Overvejer du at få lagt et betongulv i din bolig? Så er denne guide lige noget for dig. Her kan du blive klogere på betongulvets fordele og ulemper samt priser og processer.

Lad os starte med at dække det generelle omkring betongulv i din bolig og efterfølgende gå videre med budget og processen.

4.9/5 - 19 Stemmer

2 minutters gennemgang af betongulve

Betongulve er i de seneste par år blevet utrolig populære blandt danskerne. Gulvet består naturligvis udelukkende af beton og er derfor også et meget holdbart gulv, som oftes bruges i byggebrancen.

Det rå look fra cement, sten, grus og vand kan give en utrolig god kontrast til rummets øvrige detaljer.

Det er et materiale, der gennem de seneste år er blevet utrolig attraktivt at anvende i byggebranchen. Her anvender for bygherrer og arkitekter, fordi det er et holdbart materiale, som kan holde til det klimaets vind og vejr, som vi har i Danmark.

Derudover er det et prisbilligt materiale, som man nemt både kan bygge hurtigt og højt med. I dag er beton ikke kun et byggemateriale, men i stedet et materiale man har videreudviklet på, så det i dag kan bruges til flere forskellige løsninger.

Det er alt lige fra betonvægge, betonmøbler og ikke mindst betongulve. Det rustikke og industrielle look har vundet sin plads i flere danske hjem. Typisk bruges det rå betongulve i stalde, i en lagerhal eller lignende, men de polerede betongulve også er blevet introduceret til nogle hjems badeværelse eller køkken.

Hvad koster et betongulv?

Til forskel fra andre gulvtyper, så er et betongulv mere simpelt i forhold til prisstrukturen. Her kan du som udgangspunkt forvente en mere fast prisstruktur, hvis du bare ønsker et almindeligt betongulv.

Du kan enten vælge en fast timepris for at få lagt betongulv, som også inkluderer alle materialer eller vælge en fast pris pr. m2.

Et almindeligt betongulv koster ca. 300-400 kr. pr. m2 eller timeløn inkl. materialer.

Et poleret betongulv er noget dyrere og koster et sted imellem 750-1150kr pr. m2.

Priserne afhænger naturligvis meget af den aktuelle fagmand, hvorfor der godt kan være udsving i både pris og kvalitet på markedet. 

Hvis du ønsker et betongulv med struktur eller en malet overflade, skal du forvente, at prisen er dyrere, da det naturligvis kræver et større stykke arbejde. Da det er en løsning, som kan holde i utrolig mange år frem, kan det oftest godt betale sig at få det lavet præcist, som du ønsker, som en langsigtet investering. 

Tip: Der er mulighed for at spare mange penge på betongulvet ved at hente flere tilbud. Der er mange specialiserede gulvlæggere, som åbner for mulighed for at hente bedre priser.

Forskellige tilbud kan sammenlignes, hvorefter du kan vælge det bedste tilbud. Det er en god ide at kigge efter faglighed, kemi, forståelse af opgaven samt pris.


Få en bedre pris på betongulvet

Vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk, har sammensat en model til dig, som gør det muligt at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på betongulvet.

Brug 1 minut på at se videoen om hvordan det fungerer:

Sådan fungerer konceptet

5 årsager til at vælge 3byggetilbud:

 • Kendskab til lokale håndværkere
 • Mulighed for store besparelser
 • Servicen tager ~ 3-5 minutter
 • Det er gratis & uforpligtende
 • Du sikres af enterprisegaranti

Enterprisegaranti: Hvad er det?

Enterprisegaranti er 3byggetilbud.dk sikkerhed til dig. Det sikrer dig op til 35.000 kr. de næste 5 år, hvis du skulle være ude for fejl eller mangler på håndværket.

3byggetilbud trustpilot score
Vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk Trustpilot score

Derfor skal du vælge betongulve

Betongulve er blevet et stort hit i Norden. Det er ikke kun i erhvervsregi, men også hos de private. Tidligere var det primært virksomheder, der valgte betongulve til lageret, værkstedet eller i større erhvervslokaler. Det er en prisbillig løsning, som kan holde til slid og de forskellige temperaturforskelle. 

Det industrielle og rå udseende ved betongulve er et attraktivt mix til boligen, da det holder i mange år og er forholdsvist billigt. Betongulve falder derudover i god tråd med den minimalistiske og ny nordiske stil, hvor vi har møbler af træ eller planter som en del af boligindretningen. Her er betongulve med til at fremhæve de varme og levende materialer, så det kommer på sin rette plads. 

