Er du nysgerrig på, hvad et zinktag er, hvilke fordele og ulemper, der er forbundet med denne tagtype, samt om det er det rette valg til din ejendom?

Så har vi netop lavet denne komplette guide af zinktag, for at du kan få svar på typiske spørgsmål, som vil melde sig. 

5/5 - 6 Stemmer

Skal du vælge ubehandlet eller behandlet zinktag?

Når du skal vælge et zinktag til din ejendom, kan du enten vælge det traditionelle ubehandlede zinktag. Når du vælger det ubehandlede zinktag, vil du opleve, at zinken reagerer på oxygen i luften. Her sker der noget så fantastisk som, at dit tag får unikt patina. Farven på dit zinktag vil ændre sig til en gråblå farve. Det karakteriseres derfor som en gråtonet patina i daglig tale. Den kemiske betegnelse for denne reaktion kaldes “basisk zinkkarbonat”.

Nu er det ikke sådan, at denne patina kommer natten over, efter du har fået lagt dit zinktag. Det kan tage op til et år eller længere tid, før taget har fået sin gråtonede patina. Patinaen er blandt andet med til at sikre, at zinktaget kan holde sig pænt og stilrent i helt op til 100 år, hvis du vel og mærke er god til at få vedligeholdt taget. 

Hvis du er usikker på, hvordan det kommer til at se ud, kan du med fordel vælge zink tagplader, der allerede er patinerede. Her vil patinaen forblive som den er, så du ved præcis, hvordan det kommer til at se ud, når det er belagt på ejendommen.

Det sker ved, at man laver en forbehandling af zinkpladerne, så de får skabt den ønskede patina. Her kan du med fordel vælge mellem forskellige farver af patina, hvis du vil sætte et unikt præg på dit tag. Du kan her vælge rød, skiffergrå eller grønne zinkplader.

Det kan være et svært valg, om du skal vælge det ene frem for det andet, da det handler om et temperamentsspørgsmål. Hvis du er i tvivl, er det klart en fordel at rådføre dig hos en specialist, om du skal vælge ubehandlede eller behandlede zinkplader til dit tag.

Screenshot 20211027 112747 Instagram
Foto: kaark_aps
sparetip
 
Hent en bedre pris på zinktag:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på lægning af zinktag.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Fordele ved at vælge et zinktag

Der er flere fordele ved at vælge et zinktag til din ejendom. Hvis du derfor er skal have lagt nyt tag, hvor det skal holde sig pænt i mange år frem, kan det være aktuelt med et zinktag. Når du vælger et zinktag, kan du forvente, at der er et minimalt krav til vedligeholdelsen sammenlignet med de mange andre tagtyper.

Et zinktag er derfor et godt alternativ for dig, som overvejer et ståltag. Selvom zinktaget er en dyrere løsning, tager du samtidigt et valg, der støtter op om miljøet og som har en høj kvalitet.

Det er et miljøbevidst valg, fordi råmaterialet allerede findes i naturen, og det på samme tid kræver et minimum af ressourcer for at producere zinkplader. Faktisk bliver zinken fra et zinktag genanvendt i mange af de nye byggerier. Det sker ved, at zinken bliver omsmeltet og fremstillet til facadebeklædning eller nye tagplader.

Zinkpladerne er lette i vægten, hvorfor de er lettere at arbejde med. Det er en løsning, der har samme kvaliteter som et ståltag. Zink bare et nemmere og mere fleksibelt materiale at arbejde med. Det er så fleksibelt, at det dermed også er et materiale, som du kan udforme i mange forskellige designs, hvis du ønsker noget unikt til dit tag. 

Ulemper ved at vælge et zinktag

Der er naturligvis også ulemper ved at vælge zink til dit tag. Zinktage er fremstillet med et udseende, der appellerer til det eksklusive. Vi ser derfor primært, at det er prominente bygninger og ejendomme, der bliver beklædt med zink.  Det kan derfor være noget, du bør tage stilling til, om det er det rigtige for din ejendom. Hvis du har en ældre ejendom, er det vigtigt, at taget stemmer overens med resten af ejendommens æstetik og charme.  

