Der er mange elselskaber at vælge imellem, og det kan være svært at finde ud af, hvilket der har de bedste priser eller har de bedste vilkår for private.

I denne artikel gennemgår vi, hvordan du som privatperson kan finde og vælge det billigste elselskab, som passer til dig. Vi vil blandt andet komme ind på, hvilke faktorer der spiller ind, når du skal vælge elselskab. Uanset om du bor i Østdanmark eller i Vestdanmark.

4.7/5 - 4 Stemmer

Hvordan vælger man elselskab?

Vi ved, at det kan være svært hvilket elselskab du skal vælge som leverandør af din strøm. Derfor har vi i de næste afsnit samt med tabellen ovenfor forsøgt at gøre processen nemmere ved at benævne de andre faktorer som spiller ind fremfor bare at kigge på de billige elselskaber.

Hvad du skal overveje, når du vælger et elselskab

Det siger sig selv at det bedste elselskab er det, som passer dig bedst. For at finde ud af hvilket elselskab, som passer dig bedst, så kan du stille dig selv nogle spørgsmål på forhånd og efterfølgende sammenlign selskaberne ud fra det du vægter højest.

Overvejelserne kunne falde på om du

 • Ønsker at finde det billigste elselskab
 • Vil have grøn energi leveret til boligen
 • Vægter god kundeservice højt i dit nye elselskab
 • Gode vilkår på kort og lang sigt
 • Hvad skal du bruge strøm til? Er der luft til luft varmepumpe, elbil og forbrug på samme rid?

Sådan sammenligner du elselskaber

Når du skal lave en sammenligning af elselskaber, så skriv gerne de ovenstående samt nedenstående faktorer ned på fx et stykke papir for at lave en tabel over fordele og ulemper hvor elleverandør har.

Du kan også finde ud af hvilket elselskab du skal vælge ved at sammenligne via vores tabel øverst på siden her som giver dig priser ift. forbrug samt forståelige forklaringer på vigtige faktorer.

Herunder går vi i dybden med de forskellige faktorer i sammenligningsprocessen over dine nye elleverandør.

Hvis du bare ønkser at finde de billigste elselskaber, så sammenlign elpriser, men husk at der er flere faktorer, som kan spille ind for at finde de bedste elselskaber til prisen. Læs mere i næste for at finde ud af om du kan spare penge ved de billigste energiselskaber i Danmark.

Kan du spare penge ved de billigste elselskaber

Det billigste elselskab kan være svært at udpege, da der konstant kommer nye tilbud fra virksomheder der vil tilbyde den billigste pris på el og derudover kommer det an på om du ønsker en fast eller variabel pris på el og om du udelukkende vil bruge penge på grønne elselskaber.

Faktorerne er mange, men der er nogle hjælpemidler, som du kan tage i brug for at komme tættere på den billigste strøm og dermed elaftale. Vi har samlet alle disse i vores tabel i toppen af siden over elselskabernes tilbud. Her kan du se hvad hvilket elselskab tilbyder. Hvad end det er den billigste el, grøm strøm, variabel pris eller fast.

Er dine regninger på nuværende tidspunkt høje, så husk på at det også er dem med de højere elforbrug, som kan spare mange penge ved at skifte til billigt elselskab.

Ud fra tabellen kan du se de billigste elselskaber som passer til dine kriterier. Vi anbefaler herefter at tjekke din nuværende elpris samt elforbrug, hvilket vil give indsigt i om der er mange penge at spare eller om du har den billigste el allerede.

Foruden forbrug, så anbefaler vi dig også at tjekke for tilfredse kunder, da det ikke altid giver mening udelukkende at kigge efter de billigste elselskaber.

Er du på jagt efter at spare penge og har lavet energiforbedringer, så må du ikke glemme at kigge på energitilskud.

Brug Trustpilot til at få en fornemmelse af serviceniveau

Ved brug af Trustpilot anmeldelserne kan du som oftest få en fornemmelse af om kunderne er godt tilfredse samt oplever en god og venlig kundeservice.

Du kan benytte dig af vores tabel herunder, som reference til de bedst anmeldte elselskaber på tidspunket af denne publiceringen af denne side.

Det nemmeste er nu at sammenligne dit nuværende elselskab med de bedst anmeldte for at finde ud af om du skal skifte udbyder eller ej.

Hvilet elselskab har de bedste vilkår

Når du skifter elselskab eller skriver dig op for første gang vil du støde på introduktionstilbud. Selvom det virker attraktivt at du kan få reduceret første elregning, få en gave eller have billig strøm i bindingsperioden, så skal du være opmærksom.

Det du skal være opmærksom på er at tilbuddet ofte er tidsbegrænset og at der til tider kan være tale om en lang bindingsperiode. Derfor kan opleve stigende elselskab priser eller frafaldende fordele. I værste tilfælde begge ting. Vær derfor meget opmærksom på det, som elselskabet helst vil have dig til at se og holde fokus på.

Du kan altså med fordel også sammenligne elselskab priser på længere sigt ved at kigge på prisen pr KWh efter eventuel endt introduktionsperiode.

Sort eller grøn energi

For mange forbrugere i dagens Danmark har grøn strøm stor betydning for deres nye elselskab. Da alt el i Danmark er på samme elnet, så kan det være svært at vide hvor netop dit elselskab får leveret fra.

Det har dog stadig betydning om du vælger strøm fra vedvarende energi eller fra fossile brændstoffer som fx kulkraft. Årsagen til at det har betydning er, at hvis du køber klimavenligt elektricitet, så sørger du for at bidrage med positiv vedvarende energi til det danske elnet om du får det eller ej.

