Står du til at skulle investere i termoruder? Så er du sikkert nysgerrig på, hvad prisen er, hvad der er godt at vide, og hvilke typer du kan vælge mellem.

Læser du med videre herunder, finder du svar på alle disse spørgsmål.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad koster termoruder?

Prisen for termoruder vil altid variere alt efter, hvilke tilvalg du gør dig, størrelsen på ruden m.m.

Vælger du en lavenergi termorude, finder du priser fra 132 kr. Det er dog i den lave ende, og flere af priserne for lavenergi termoruder begynder ved 350 kr. og kan koste helt op til 1.472. kr./stykket.

Tager vi endnu et eksempel, ligger termoruder til Velux vinduer omkring samme prisleje, og kan købes til alt fra 150 kr. og op til omkring 800 kr./stykket.

Hvad skal du vide om termoruder?

Før vi dykker ned i, hvad termoruder er, så skal det gøres tydeligt, hvordan de adskiller sig fra energiruder. Termoruder omtales nemlig ofte også som lavenergi termoruder eller energitermoruder, men de to skal ikke forveksles, da der er tale om forskellige typer.

Termoruden blev oprindeligt udviklet tilbage i 1950’erne. Har var formålet, at man med denne rude ville mindske udfordringer med kondens på ruderne. Siden da er der sket meget på fronten med energioptimeringer, og energiruden kom til i et forsøg på at optimere den oprindelige termorude. Men lad os nu vende tilbage til termoruder.

Egentlig så er navnet termorude et navn for de ruder, som minimum har 2 lag glas.

Mellem glassene findes et hulrum, hvor der enten er luft eller en gasart som argon eller krypton. Luften eller gassen i hulrummet hjælper med, at ruden kan holde bedre på varmen, så du i sidste ende kan mindske dine omkostninger, når det kommer til varmeforbruget.

Forskellige typer af termoruder

Når du skal vælge termoruder, vil du falde over forskellige valgmuligheder. Dem kan du få et overblik over herunder.

Som noget af det første, skal du forholde dig til, om du ønsker termoruder med 2 eller lag 3. Forskellen mellem de to ligger i, hvor mange isolerende lag ruden har.
Vælger du en 3-lags termorude, giver det også lidt sig selv, at du opnår en isoleringsevne, der er bedre. Her skal du dog være opmærksom på, at denne type rude vil kræve en ramme, der er bredere. 3-lags termoruden går derfor også under navnet, super lavenergi termorude.

Derudover er der mange forskellige tilvalg, du kan gøre dig. Du finder f.eks. både:

 • Lavenergi termoruder
 • Termoruder med råglas
 • Termoruder som har lysdæmpning
 • Termoruder med sikkerhedsglas
 • Termoruder som har varmedæmpning
 • Termoruder med indbygget sikringsglas
 • Termoruder der kan bruges som tag
 • Termoruder der passer til Velux vinduer
 • Termoruder som er udstyret med brandglas
 • Termoruder med sprosser
 • Termoruder i diverse faconer
 • Termoruder som ikke har energiglas
 • Termoruder som er silikonelimet

Gode grunde til at vælge termoruder

Lad os nu prøve at dykke ned i, hvorfor du bør vælge termoruder.

 1. For det første kan der være god økonomi i, at du vælger termoruder, eller termoglas, til din bolig.

  Har en ældre bolig, kan du risikere, at ruderne kun har 1 eller 2 lag glas, som vel og mærke er uden energiglas. Det vil sige, at du kan have ruder i boligen, som ikke har en særlig god isoleringsevne. Måske kan du også tydeligt mærke, hvordan det trækker fra vinduerne, og at det generelt er koldere i disse arealer.

  Hvis du har disse ældre ruder ved dig, kan der være gode besparelser at hente, når du udskifter ruderne med moderne termoruder.

  Har du et ønske om at spare penge på sigt på dine termoruder, er det vigtigt, at du vælger modeller af god kvalitet. Vælger du lavkvalitets termoruder, kan du risikere, at isoleringen ikke forbedres, og at du ikke vil mærke en forskel.
 2. En anden fordel ved nye termoruder er, at hvis du køber dem nye og EU certificerede, så medfølger der fem års garanti på dem.
 3. En tredje fordel ved termoruder er, at du mere eller mindre kan bestille dem ud fra ønskede mål og behov til dine ruder.

Hvordan vælger du de rette termoruder?

Når tiden er inde til at købe termoruder, så er det selvfølgelig et must, at du vælger de rette.

Udover at du skal forholde dig til, hvor mange lag glas, ruden skal have, og hvilket glas der skal sættes i, så er der flere overvejelser, du kan gøre dig.

Kig gerne efter den LT-værdi, som ruden har.

LT står for lystransmission, og det fortæller dig noget om, hvor stor en procentdel af lysets stråler, som kommer gennem ruden.

Er LT-værdien høj, betyder det, at der vil trænge meget lys gennem glasset. For at komme med et eksempel, så vil 80 % af sollyset trænge igennem en termorude med en LT-værdi på 0,80.

Når vi kigger på antallet af lag i din termorude, er der en ekstra ting, du skal være opmærksom på, når det kommer til valget mellem 2 lag eller 3 lag.

Som tidligere nævnt vil en 3-lags termorude give ekstra god isolering og kræve en tilsvarende bredere ramme. Hvad du også skal være opmærksom på er, at det vil kunne ses på ruden, og at glasset ikke vil være nær så gennemsigtigt. Derfor kan det også være en smule sværere for lyset at bryde gennem ruden, hvis vi sammenligner med en 2-lags termorude.

Hvad kan konkluderes om termoruder?

Med termoruder har du god mulighed for at opnå varmebesparelser i din bolig. Det vil du særligt opleve, hvis du bor i en ældre bolig, hvor vinduernes isoleringsevne er knap så god.

Det er essentielt, at du vælger termoruder i god kvalitet, hvis det er din varmeregning, du har for øje, når du køber termoruder.

Går du med lavkvalitetsruder, kan du risikere, at du ikke oplever en særlig stor varmebesparelse.

Du har mange valgmuligheder og typer af termoruder, du kan vælge mellem. Udover at du finder termoruder med 2 lag og 3 lag, så kan du bestemme, hvor meget af lyset, der skal trænge igennem ruden.

Derudover findes der alt fra termoruder til taget, lavenergi termoruder, termoruder med lysdæmpning og du kan få lavet termoruder, der passer til de ønsker og behov, du måtte have til dine nye ruder.

Kigger vi på prisen for termoruder, kan du komme i gang fra mellem 132 kr. og op på den anden side af 1.400 kr./stykket, alt efter hvilken rude du vælger, hvilke mål den skal have, og hvilken type glas der skal sættes i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − eleven =

Artikler du måske vil synes om