Er det ved at være tid til at udskifte dine tagrender, så har vi lavet en komplet guide, der hjælper dig til at vælge den rette tagrende til din bolig.

Her kommer vi ind på de forskellige tagrender, og hjælper dig med en guide til selv at montere dem på din bolig. 

4.7/5 - 3 Stemmer

Hvorfor er tagrender egentlig vigtige?

Vidst du godt, at dine tagrender leder omkring 100.000 liter vand væk fra dit hus om året? Det tal er et ca. estimat, men også et tal der vil være stigende fra år til år med de klimaforandringer, vi oplever for hvert år.

En tagrende kan ikke holde for evigt, hvorfor det har en stor betydning, at du får vedligeholdt eller udskiftet dine tagrender. Hvis ikke du husker det, vil du opleve, at dine tagrender bliver tilstoppet eller i værste fald medfører større vandskader på din bolig. 

Tagrender er vigtige for din bolig, da de har den funktion, at de leder regnvandet fra taget væk fra din ejendom. Her vil de som regel lede vandet ned i en kloak eller brønd, som er tilknyttet boligen.

Hvis ikke du kan komme af med regnvandet fra dit tag, vil du opleve, at der kan opstå vandskader i din kælder, bolig, eller at det vil være svært at dyrke noget på grunden. Her skal du også være opmærksom på, om dine tagrender er utætte eller defekte.

Hvis det viser sig at være tilfældet, er det vigtigt at få dem udskiftet med det samme, da det ellers kan føre til fugtskader eller andre større skader på boligen. 

Hvis du har en have med mange blomster, kan det være en fordel at noget af regnvandet ledes ned i en tønde, som du kan bruge til at vande dine blomster og bede med. 

Hvad koster en ny tagrende?

Når du skal vælge en tagrende, skal du naturligvis forvente, at der er forskel i prisen alt efter, hvilken tagrende du vælger. Det er forskellige materialer, hvorfor prisen afhænger af, hvilket materiale du vælger.

Herudover skal du gøre op med dig selv, om det er en opgave, som du selv vil kaste dig over, eller om du vil hyre en professionel fagmand til opgaven. Det sidstnævnte er klart en fordel, hvis ikke du har erfaring med montering af tagrender. 

Når du skal hyre en professionel fagmand, bør du indhente flere tilbud på den samme opgave. Der vil være forskel i prisen, selvom det er den samme tagrende.

Det er en individuel vurdering af, hvad fagmanden forventer, at det vil kræve af tid, for at kunne udføre opgaven. Her skal du forvente en merpris, hvis der skal bruges særudstyr som et stillads eller andet for at kunne løse opgaven.

Screenshot 20211027 112810 Instagram 1
Foto: nybygger_middelfart

sparetip
 
Få den bedst mulige pris på din nye tagrende

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på opsætningen af din nye tagrende. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvilken tagrende skal du vælge?

Vi kan godt forstå, hvis du synes, det er en jungle at finde rundt i, hvad forskellen på de forskellige tagrender er, og hvilken du skal vælge til din bolig.

Der findes i dag flere muligheder at vælge imellem, hvorfor det godt kan betale sig at sætte sig lidt ind i de forskellige tagrender. Her bør du blandt andet tage hensyn til det materiale, tagrenden er i, samt om din bolig er nær kyst, skov eller by. 

Tagrende af stål

En tagrende af rustfrit stål er et slidstærkt materiale, som egner sig godt til det klima, vind og vejr, som vi har i Danmark. Det er et materiale, som har en styrke til at stå imod salt fra kyster, og de forureninger der ellers er i luften omkring natur og byer. Tagrender af stål ligner på mange måder zink, da de begge er et oplagt materiale, der kan klare de temperaturforskelle og fugtigheder, som vi oplever året rundt. 

Når du vælger tagrender af stål, kan du ca. forvente at få en garanti på 25 år, alt efter hvilken producent du vælger. Det er et oplagt valg til dig, som går efter en prisbillig løsning, men hvor materialet er holdbart i mange år frem.

Tagrende af aluzink

Hvis du er på jagt efter en løsning, der på flere måder ligner zink, men som er billigere, skal du vælge en tagrende af aluzink. Det er et slidstærkt materiale, som har en styrke, der kan stå imod regn, sne og frostgrader. Det er derfor et ideelt valg i forhold til det klima og de temperaturer, som vi har i Danmark. 

En tagrende af aluzink består af en kombination mellem magnesium, aluminium og zink. Du vil opleve, at det er en tagrende, der patinerer med årene, og dermed får en mørkere farvetone.