Hvis ikke du er til den traditionelle beton, kan du glæde dig over, at du kan sætte dit personlige præg på dit betongulv. Det er nemlig muligt, at du i dag kan vælge farven på betonoverfladen, præcis som du vil have den. Her kan du vælge at give den en duset farve eller skabe et råt mønster i betongulvet, så du får dit eget unikke betongulv. 

betongulv pudning

Fordele ved at vælge betongulve

Ligesom alle andre gulvtyper, er der også fordele og ulemper ved at vælge betongulve til sin bolig. Herunder kan du se en liste med fordele ved betongulve.

 1. Et af de største argumenter for at vælge betongulve er først og fremmest, at det er et 100 % naturprodukt, som er enormt slidstærkt.
 2. Det er en gulvtype, som kan holde i flere generationer, hvis det bliver lagt korrekt af en professionel gulvlægger. 
 3. Ved at vælge betongulve får du en ensartet gulvflade i hele boligen, som skaber luft til at skabe en fantastisk boligindretning.
 4. Betongulve er desuden en god løsning, hvis du har gulvvarme og ønsker en optimal løsning, der kan fordele varmen jævnt i hele rummet.
 5. Den ensartede overflade giver dermed også et bedre indeklima og bruger mindre energi på opvarmning af gulvvarmen.
 6. Da det er et tungt materiale, er betongulve både gode til at holde på varmen, men sørger samtidig for, at det ikke bliver for varmt på de varme sommerdage. Det kan derfor også betragtes som en energivenlig løsning til hjemmet. 
 7. En af de store fordele ved beton er, at du i dag kan vælge mellem flere forskellige overflader til dit betongulv. Du kan enten vælge et betongulv, der er poleret, mat, råt, farvet, duset eller med struktur i, alt efter hvad der passer til din smag og boligens æstetik. 

Ulemper ved at vælge et betongulv

Inden du vælger et betongulv, er det en fordel at sætte sig ind i, hvilke ulemper der også er ved at vælge en løsning som betongulve til din bolig.

 1. Da betongulve er et hårdt materiale med en hård overflade, skal du være opmærksom på, at det kan være hårdt at gå på. Det kan gøre dine ben trætte sidst på dagen.
 2. Betongulve er et råt materiale, som typisk er blevet brugt i lagerlokaler og værksteder. Det er derfor vigtigt at indrette sin bolig med møbler på gulvet og billeder på væggene, for at få akustikken til at balancere. 
 3. Hvis du vælger betongulve som din endelige løsning, skal du være opmærksom på, at når det først er lagt i din bolig, så er det lagt. Det vil sige, at hvis der skulle opstå en synlig rids eller en større revne, så kan det ikke repareres.
 4. Betongulve kan ikke plet repareres, som f.eks. et klikgulv eller flisegulv kan. Der skal dog alligevel en del til, før der vil komme en revne eller rids i betongulvet, da det er en modstandsdygtig gulvtype, der let kan holde til møbler, der bliver flyttet rundt. 
 5. Sidst men ikke mindst bør du virkelig overveje, om du ønsker at vælge et betongulv, da det er en gulvtype, der er svær at ændre på. Det er dog en løsning, som holder i flere generationer for din investering. 
slibning af betongulv

Derfor skal du vælge en professionel fagmand til at lægge et betongulv

Hvis du har besluttet dig for at vil have et smukt og stilrent betongulve lagt i din hjem, er næste skridt at finde en professionel fagmand. Grunden til at du skal hyre en professionel fagmand til at lægge et betongulv er, at det kræver, at du har den helt rette viden, teknik og kendskab til produktet, for at du får det bedste resultat.

På den måde kan du undgå nogle af de overstående ulemper og forhåbentlig blive gladere for dit gulv på lang sigt uden at fortryde noget.

Når først betongulvet er lagt, kan det ikke laves om igen. Det er derfor vigtigt at gøre det korrekt og ordentligt første gang. Hvis du selv går i gang med det, og det ikke bliver et godt resultat, kan det blive en dyr affære at skulle have hele gulvet op og lagt på ny.

Når du vælger en professionel gulvlægger, frem for at gøre det selv, kan du også forvente, at der er garanti for det udførte arbejde. Det gør, at du ikke skal bekymre dig om evt. sjusk, fejl eller skader i forbindelse med arbejdet.

Her bør du vælge en gulvlægger, der er specialiseret i betongulve, og som tilbyder en fair garanti for den endelige løsning.

Herudover er fordelen ved at hyre en professionel gulvlægger, at du har mulighed for at få rådgivning og sparring, så du ender med at få det resultat, som du går og drømmer om. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om