Er du på udkig efter nye vinduer, som kræver minimal vedligeholdelse, og som kan købes til en fornuftig pris? Så kan plastvinduer være et godt bud på en vinduestype, du kan overveje.

I denne guide dykker vi ned i prisen for plastvinduer og ikke mindst de fordele og ulemper, der følger med.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad er prisen for plastvinduer?

Hvis du overvejer at investere i plastvinduer, er du sikkert nysgerrig på, hvad de koster. For at give dig så konkret en pris som muligt, tager vi et par forskellige eksempler.

Kigger vi på et fastkarmsvindue med en enkelt rude, finder du priser fra 450 kr. for et vindue.

Et dreje-kip vindue med 1 rude ligger omkring 700 kr. Snakker vi om prisen for et sidehængt vindue med 2 fag og 2 ruder, er prislejet omkring 1.700 kr./stykket.
I den lidt dyrere ende finder vi f.eks. palævinduer, som kan koste ca. 2.700 kr./stykket for 2 fag og 12 ruder.

Som du måske kan fornemme, så er der flere faktorer, der spiller ind på den pris, du skal betale for plastvinduer. Det har en betydning, hvor mange fag der er, hvor mange ruder der er og generelt hvilke mål du skal have ruderne i.

Du kan med fordel selv gå på jagt på forskellige leverandørers hjemmesider. Her finder du nemlig også konkrete priser på de plastvinduer, der findes. Så får du hurtigt en fornemmelse af, hvilke priser du kan forvente.

Når du skal finde din konkrete pris, kan det anbefales, at du indhenter tilbud ved forskellige firmaer. Det kan give dig en finger på pulsen ift., hvad du kan forvente prismæssigt.

I samme omgang som du indhenter tilbud på vinduerne, kan du også få et overslag på, hvad opmåling og montering vil koste. Du skal nemlig være opmærksom på, at der kan komme yderligere udgifter, hvis du skal have et firma ud for at måle op for dig.

Det samme gælder også, hvis du vil hyre professionelle til at montere vinduerne.

Godt at vide om plastvinduer

For at tage det fra en start, så er plastvinduer kendetegnet ved, at selve rammen og karmen er af PVC-profiler. Det valg betyder, at vinduet nemmere vil kunne lede varme, hvis vi laver en sammenligning med trævinduer. Derfor vil materialet, som plastvinduers rammer og karme er lavet af, også være en smule dårligere til at isolere. For at kompensere for dette er PVC-profilerne hule, så disse hulrum kommer til at have en isolerende virkning.

En anden god ting at vide om plastvinduer er, at du finder plastvinduer, som er tænkt som energiruder, hvor du både kan vælge med 2 eller 3 lag glas.

Flere og flere boligejere prioriterer energivenlige løsninger, og det er der også tænkt over, når valget falder på plastvinduer.

Som bonusinfo, så har plastvinduer fyldt en del mere på det tyske og engelske marked, end det har i Danmark. Rent faktisk har markedsandelen i Tyskland ligget på omkring de 50 %, hvor den har været 70 % i England.

Der er dog også god grund til at overveje plastvinduer, hvis du skal bygge nyt, sætte gang i en renovering, ombygning eller tilbygning. Vi dykker ned i disse fordele i næste afsnit.

Fordelene ved plastvinduer

Der er mange fordele, som er værd at fremhæve, når det kommer til plastvinduer. For at give dig et nemt og godt overblik, kan du læse med herunder. Så bliver det forhåbentligt mere tydeligt, hvad der kan tale for, at du kan vælge plastvinduer til din egen bolig.

 1. En af de ting der taler for plastvinduer er, at de kræver meget lidt vedligeholdelse, særligt i starten. Dette står i kontrast til trævinduer, som løbende skal males, og hvor der er risiko for, at vinduets profiler kan blive angrebet at både svamp og råd.

  Når plastvinduer dog skal vedligeholdes, kan du bruge en fugtig klud og normale rengøringsmidler. Derudover kan hængsler og beslag have brug for lidt olie, så alt glider, som det skal. Husk på at du får fjernet skidt og snavs, før du smører med olie.

  Hvis du holder dig til disse ting, når dine plastvinduer skal vedligeholdes, så kan du relativt nemt holde vinduerne pæne i mange år frem.
 2. En ting du ikke skal bekymre dig om med plastvinduer er, hvorvidt vinduerne får svampeangreb, bliver angrebet af råd og at du derfor skal bøvle med skadedyr.

  Det skyldes, at materiale sammensætningen i plastvinduer er lavet, så vinduerne bliver modstandsdygtige over for netop råd og svamp. Du kan derfor også investere i vinduer, som kan holde til det regnfyldte vejr, vi har i Danmark.
 3. Der er sket meget på designfronten. Kigger vi tilbage til 1970’erne, var plastvinduer til den klodsede side, når det kom til deres design.
  Her var vinduerne nemlig lavet med inspiration fra tyske vinduer, hvor karme og rammer fra til den tykke og mindre elegante side. Af den grund valgte mange arkitekter også plastvinduer fra, da det æstetisk ikke var det, der klædte en bolig bedst.