Det er et materiale, der kan klare salt nær kysterne, men du skal dog forvente en kortere levetid, hvis du bor tættere på kysten. Med denne løsning kan du forvente en garanti på ca. 15 år, alt efter hvilken producent du vælger.

Tagrende af zink

En tagrende af zink er for dig, som udelukkende går efter det bedste materiale, der er på markedet. Det er den originale løsning, som også er den dyreste på markedet. Det er en tagrende af højeste kvalitet, som får en smuk mørk patina med årene.

Her kan du vælge at købe den som ny i zink, eller en tagrende der i forvejen er patineret. Ved at vælge en tagrende der er forpatineret, ved du allerede, hvordan den kommer til at se ud, frem for en helt ny som først vil patinere med årene.

En tagrende af zink er en tagrende, der kan klare ekstreme vejr- og klimaforhold, hvorfor det er et ideelt valg for dig, som bor langs kysten med salt i luften. Her kan du forvente, at tagrender af zink har en garanti på 25 år, alt efter hvilken producent du vælger. 

Tagrende af kobber

Er du på jagt efter en eksklusiv løsning, som skiller sig ud fra de andre tagrender på markedet, skal du vælge en tagrende af zink. Det er med til at udsmykke huset, så det får en fantastisk udstråling.

Som ny vil tagrenden af zink være skinnende blank, hvor du vil opleve en smuk patinering med årene, som giver tagrenden en mørkere glød. Herefter vil den patinere i en irgrøn farve, der gør den helt unik. Denne patinering vil også fungere som et ekstra beskyttende lag, som vil forlænge dens levetid.  

Tagrender af kobber er et økonomisk godt valg, da det er et materiale, der kan holde i mange år. Det har en stor styrke til at klare de mest ekstreme vejrforhold og klimaforandringer.

Her kan det blandt andet stå imod meget saltholdige områder; et oplagt valg for dig, som har en bolig langs vestkysten. Her kan du forvente at få en garanti op til 25 år, alt efter hvilken producent du vælger.

Tagrende af plast

Hvis du leder efter en tagrende, som har den længste levetid, skal du uden sammenligning vælge en tagrende af plast. Her får du en stabil og stærk tagrende, der kan klare de klima- og vejrforskelle, som vi oplever i Danmark. Det er en løsning, som også kan holde til at være langs kysterne eller i områder med meget forurening i luften. 

Med en tagrende af plast, skal du ikke bekymre dig om sne og frostgrader, da det er et materiale, som kan håndtere ekstremt lave temperaturer.

Kan jeg selv montere en tagrende?

Det korte svar er ja. I gamle dage var det mere omstændigt at montere en tagrende, hvor med de nyeste tagrender, er det blevet gjort nemmere og smartere at montere.

Her har vi lavet en hurtig step-guide til, hvordan du skal gribe det an, når du skal montere en ny tagrende eller udskifte den gamle.

  1. Start med at afmontere de gamle tagrender.
  2. Hvis de gamle rendejern er for slidte eller gamle, skal du montere de nye rendejern.
  3. Tilpas de nye tagrender ved at skære dem til, så det passer med længder på den gamle tagrende. 
  4. Sæt de nye tagrender i de gamle/nye rendejern. De nyeste tagrender du kan få i dag, er med klikfunktion, så det bare skal klikkes fast.
  5. Her skal du tilsætte tudestykket på tagrenden. Sav et hul i tagrenden, hvor nedløbsrøret skal kobles til. Derefter limer du tudestykket sammen på bagkanten af tagrenden. 
  6. Dernæst skal du montere de rørholdere der skal til, for at nedløbsrøret kommer til at sidde stabilt.
  7. Hvis ikke det er lavet i forvejen, så få lavet en overgang, så vandet kan finde vej fra taget til kloaksystem i jorden.

Er du i det mindste tvivl om, hvordan det skal udføres, anbefaler vi, at du får en fagmand til at udføre opgaven. Dermed er du sikker på, at det bliver monteret korrekt, så der er en fin strømning af vand fra taget og ned. Hvis ikke det bliver lavet korrekt, vil du ende med at kunne få vandskader eller en meget fugtig jord på din grund. 

Derfor skal du rense dine tagrender

Det er vigtigt, at du løbende får renset dine tagrender. Hvis du får en vandskade i din bolig eller kælder, fordi det viser sig, at du har en tilstoppet tagrende, vil din forsikring ikke dække skaden. 

Har du et stråtag, så kan en tilstoppet tagrende også være årsag til at taget kan gå i forrådnelse, som bestemt forklarer vigtigheden af en ren tagrende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om