Går du og overvejer at investere i lavenergiruder til din bolig eller sommerhus? Du opnår mange fordele ved at vælge de rette lavenergiruder, der passer til din bolig.

I denne artikel kommer vi ind på, hvad det koster at investere i lavenergiruder, samt hvilke fordele der er forbundet med at vælge lavenergiruder.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad er prisen på lavenergiruder?

Hvis du ønsker at skifte til lavenergiruder, så er det mere eller mindre en investering. Det koster naturligvis lidt, men det kan være en investering, der henter sig ind igen med årene.

Lavenergiruder er ikke bare en investering i nye vinduer, men en bæredygtig og grøn investering.

I Danmark ønsker vi at være et foregangsland for grønne omstillinger. Derfor er der mange husejere, der vælger at installere solceller, jordvarmeanlæg, pillefyr og andre energivenlige løsninger i hjemmet.

Her kan du støtte op om et grønnere Danmark med en investering i lavenergiruder. Dermed har du gjort dit bidrag til et grønnere og mere energivenligt hjem.

Prisen for lavenergiruder kan variere alt efter, hvilken model og variant du vælger. Der er i dag et stort marked for lavenergiruder, hvorfor du bør undersøge dine muligheder. Med en let screening kan vi konstatere, at

prisniveauet for nye lavenergiruder ligger et sted mellem 5.000 kr. til og med 8.000 kr. inklusive moms pr. kvadratmeter.

Her skal du forvente, at prisen for montering kommer oveni prisen. I nogle tilfælde hvor du skifter alle ruderne på din bolig, kan du forvente, at det er inkluderet i prisen.

Med en investering på 5.000-8.000 kr. for en lavenergirude, kan du forvente, at din investering er indhentet igen efter 20 år.

Det er naturligvis værd at undersøge, hvad du kan forvente at få i energitilskud, inden du vælger at investere i lavenergiruder.

Hvilke fordele er der ved at vælge lavenergiruder?

Udover at du kan have god samvittighed over at vælge en energivenlig løsning, er der flere stærke fordele ved at investere i lavenergiruder til din bolig.

Den primære fordel ved at vælge lavenergiruder er, at du får en bedre isolering i boligen. Det betyder blandt andet, at du bedre ville kunne holde på varmen i din bolig. Med denne løsning kan du spare en del penge på dine varmeregninger allerede fra den første dag, vinduerne bliver monteret.

Der er undersøgelser der viser, at du kan spare helt op til 30 % på din varmeregning ved at skifte over til lavenergiruder.

Her skal det siges, at hvis du i forvejen har utætte vinduer, kan besparelsen på varmeregningen være endnu større. Det skyldes, at varmetabet naturligvis er større, hvis vinduerne er utætte. De 30 % i besparelse på varmeregningen er baseret på skiftet fra termoruder til lavenergiruder.

Hvis vi skal være mere konkrete, så vil du kunne nedjustere din varmeregning fra 10.000 kr. til 7.000 kr. med det samme, du skifter over til lavenergiruder. Med årene kan det være mange penge, du sparer på varme.

Hertil kommer den næste store fordel ved at vælge lavenergiruder. Lavenergiruder har nemlig en lang levetid. Din besparelse hvert år på at skifte over til lavenergiruder, kan du derfor nyde godt af de næste 20 år frem. De kræver desuden minimal vedligeholdelse.

En anden stor fordel ved at vælge lavenergiruder er også, at det kan have stor indflydelse på, hvilken energimærkning din bolig bliver kategoriseret til at være. Hvis din bolig får en bedre energimærkning, eller generelt har et godt energimærke, spiller det en væsentlig rolle i forhold til værdiansættelsen.

Det skyldes, at mange boligkøbere ser en stor værdi i at vælge en bolig, der allerede er energioptimeret. På denne måde sparer de selv penge på at energioptimere boligen i fremtiden. Derudover får de også en bolig der er bedre fremtidssikret, og som samtidig giver de nye boligejere en mere økonomisk drift.

Konklusion på lavenergiruder

Som en kort opsummering på denne artikel omkring lavenergiruder, er det naturligvis en grøn investering. Med nye lavenergiruder i din bolig, i stedet for gamle termoruder, kan du hvert år spare op til 30 % på din nuværende varmeregning.

Her er det væsentligt at fremhæve, at selvom lavenergiruder koster mellem 5.000 – 8.000 kr., så har de en lang levetid på 20 år.

Det er dermed en investering, der kan hente sig selv hjem igen med årene. Lavenergiruder giver altså en bedre isolering, bedre indeklima, begrænser varmetab og kan øge boligværdien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve + 10 =

Artikler du måske vil synes om