Overvejer du at få lagt et betongulv i din bolig? Så kan du i denne guide blive klogere på, hvad et betongulv består af, samt hvilke fordele og ulemper der er ved at have et betongulv i din bolig.

Vi hjælper dig til at blive klogere på, om det er det rette valg for støbning af gulv til din bolig og budget dertil. 

Hvad er betongulve?

Betongulve består udelukkende at beton, som navnet også antyder. Beton er måske mest kendt fra byggebranchen. Beton er en blanding bestående af cement, sten, grus og vand. Det er et materiale, der gennem de seneste år er blevet utrolig attraktivt at anvende i byggebranchen. Det er attraktivt at anvende for bygherrer og arkitekter, fordi det er et holdbart materiale, som kan holde til det klima, vind og vejr, vi har i Danmark. Derudover er det et prisbilligt materiale, som man nemt både kan bygge hurtigt og højt med. 

I dag er beton ikke kun et byggemateriale, men i stedet et materiale man har videreudviklet på, så det i dag kan bruges til flere forskellige løsninger. Det er alt lige fra betonvægge, betonmøbler og ikke mindst betongulve. Det rustikke og industrielle look har vundet sin plads i flere danske hjem. 

 
Hent en bedre pris på betongulvet:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på betongulvet.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Derfor skal du vælge betongulve

Betongulve er generelt blevet et stort hit i Norden. Det er ikke kun i erhvervsregi, men også hos de private. Tidligere var det primært virksomheder, der valgte betongulve til lageret, værkstedet eller i større erhvervslokaler. Det er en prisbillig løsning, som kan holde til slid og de forskellige temperaturforskelle. 

Det industrielle og rå udseende ved betongulve er senere hen blevet utrolig populært i mange nye byggerier, da der er stor efterspørgsel på det. Det skyldes, at betongulve falder i god tråd med den minimalistiske og ny nordiske stil, hvor vi har møbler af træ eller planter som en del af boligindretningen. Her er betongulve med til at fremhæve de varme og levende materialer, så det kommer på sin rette plads. 

Hvis ikke du er til den traditionelle beton, kan du glæde dig over, at du kan sætte dit personlige præg på dit betongulv. Det er nemlig muligt, at du i dag kan vælge farven på betonoverfladen, præcis som du vil have den. Her kan du vælge at give den en duset farve eller skabe et råt mønster i betongulvet, så du får dit eget unikke betongulv. 

Andre læste også:   Gulvvarme: Alt du skal vide - Få bedste pris
betongulv pudning

Fordele ved at vælge betongulve

Ligesom alle andre gulvtyper, er der også fordele og ulemper ved at vælge betongulve til sin bolig. Et af de største argumenter for at vælge betongulve er først og fremmest, at det er et 100 % naturprodukt, som er enormt slidstærkt. Det er en gulvtype, som kan holde i flere generationer, hvis det bliver lagt korrekt af en professionel gulvlægger. 

Ved at vælge betongulve får du en ensartet gulvflade i hele boligen, som skaber luft til at skabe en fantastisk boligindretning. Betongulve er desuden en god løsning, hvis du har gulvvarme og ønsker en optimal løsning, der kan fordele varmen jævnt i hele rummet. Den ensartede overflade giver dermed også et bedre indeklima og bruger mindre energi på opvarmning af gulvvarmen. Da det er et tungt materiale, er betongulve både gode til at holde på varmen, men sørger samtidig for, at det ikke bliver for varmt på de varme sommerdage. Det kan derfor også betragtes som en energivenlig løsning til hjemmet. 

En af de store fordele ved beton er, at du i dag kan vælge mellem flere forskellige overflader til dit betongulv. Du kan enten vælge et betongulv, der er poleret, mat, råt, farvet, duset eller med struktur i, alt efter hvad der passer til din smag og boligens æstetik. 

Ulemper ved at vælge et betongulv

Inden du vælger et betongulv, er det en fordel at sætte sig ind i, hvilke ulemper der også er ved at vælge en løsning som betongulve til din bolig. Da betongulve er et hårdt materiale med en hård overflade, skal du være opmærksom på, at det kan være hårdt at gå på. 

