Hvis du skal have monteret nye vinduer i din bolig, kan du med fordel læse med her.

I denne artikel har vi fokus på, hvad det koster at få monteret nye vinduer. Hvis du selv ønsker at stå med monteringen, kan du få gode tips og råd her. Vi hjælper dig med en guide til, hvordan det bliver gjort korrekt.

Bedøm indlæg

Hvad koster montering af nye vinduer?

Har du fundet de nye energirigtige vinduer til din bolig? Så er næste skridt at finde ud af, hvad det vil koste at få dem monteret. Prisen for montering af nye vinduer afhænger af, hvilken variant du vælger, samt hvor mange vinduer der skal afmonteres og monteres på ny.

Alt efter hvilket materiale og type af vindue du vælger, vil prisen være forskellig.

Du kan som udgangspunkt forvente, at prisen for montering af et nyt vindue vil være mellem 2.000 kr. til 3.000 kr. pr. vindue.

Hvis du vælger vinduer af træ, vil det som regel være 20-25 % billigere. Dette er prisestimater taget ud fra de billigste løsninger på markedet, hvorfor prisen som regel kan være højere, hvis du vælger energirigtige vinduer af høj kvalitet.

Selve monteringen handler udelukkende om den tid, den enkelte håndværker skal bruge på at løse opgaven.

Her vil en typisk timepris være mellem 500 kr. – 700 kr./timen.

Derfor kan prisen variere alt efter, hvad håndværkeren mener, det vil tage af tid for at montere vinduerne korrekt.

Hvis du i stedet vælger at montere vinduerne selv, er det naturligvis gratis for dig. Her er det kun din egen tid og kræfter, som du skal bruge.

Skal du montere vinduerne selv eller hyre en håndværker?

Er du i tvivl, om du skal hyre en håndværker til at montere dine nye vinduer eller om det er et arbejde, du selv skal kaste dig ud i?

Først og fremmest handler det i stor grad om at kende sine egne kompetencer og begrænsninger. Hvis ikke du har erfaring med montering af vinduer, kan der være en stor sandsynlighed for, at det går galt. Det kan derfor også blive en dyr affære for dig sammenlignet med alternativet, hvor du hyrer en professionel håndværker fra start.

Hvis du omvendt har mod på, og er vant til gør-det-selv projekter, kan du naturligvis spare mange penge på at afmontere og montere de nye vinduer selv. For at nå bedst muligt i mål er det vigtigt, at du er omhyggelig og grundig med monteringen af vinduerne.

For at hjælpe dig godt på vej til at montere vinduerne selv, så læs med herunder.

Vi har lavet en komplet guide til, hvordan du monterer vinduerne korrekt, så du får et flot resultat. På den måde kan du ende ud med en løsning, som du kan nyde godt af de næste 15-40 år alt efter, hvilke vinduer du monterer.

Fremgangsmåde til montering af nye vinduer

Vi har lavet denne simple guide til, hvordan du afmonterer de gamle vinduer, inden du monterer de nye.

Hvis du følger denne guide nøje, er der stor chance for at du kommer godt i mål med projektet. Ligesom alle andre renoverings- og istandsættelsesprojekter, kræver det, at du er grundig og tålmodig. Resultatet er trods alt et, som du skal nyde godt af i mange år frem, hvorfor det er vigtigt, at det bliver gjort helt korrekt.

Fjern fuger og skruer i de gamle vinduer

Første skridt i projektet er at få afmonteret de gamle vinduer i ejendommen. Her sidder vinduerne typisk fast i fuger og skruer, som du skal have fjernet. Det skal fjernes udefra, så du langsomt kan løsne vinduet.

Rengøring efter afmontering af vinduerne

Når vinduerne er afmonteret, er næste skridt at få gjort rent i de områder, hvor fugerne har været. På den måde er området helt rent og jævnt, når du skal sætte de nye vinduer på plads.

Indsæt vindueskarmen korrekt

Når indersiden af muren er helt ren, kan du indsætte vindueskarmen i murhullet. Her skal du sikre dig, at det sidder pænt hele vejen rundt. Herefter placerer du vinduet i midten af hullet. Vinduet vil typisk sidde lidt løst i starten, så du skal bruge kiler eller luftpuder for at sikre dig, at vinduet er fæstnet til rammen. Her kan du justere vinduet, til det er jævnt hele vejen rundt.

Kontrol af bundkarmen

Nu skal du finde vaterpasset frem for at se, om bundkarmen er helt lige. Hvis ikke den er snorlige, skal du tilpasse vinduet, indtil den er i vater. Herefter kan du montere vinduet med karmskruer, så det sidder helt fast.

Afslut arbejdet med tæt isolering

Sidste del i processen er at isolere vinduet. Det er en utrolig vigtig proces, da det er afgørende for, at du får det optimale ud af dine nye energirigtige vinduer. Sørg for at være grundig med isoleringen inden du fuger.

Få en god pris på montering af nye vinduer

Hvis du ligesom mange andre vil overlade monteringsarbejdet til en professionel håndværker, er det naturligvis vigtigt, at det er til en rimelig pris. Derfor anbefaler vi, at du undersøger markedet for at finde de bedste priser på montering af vinduer. Når du modtager et tilbud, er det vigtigt, du sikrer dig, at prisen inkluderer det hele.

Du kan med fordel indhente flere tilbud fra lokale håndværksvirksomheder. Det giver dig den bedste indikation af, hvad en fagmand vil vurdere, at det vil tage af tid for hele opgaven. Dermed har du også et godt udgangspunkt for at tage den bedste beslutning ud fra dit behov og budget.

Konklusion på montering af vinduer

Som en opsummering på denne artikel kan vi konkludere, at du enten kan vælge at montere vinduerne selv eller overlade opgaven til en professionel og erfaren håndværker. Hvis du selv er en handyman eller handywoman, kan du sagtens løse opgaven selv med et flot resultat.

Hvis du er for kvalitetsbevidst og forfængelig, anbefaler vi, at du kontakter en professionel fagmand til at udføre arbejdet. Hvis du vælger at hyre en håndværker til opgaven, kan du forvente, at der laves en individuel vurdering af, hvad det vil tage af tid med monteringen.

Typisk afregner en håndværker sit arbejde efter antallet af timer, der bruges.

En timeløn for en håndværker vil formentlig være mellem 500 kr. – 700 kr./timen inkl. moms.

Her kan du med fordel benytte dig af det årlige håndværkerfradrag, hvis du får en elektronisk faktura.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 5 =

Artikler du måske vil synes om