Hvis du skal have lagt nye zink tagrender på din bolig, har vi her lavet en komplet guide til dig.

Du kan finde svar på, hvilke fordele der er ved at vælge tagrender af zink, holdbarheden, samt hvad det vil koste dig at få monteret. 

4.5/5 - 4 Stemmer

Derfor skal du vælge tagrender af zink

Hvis du er i tvivl om, hvilke tagrender du skal vælge til din bolig, kan det være en fordel at undersøge markedet. Er du på jagt efter en løsning, der er holdbar, i høj kvalitet og som kan holde til det klima og vejr, som vi har i Danmark, skal du vælge tagrender af zink.

Zink er klart et af de bedste og mest foretrukne materialer at bruge til tagrender. Derfor vil du også typisk støde på tagrender af zink ved boliger og fritidshuse, der ligger langs kysterne. 

Du kan enten vælge zink som helt nyt. Det vil naturligvis patinere med årene, så det kommer til at få en flot gråblå farve. Hvis du er usikker på, hvordan det kommer til at se ud med årene, eller om det vil klæde din bolig, kan du vælge en tagrende, der i forvejen er patineret. Du ved dermed, hvad du får, og skal ikke vente på, at tagrenden af zink begynder at patinere. 

Der findes i dag flere forskellige varianter og producenter af tagrender i zink. Her kan du enten vælge selv at finde den rette tagrende for din bolig eller lade en professionel håndværker stå for opgaven. Som regel får du garanti for det udførte arbejde af en håndværker, frem for hvis du selv vælger at montere tagrenden. 

roof of a house showing gutter and gutter guard pr 2021 09 02 03 11 20 utc

Fordele og ulemper ved zink tagrender

Hvis du går ind for miljøvenlige valg, og at vi skal genbruge så meget af det, vi kan, så er tagrender af zink et oplagt valg.

Du kan enten vælge den klassiske tagrende, som kommer i en halvrund form. Hvis du ønsker en mere unik løsning, kan du også vælge mellem et udvalg af mere arkitektonisk designede tagrender af zink. 

Fordele

Tagrender i zink, er der flere gode argumenter for at vælge til din bolig eller sommerhus.

  1. Zink er et materiale, der har en lang levetid, og som er modstandsdygtig over for det vind, vejr og klima, som vi har i Danmark.
  2. Zink er også et materiale, som er god til at stå imod saltholdig luft, som der typisk findes langs strande og kyster i Danmark. Her er det ideelt at vælge zink frem for stål eller kobber, der ikke er modstandsdygtig over for saltholdig luft. 
  3. Tagrender af zink består 100 % af zink. Da det er et materiale af høj kvalitet, kan det nedsmeltes og genanvendes. 
  4. En afsluttende fordel ved zink er, at det er et smukt materiale. Du kan i dag finde et stort udvalg af forskellige tagrender af zink, så det matcher ejendommens karakter og æstetik.

Ulemper

  1. Den eneste ulempe ved at vælge en tagrende af zink er, at det er smule dyrere end kobber, plast eller stål. 
sparetip
 
Få den bedst mulige pris på zink tagrender

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud. Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på zink tagrender. Specielt, når det er gratis og uforpligtende! Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan. Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti. Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvad koster tagrender af zink?

Hvis du nu er blevet overbevist om, at tagrender af zink er det rette valg for din bolig, er du sikkert nysgerrig på, hvad det vil koste at få monteret. Her skal du være opmærksom på, at prisen for tagrender af zink er dyrere, end hvis du vælger plast eller stål.

Den endelige pris for montering af tagrender i zink afhænger af flere faktorer. Først og fremmest findes der flere forskellige varianter og modeller af tagrender i zink. Her vil prisen variere alt efter, hvilken løsning du vælger til din bolig. Kvaliteten vil som udgangspunkt være den samme, da alle tagrender i zink er fremstillet af 100 % zink. 

Du kan vælge selv at finde de tagrender i zink, der skal bruges til din bolig, eller du kan overlade ansvaret til den professionelle fagmand. Som regel vil fagmanden anbefale sin egen leverandør, da du her kan få den favorable garanti, da fagmanden kan stå inde for løsningen. 

Til sidst skal du være opmærksom på, at timerne der skal bruges på monteringen af tagrenderne, kan variere fra håndværker til håndværker.

Timerne der skal bruges, er en individuel vurdering, hvorfor det oftest kan skille vandene i forhold til det aflagte budget. Her kan du enten aftale en fast skarp timepris eller en samlet pris for hele arbejdet, der skal udføres. 

Indhent flere tilbud inden du beslutter dig

Når du er kommet så langt i processen, at du vil tage en endelig beslutning om, at du vil få lavet dine tagrender af zink, anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud på opgaven. Her kan du forhøre dig rundt hos flere af de lokale håndværkere, der er specialiseret til at udføre opgaven.

Det kan være en fordel at undersøge, hvad kunderne siger til den enkelte virksomheds arbejde på deres egen hjemmeside eller på Trustpilot. Det giver som regel en god indikation af, hvad du kan forvente af det arbejde, der vil blive udført på din bolig.

Ved at indhente flere tilbud får du også en bedre idé om, hvad det vil koste dig at få monteret nye tagrender af zink. Der vil være udsving i prisen både på materialer og antal timer, der bliver vurderet at opgaven vil tage. 

Når du skal tage din beslutning, kan du ud fra tilbuddene vurdere, hvor du har den bedste mavefornemmelse, og hvor du kan få den bedste løsning for din investering.
Uanset hvilken håndværker du vælger, kan du være sikker på, at tagrender i zink er en langtidsholdbar løsning, som også vil klæde huset. 

bird at rain gutter 2021 09 02 03 50 18 utc 1

Kan du selv sætte tagrender op?

Hvis du har besluttet dig for at få lavet nye tagrender til din boligs matchende zinktag, kan du enten vælge at montere dem selv eller hyre en professionel fagmand til opgaven.

Hvis du kaster dig ud i et gør-det-selv-projekt, er det vigtigt, at du har den nødvendige viden og ekspertise til at arbejde med zink. Det er et blødt materiale, hvorfor det kræver, at du er forsigtig med montering, da det ellers vil kunne gå i stykker. 

Når du selv skal montere og sætte tagrender af zink op, anbefaler vi, at du vælge tagrender, som kan limes sammen. Det er klart den nemmeste løsning, hvis ikke du arbejder med det professionelt. 

Vores anbefaling vil dog være at hyre en professionel fagmand til opgaven. På den måde er du sikker på, at det bliver udført korrekt og grundigt, hvor der også er garanti for det udførte arbejde. Det kan give dig ro som boligejer, at du ved, at det er blevet udført af en professionel, som er medlem af Dansk Byg Garanti. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om