Er du ved at undersøge dine muligheder for at finde nye vinduer til din bolig eller sommerhus? Der er med årene sket en stor udvikling på markedet, når det kommer til vinduer. Derfor kan det også være noget af en jungle for de fleste at navigere rundt i.

I denne artikel forsøger vi at gøre dig klogere på dine muligheder for at vælge nye vinduer, samt hvad de forskellige typer af vinduer koster.

5/5 - 1 Stemmer

Hvad koster nye vinduer?

Prisen for et nyt vindue kan være svært at sige helt specifikt, da der findes mange forskellige varianter, typer og løsninger, som du kan vælge imellem. Der er derfor forskel på, hvilken variant du vælger eller ønsker en specifik pris på.

Prisen afhænger blandt andet af, hvilket energimærke du ønsker de skal have samt vinduernes design.

Du kan dog som udgangspunkt forvente, at du kan finde nye vinduer fra 1.000 kr. og helt op til 15.000 kr.

En anden faktor der kan påvirke din pris er, hvad vinduerne koster at få monteret. Den samlede pris for et nyt vindue med montering vil typisk svinge i prisen alt efter, hvad fagmanden tager for at løse opgaven. Her afhænger monteringsprisen også af, hvor vinduet er placeret på boligen samt efter, hvor omstændig opgaven er at løse.

Priseksempel på udskiftning af nyt vindue i et parcelhus

I vores priseksempel har vi taget højde for et prisestimat, der ikke er helt nøjagtigt. Vi har baseret dette priseksempel på en let screening af markedet på nuværende tidspunkt.

I vores priseksempel har vi taget udgangspunkt i 5 topstyrede vinduer samt en facadedør. Vi har taget udgangspunkt i et parcelhus, der er fra 1970’erne, og som derfor trænger til en komplet udskiftning af vinduerne.

I dette eksempel kan du forvente, at et nyt vindue gennemsnitligt koster i omegnen af 3.000 kr. inkl. moms. Der er desuden taget udgangspunkt i 2-lags VELFAC Ribo aluruder.
Det er et vindue, der er bedre for indeklimaet og med et godt energimærke, hvorfor prisen for i alt 4 vinduer og 1 facadedør løber op i ca. 30.000-33.000 kroner.

Herudover vil prisen for montering af vinduerne komme oveni.

Fordele ved at udskifte til nye vinduer?

Der er mange stærke fordele ved at udskifte de gamle vinduer til nye. Generelt kan vinduer holde i mange år, men der kommer et tidspunkt, hvor de er blevet så gamle og slidte, at de ikke kan isolere mod det klima, vi har i Danmark. I disse tilfælde kan du opnå flere gode fordele ved at udskifte dem til nye vinduer.

Du kan som udgangspunkt forvente, at der kan slippe op til 33 % varme ud ad vinduerne, når de er gamle og utætte. Ved at udskifte dem til tætte og energirigtige vinduer, kan du spare mange penge på din varmeregning. Rent faktisk kan du allerede spare penge fra dag 1 på opvarmningen af din bolig.

Ved at vælge nye og energirigtige vinduer til din bolig, som er helt tætte, kan du også forvente et bedre indeklima i din bolig. Det bliver samtidig lettere at regulere temperaturen inde i boligen, da varmen der fyres med, også bliver inde.

Når dine vinduer er gamle og slidte, kan der være en tendens til, at der kommer kondens. Det vil i sidste ende betyde, at der er en øget chance for, at der dannes råd eller svamp omkring vinduerne. Her er det vigtigt at få dem udskiftet med det samme, så det ikke får lov til at udvikle sig til større skader på ejendommen.

Alt dette kan du naturligvis undgå på sigt, når du udskifter dine vinduer.

En sidste fordel der skal fremhæves er, at nye vinduer i bedste fald kan betyde, at din bolig får et bedre energimærke. Det vil blandt andet betyde, at din bolig bliver mere værd, hvis du en dag skal sælge den.

Her vil det også være lettere at få solgt din bolig, da de nye potentielle købere vil se en stor værdi i, at der allerede er blevet udskiftet vinduer i boligen.

Sådan vælger du de rette vinduer til din bolig

Når du skal vælge vinduer til din bolig, er det vigtigt at være opmærksom på en række faktorer, der har stor betydning i sidste ende.

Et af de vigtigste punkter er, hvilke materialer du vælger til husets vinduer. Vinduerne skal naturligvis være i et materiale, som kan holde til den vind, det vejr og det klima, som vi har i Danmark, samtidig med at det også matcher husets æstetik og charme.

Der er mange designs og varianter at vælge imellem, hvorfor du bør forholde dig til, at proportionerne på vinduerne matcher den stil, boligen har. På denne måde skiller vinduerne sig ikke ud fra helhedsindtrykket af din bolig.

Du kan også tage stilling til, om du ønsker vinduesrammer af træ, plastik eller aluminium. Selvom træ er det mindst holdbare af de forskellige typer, så er det måske det, som passer bedst til husets æstetik, især hvis det er en bolig fra 1940-1970’erne. Her er det bare vigtigt at være opmærksom på, hvad det kræver at vedligeholde vinduesrammer af træ for at forlænge levetiden.

Hvis du har en nyere bolig, kan du snildt vælge vinduesrammer af aluminium eller plast, da det i begge tilfælde er en løsning, der er vedligeholdelsesfri.

Konklusion på valg af nye vinduer

Som kort opsummering på denne artikel kan vi slå fast, at der er flere fordele ved at få udskiftet de gamle vinduer til nye. Her er kunsten at finde de rette vinduer, der matcher til husets æstetik, og som samtidig giver en god isolering til din bolig.

Ved at vælge vinduer der er energirigtige, kan du spare penge på din varmeregning allerede fra dag 1. Du vil desuden opnå et bedre indeklima.

Ved at vælge vinduesrammer i aluminium eller plast, får du en vedligeholdelsesfri løsning. Alt efter hvilke vinduer du vælger, kan du forvente priser, der starter fra 1.000 kroner og op til 15.000 kroner i kostpris. Her vil monteringen komme oveni prisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × three =

Artikler du måske vil synes om