Betongulve er et råt materiale, som typisk er blevet brugt i lagerlokaler og værksteder. Det er derfor vigtigt at indrette sin bolig med møbler på gulvet og billeder på væggene, for at få akustikken til at balancere. 

Hvis du vælger betongulve som din endelige løsning, skal du være opmærksom på, at når det først er lagt i din bolig, så er det lagt. Det vil sige, at hvis der skulle opstå en synlig rids eller en større revne, så kan det ikke repareres. Betongulve kan ikke plet repareres, som f.eks. et klikgulv eller flisegulv kan. Der skal dog alligevel en del til, før der vil komme en revne eller rids i betongulvet, da det er en modstandsdygtig gulvtype, der let kan holde til møbler, der bliver flyttet rundt. 

Sidst men ikke mindst bør du virkelig overveje, om du ønsker at vælge et betongulv, da det er en gulvtype, der er svær at ændre på. Det er dog en løsning, som holder i flere generationer for din investering. 

Andre læste også:   Linoleumsgulv: Alt du skal vide - Få bedste pris
slibning af betongulv

Derfor skal du vælge en professionel fagmand til at lægge et betongulv

Hvis du har besluttet dig for at vil have et smukt og stilrent betongulve lagt i din hjem, er næste skridt at finde en professionel fagmand. Grunden til at du skal hyre en professionel fagmand til at lægge et betongulv er, at det kræver, at du har den helt rette viden, teknik og kendskab til produktet, for at du får det bedste resultat. Når først betongulvet er lagt, kan det ikke laves om igen. Det er derfor vigtigt at gøre det korrekt og ordentligt første gang. Hvis du selv går i gang med det, og det ikke bliver et godt resultat, kan det blive en dyr affære at skulle have hele gulvet op og lagt på ny.

Når du vælger en professionel gulvlægger, frem for at gøre det selv, kan du også forvente, at der er garanti for det udførte arbejde. Det gør, at du ikke skal bekymre dig om evt. sjusk, fejl eller skader i forbindelse med arbejdet. Her bør du vælge en gulvlægger, der er specialiseret i betongulve, og som tilbyder en fair garanti for den endelige løsning.
Herudover er fordelen ved at hyre en professionel gulvlægger, at du har mulighed for at få rådgivning og sparring, så du ender med at få det resultat, som du går og drømmer om. 

Hvad koster et betongulv?

Til forskel fra andre gulvtyper, så er et betongulv mere simpelt i forhold til prisstrukturen. Her kan du som udgangspunkt forvente en mere fast prisstruktur, hvis du bare ønsker et almindeligt betongulv. Du kan enten vælge en fast timepris for at få lagt betongulv, som også inkluderer alle materialer eller vælge en fast pris pr. m2. Prisniveauet for et almindeligt betongulv kan du forvente ligger på ca. 300-400 kr. pr. m2 eller timeløn inkl. materialer. Priserne afhænger meget af den aktuelle fagmand, hvorfor der godt kan være udsving i både pris og kvalitet på markedet. 

Hvis du ønsker et betongulv med struktur eller en malet overflade, skal du forvente, at prisen er dyrere, da det naturligvis kræver et større stykke arbejde. Da det er en løsning, som kan holde i utrolig mange år frem, kan det oftest godt betale sig at få det lavet præcist, som du ønsker, som en langsigtet investering. 

Indhent flere tilbud på betongulve

Da der findes flere specialiserede gulvlæggere i dag, kan det anbefales at undersøge markedet, inden du tager din endelige beslutning. Det kan du blandt andet gøre ved at indhente flere tilbud fra de lokale fagfolk. Det giver dig en god fornemmelse af, hvad du kan forvente, at prisen vil være alt i alt. Der giver dig naturligvis også mulighed for at kunne mærke kemien og den enkelte gulvlæggers faglighed med den rådgivning, som du får til opgaven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 3 =

Andre brugere læste også

Plankegulv | Pris

Bedøm indlæg Står du og skal have nyt gulv, er et plankegulv et oplagt valg. Et plankegulv giver…