Et ret nyt begreb, der ofte bruges til at beskrive et alternativ til de traditionelle energier former, herunder bl.a. kulkraft, er grøn energi. Grøn energi bliver mere og mere populært i dagens Danmark, specielt med regeringens stigende interesse heri.

For årtier siden investerede man i vindmøller, som for mange har vist sig at være en god investering, men det er ikke længere blandt de eneste muligheder. Så i denne artikel vil vi gennemgå de forskellige typer, fordele og ulemper samt hvordan du kan komme med på den populære bølge, som miljøvenlig energi er.

5/5 - 3 Stemmer

Forholdsvis nyt energifokus

Mens vedvarende energi har været en mulighed al den tid menneskeheden har været til, så er det først for nylig begyndt at opnå udnyttelse af naturens magt til vores egen fordel. I mange årtier har menneskeheden udnyttet solens lys til at opvarme vand og generere elektricitet, men indtil for nylig stolede vi på fossile brændstoffer til alle vores energibehov.

Nu, hvor flere mennesker end nogensinde har brug for energi, er det tid til en større revision af, hvordan vi udnytter energikilder og drager fordel af de gratis ressourcer, der findes på jorden.

De forskellige former for grøn energi

Der er mange forskellige former for grøn energi. Blandt de mest omtalte grønne energityper er solenergi, vindenergi og jordenergi.

En populær form for vedvarende energi er solenergi, der udnytter solens energi og konverterer den til andre former. Processen er enkel nok: Solceller placeres på dit tag eller i din gård og udsættes derefter for solens stråler. Når solen ikke er ude, eller i de timer, hvor det er overskyet eller overskyet, producerer solcellerne elektricitet.

Vindmøller er en anden populær type grøn energi, som konverterer energien, som er i luften til energi. Husstandsvindmøller har været en meget populær energiform for mange danskere i udkantsområderne i en årrække. Her har mange tjent eller sparet mange penge på at have deres egen energikilde.

Artiklens sponsorerede sektion:

natur energi logo

Hvad enten du er på udkig efter grøn energi eller billig el, så vil du kunne finde det hos sektionens sponsor, Natur-energi, som tilbyder en kombination af de to. Tag et kig forbi hjemmesiden, hvis du her privat person, som leder efter overstående.

Fordelen ved grøn energi

En af de største fordele ved solpaneler er, at de ikke frigiver drivhusgasser til atmosfæren. Teknologien til at udnytte solenergi er relativt gammel, og indtil videre er der ikke foretaget nogen større miljøpåvirkning.

Derimod var det ikke lang tid siden, at solpaneler først begyndte at dukke op på boliger. På det tidspunkt var folk bekymrede over indvirkningen på miljøet fra at brænde kul til at generere elektricitet. Solenergi er blevet en stor sælger blandt husejere i løbet af det sidste årti, og der er ikke tegn på, at populariteten falder.

En anden fordel ved at bruge solpaneler og vindmøller er at de ikke producerer sammenlignelige emissioner, som der ses ved kulkraftværker. Det er en af ​​de største fordele ved disse alternative energikilder.

Der er også et par andre fordele, men den vigtigste er måske den effekt, den har på den globale opvarmning. Global opvarmning er et af de mest alvorlige problemer, vores verden står over for i dag. En vigtig faktor for at undgå dette er den vedvarende energi, som kan reducere mængden af ​​drivhusgasemissioner betydeligt i atmosfæren.

Ulemperne ved grøn energi

Der er dog nogle ulemper. En af de største ulemper er, at den teknologi, der kræves til fremstilling af solpaneler og vindmøller, er meget dyr. Selvom teknologien konstant forbedres, er den stadig relativt dyr.

Vindmølle industrien har på nuværende tidpunkt også et voksende problem, som er at ødelagte vindmøllevinger ikke kan nedbrydes nemt og derfor samles på ”kirkegårde” for vindmøller. Det er naturligvis ikke det ønskede resultat af den vedvarende energi.

Konklusionen for grøn energi

Alternative vedvarende energier giver langt flere fordele end ulemper. Selvom teknologien har gjort betydelige fremskridt i retning af at reducere drivhusgasemissioner, der frigives til atmosfæren, er disse fremskridt endnu ikke kommet i nærheden af ​​at erstatte fossile brændstoffer.

Imidlertid har alternativer som vind- og solenergi reduceret mængden af ​​CO2 -emissioner, der produceres af energien fra kul, olie og gas, betydeligt. Alternativ vedvarende energi giver også mange mennesker håb om en bedre fremtid, hvor de energikilder, vi bruger, ikke længere er begrænset til fossile brændstoffer. Ud over at hjælpe med at bevare naturressourcer kan grøn energi også hjælpe økonomien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × three =

Artikler du måske vil synes om