Derudover er en anden ulempe ved zinktage, at de som regel er dyrere end ståltage og andre tagtyper. Til trods for den høje kvalitet, der kan holde op til 100 år, så er det et materiale, der vil koste mere. 

Hvad koster et zinktag?

Den normale vejledende pris på et Zinktag på ca. 1400 kr. til 1500 kr. pr. kvadratmeter. Den endelige pris afhænger dit tilbud, omfang og yderligere detaljer for projektet.

Overvejer du, om du skal vælge et zinktag til din ejendom? Det vil være naturligt, at spørgsmålet vil melde sig om, hvad det vil koste at montere. Som udgangspunkt kan du forvente, at ubehandlet zink er billigere end et forpatineret zinktag. Det skyldes naturligvis, at det forpatinerede zink, skal igennem flere procedurer, før de er klar til montering. 

Den nøjagtige pris for et zinktag afhænger af flere faktorer. Først og fremmest skal du finde frem til, hvor mange m2 zinkplader der skal fremstilles til opgaven. Herudover skal du tage stilling til, om du ønsker et særligt design eller måde, som zinktaget bliver udformet på. Da zink er fleksibelt og nemt at arbejde med, er der her mange muligheder for at sætte dit personlige præg på ejendommen. Herudover bør du overveje, om du ønsker blank eller forpatineret zinkplader til dit tag. 

Til sidst afhænger prisen af størrelsen på dit tag, og hvor mange timer det kræver af fagmanden for at få lagt dit nye tag. 

Screenshot 20211027 112759 Instagram
Foto: ane.lind

Sådan finder du det bedste tilbud på et nyt zinktag

Her anbefaler vi, at du starter med at søge lokalt efter specialister i zinktage. Derfra kan du indhente flere tilbud på den samme opgave. Det giver en god indikation af, hvordan prisniveauet for opgaven ligger. Det giver dig også mulighed for at rådføre dig hos de forskellige specialister for at komme nærmere ind på, hvad der er smartest at gøre ved montering af et zinktag. 

Du kan evt. sammenholde de forskellige pristilbud for at se, hvad der er afgørende i den endelige prissætning. Her er det en fordel at se på, hvad du kan forvente af garanti på det udførte arbejde, om fagmanden er medlem af Dansk Byg Garanti, samt hvad garantien på selve zinktaget er hos de forskellige virksomheder. 

Hvad er et zinktag?

Et zinktag består af zink, som navnet antyder. Zink er et velkendt grundstof, som du finder i det periodiske system. Zink finder vi blandt andet også i vores mønter, batterier og i denne form for tagbelægning. Det er et attraktivt grundstof, på samme måde som jern, kobber og aluminium, som vi også finder i størstedelen af de produkter, der findes på markedet i dag. 

En af de store fordele ved at anvende zink i sin tagbelægning er, at det er et meget fleksibelt materiale, som er til at arbejde med. Et zinktag er derfor en tagtype, som er fremstillet til at holde i mange år frem.

Faktisk forventer man, at et zinktag kan holde helt op til 50-100 år, hvorfor det oftest viser sig at være en god investering på længere sigt. Det er en løsning for dig, som ønsker et tag, der er fremstillet i et mere miljøvenligt materiale end andre tagbelægninger, og som er mere fleksibelt end langt de fleste andre tagtyper.

Et zinktag er noget, du vil støde på i en del af de huse og ejendomme, som du vil finde i Frankrig. I Danmark er det et dyrere materiale, hvorfor de fleste vælger et ståltag.

Et zinktag er dog et bedre materiale, fordi det er mere medgørligt at arbejde med, lettere at vedligeholde samt langt bedre for miljøet at belægge taget med. Derfor vælger mange også en matchende zinktagrende.

Der findes to forskellige muligheder at vælge imellem, når du skal have lagt et zinktag. Du kan enten vælge et ubehandlet og behandlet zinktag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om