  Der er heldigvis sket meget med designet af plastvinduer. Og i dag kan det være svært at se forskel på, om der er tale om plastvinduer eller trævinduer.
 4. En fjerde fordel der skal fremhæves er, at du kan få plastvinduer til konkurrencedygtige priser. Det er naturligvis også en fordel, da det kan være en dyr investering, når boligens vinduer skal udskiftes.

  Samtidig kan du også have in mente, at dette vindue både er mere modstandsdygtigt overfor vind og vejr, og at du kan forvente lidt vedligeholdelse.
 5. En anden god ting ved plastvinduer er, at du sjældent vil have udfordringer med kondens. Det skyldes, at plastik i sig selv er et meget isolerende materiale, som ikke vil blive koldt.
 6. Til din fordel så kan du få plastvinduer i mange forskellige varianter og designs. Det betyder også, at det kan være nemmere at finde vinduer, som også matcher din boligs samlede udtryk. Langt de fleste boligejere vil nemlig være optaget af, at vinduerne også komplimenterer både byggestilen og diverse materialevalg.

  Der findes alt fra topstyrede vinduer, fastkarmsvinduer, bondehusvinduer også kendt som sprossevinduer, dreje-kip vinduer, sidehængte vinduer, dannebrogsvinduer, fastkarms topstyrede vinduer m.m.
 7. Det er også vigtigt at nævne, at du finder plastvinduer, som er selvslukkende. Det vil sige, at de ikke er i stand til at brænde ved egen flamme. Dine plastvinduer kan derfor også fungere som en sikker flugtvej i tilfælde af, at der opstår brand.
 8. Du kan få plastvinduer i specialmål. Når det kommer til vinduer, så kan det være meget forskellige behov, du har til vinduerne, alt efter hvilket lysindfald du ønsker, og hvad der er plads til. Heldigvis så har du mulighed for at få lavet plastvinduer i specialmål.

  Derudover finder du også leverandører, hvor du mere eller mindre selv er med til at designe dine vinduer.

Nu hvor vi har gennemgået de mange fordele, der er ved plastvinduer, så lad os forholde os til de ulemper, der også er.

Ulemperne ved plastvinduer

Med plastvinduer er der flere punkter, du gerne skal være opmærksom på.

 1. Skulle der komme skader på dine plastvinduer i form af buler eller lignende, kan skaderne være svære at reparere. I disse tilfælde kan det være nødvendigt, at hele vinduet skal udskiftes. Det betyder også, at det kan blive noget af en dyr investering.
 2. Selvom det er en bonus, at dine plastvinduer ikke kræver meget vedligeholdelse, så kan dette valg begrænse dig på lang sigt. Du har f.eks. ikke samme mulighed for at male vinduerne i en anden farve, som du kan med trævinduer.
  Derfor skal du også være ekstra sikker i dit valg, når du får monteret plastvinduerne.
 3. Tidligere har vi været inde på, hvordan valget af vinduer også gerne må passe til den resterende boligs udseende og stil. Her skal du være opmærksom på, at der kan være et mismatch mellem plastvinduer og gamle murermestervillaer, da disse ting ikke altid går særlig godt hånd i hånd stilmæssigt.

Hvad kan konkluderes omkring plastvinduer?

Der er flere gode grunde til, at du bør investere i plastvinduer.

Plastvinduer kan være et godt alternativ til trævinduer, da de kræver mindre vedligeholdelse og er mere modstandsdygtige overfor vind og vejr.

Det betyder også, at du kan nyde godt af dine vinduer i mange år frem, og hvem ønsker ikke det, når der skal investeres i vinduer til boligen.

Derudover kan du få plastvinduer i mange forskellige varianter, du kan også få vinduerne lavet efter specialmål, så du får dem præcist, som du ønsker det.

Nogle af ulemperne ved plastvinduer er, at skader på vinduet kan kræve, at hele vinduet skal skiftes – som eksempelvis hvis der kommer buler i plasten. Derudover skal du være meget sikker på farvevalget, når du får plastvinduer, da farven ikke efterfølgende kan ændres med maling, som du f.eks. kan med trævinduer.

Derudover er plastvinduer sjældent et godt match til de klassiske murermestervillaer, hvis vi forholder os til det æstetiske ved dem.

Forholder vi os til prisen for plastvinduer, afhænger prisen meget af, hvilken type vindue du vælger, hvor mange fag og ruder, der skal være, og så selvfølgelig målene på vinduerne.

Du kan dog finde modeller fra 450 kr./stykket og opefter.

Her skal du forvente, at denne pris ligger i den lave ende. Et godt tip er, at du indhenter uforpligtende tilbud, før du vælger en leverandør af plastvinduer, så får du nemlig en god fornemmelse af markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om