Når flere danskere køber grøn el og tilvælger den grønne profil, så vil vi automatisk få et mere klimavenligt elnet, som følge deraf. Der produceres strøm efter bestilt mængde og det er netop her forskellen kan gøres.

De faktorer, der påvirker prisen

Fra en rapport fra 2016 lavet af Energinet benævnes følgende faktorer som påvirker og bestemmer de forskellige elselskaber priser:

 • Brændsels- og CO2-afgifterne
 • Niveauet i de nordiske vandmagasiner
 • Import- og eksportkapaciteten
 • Omverdenssituationen
 • VE-udbygningen
 • Elforbruget i regionen

De bedste billige elselskaber i Danmark er dygtige til at arbejde med disse faktorer for at fremskaffe dem og dig billigere el. Hvis du laver en sammenligning af elselskaber, så skal du dog være opmærksom på at de billigeste elselskaber ikke altid er de bedste elselskaber, når det kommer til bæredygtig strøm på det danske marked.

Yderligere fordele ved de forskellige elselskaber

Det er muligt at finde en elleverandører hvor du kan kombinere dit forbrug på strøm med dine tv kanaler og dermed spare penge på dit samlede forbrug.

Derudover er det også nogle elselskaber, som er bedre til dig som har brug for el til din elbil. Årsagen til at der kan være forskel på elleverandør her er, at dit forbrug af el vil være højere og anderledes med en elbil i boligen. Hvilket elselskab, som er billigst til elbil kan du se mere om i tabellen.

Hvordan finder jeg mit nuværende elselskab?

Som private forbrugere er det nemt for os at finde vores nuværende elselskab. Du finder dit elselskab ved at kigge på din seneste elregning. På de fleste regninger vil det fremgå klar og tydeligt, hvilket selskab, der er dit nuværende selskab.

Hvordan skifter man elselskab?

Du kan ofte blot skifte elselskab direkte på hjemmesiden for det nye elselskab, via email eller via et telefonopkald med den nye leverandør. Det er interesse for elselskabet at gære det nemt at skifte.

I Danmark har du haft frit valg om at skifte leverandør af el. Det er meget nemt at skifte når du har fundet frem til den leverandør af el, som skal tage sig af dit elforbrug.

Stort set uanset hvilket elselskab du gerne vil skifte til, så kan du være sikker på at de vil have en overskuelig og nem oprettelse, en eventuel lav elpris, som introduktion og hjælpe dig fra din tidligere leverandør til dit nye elselskab.

Hvad koster det at skifte elselskab

Det er helt gratis at skifte elselskab. Det eneste du skal være opmærksom på er vilkår i din nuværende aftale. Der kan nemlig være gebyrer for opsigelse i bindingsperiode eller andre lignende gebyrer. Læs derfor altid dine kontrakter igennem før du skriver dig op.

Forskellen mellem elselskab og netselskab

Netselskabet er det selskab, der ejer og vedligeholder de elkabler og den infrastruktur, der er nødvendig for at levere elektricitet til forbrugerne. De står altså for elnettet og derfor netselskab. Det er også derfor du betaler en pris for transport af strøm.

Elselskabet er det selskab, der sælger og forhandler elektricitet til forbrugerne. På det fælles danske elnet samles al strøm i Danmark. Det er både det, som vi selv producerer i Danmark samt det vi importerer. Elektriciteten samles uanset om det kommer fra solenergi, vindmøller, naturgas eller lignende. Når du vælger at elektricitet fra vedvarende energikilder, så købes der yderligere strøm herfra. Jo flere danskere, som tilvælger den grønne løsning, jo grønnere bliver elnettet.

Find et nyt og billigt elselskab

Vil du skifte elleverandør så har du mange muligheder og det kan være en uoverskuelig opgave at finde alle der kan levere strøm på elmarkedet. Derfor har vi lavet denne liste, som ligeledes inkluderer nogle af landets nyere elselskaber.

Vi har forsøgt at lave den så nem, som overhovedet muligt med forståelige forklaringer samt links, der kan hjælpe dig videre til markedets billigste eller bedste elselskab for dig.

ElselskabHjemmeside
Aura Energiaura.dk
Blue EnergyBlueenergy.dk
Bornholms Energi & Forsyningbeof.dk
Den Glade Eltavledengladeeltavle.dk
Elektronelektron.dk
ENKELTenkelt.energy
Energi Fynenergifyn.dk
Energi VIborgenergiviborg.dk
EWIIewii.com
Forskelforskel.dk
Forsyningenforsyningen.dk
Fauna Energifaunaenergi.dk
Gaselgasel.dk
Go Energigo-energi.dk
Go Strømgostrom.dk
GNP Energydk.gnp.energy
Jyst Energijyskenergi.dk
Lokal-Energilokal-energi.dk
Natur-Energinatur-energi.dk
Nef Fondennef.dk
Norlysnorlys.dk
NRGinrgi.dk
Norsk Elkraftnorskelkraft.dk
Okok.dk
Samstrømsamstrom.dk
SEAS-NVEseas-nve.dk
SEFsef.dk
SK Forsyningskforsyning.dk
Struer Forsyning Elnetstruerforsyning.dk
Strømlinetstromlinet.dk
Verdoverdo.dk
Vindstødvindstoed.dk
Vestforsyningenvestforsyning.dk
Vesthimmerlands El forsyningvhel.dk
True Energytrueenergy.io
Power 4 Upower4u.dk
Wattswatts.dk
Ørstedorsted.dk
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − 11 =