er færdig. 

Giv gerne loftet maling et par gange for at opnå den bedste dækning. Men husk: Lad det første lag tørre, før du begynder på det næste. 

Maling af nye gipslofter 

Hvis du skal male helt nye gipslofter, er der lidt ekstra ting, du skal huske på. Dem kan du blive klogere på, hvis du læser med herunder. 

Før du begynder at male 

Før du begynder at male dit nye gipsloft, er der samlinger i loftet, der først skal spartles.
Efter første lag spartel skal du placere en papirremse i din spartelmasse. Når du har gjort det, skal der spartles en gang til.

Hvis du spotter sømhuller eller andet i loftet, så giv dig også gerne tid til at spartle her. 

Det er også vigtigt, at du får slebet efter på din spartelmasse, når den er tørret, så overfladen bliver helt ensartet. 

Grunding 

Grunding er det næste vigtige skridt, du skal begynde på. Det har en betydning for, hvor godt loftet modtager det malerarbejder, du begynder på bagefter. 

Men for at vende tilbage til grunding, så vær helt sikker på, at loftet er godt rengjort, så du ikke grunder ovenpå støv m.m. Du kan herefter begynde at grunde, og når det er tørret, kan du begynde at male. 

Begynd at male

Når du langt om længe kan begynde at male, så vær opmærksom på, at du får nok maling på malerrullen. Når det første lag er malet og tørret, kan du begynde på næste lag. 

Hvis du opdager støv eller andet i malingen, så puds gerne lige så forsigtigt efter med sandpapir. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 − four =

Artikler du måske vil synes om
kvinde maler en trappe blå
Læs mere

Maling af trappe

Som boligejer har du sikkert en masse projekter, du gerne vil kaste dig over. Hvis trappen er en…