Terrazzogulvet er vendt stærkt tilbage fra 80’erne. Bliv klogere på hvad et terrazzogulv er, samt hvilke fordele og ulemper der er for dig ved at vælge denne gulvtype.

I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du selv kan lægge dit terrazzogulv, og hvad det vil koste alt i alt. 

3.7/5 - 4 Stemmer

Generel information om terrazzogulv

Et terrazzogulv er et slidstærkt gulv, der ikke var til at komme uden om tilbage i 80’erne. Her kunne du stort set træde ind i de fleste danske hjem, hvor du ville blive mødt af terrazzogulve i mange forskellige smukke støbninger. Det er en gulvtype, der nu igen er begyndt at blive populær i Danmark og generelt Norden.

Terrazzogulve stammer oprindeligt fra Venedig i Italien. Det er et materiale, som er fremstillet af skærver af marmor, blandt andet. Her bliver marmorskærverne typisk blandet med en anden farve som f.eks. hvid, grå eller en anden farve, der er med til at give terrazzogulvet karakter. Der vil være cementen i blandingen, der vil blive farvet sammen med marmorskærverne.

Når du derfor vælger et terrazzogulv, kan du sætte dit personlige præg, da hvert gulv er helt unikt. Du får dermed en løsning, der er slidstærk, og som du kan præge med den farvesammensætning, der passer til boligens æstetik og din egen smag. 

sparetip
 
Nem måde at hente en bedre terrazzogulv pris:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på lægning af terrazzogulvet.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvad koster et terrazzogulv?

Prisen for et terrazzogulv afhænger først og fremmest af, hvilken farve og mønster du ønsker at male cementblandingen med. Det er en gulvtype, som hverken er den dyreste eller billigste løsning på markedet.

Et nyt terrazzogulv koster et sted mellem 4.200 – 4.800 kr. pr. m2 og til tider mere afhængig af dine ønsker.

Renovering af et terrazzogulv finder du i omegnen af 1.250 kr. pr. m2.

Slibning af et terrazzogulv koster omkring 500 kr. pr. m2.

Det er derfor et godt kompromis for dig, som gerne vil have en unik løsning i hjemmet, der er overkommelig til prisen. Det er desuden en investering, der er givet godt ud, da det kan holde op til flere generationer, hvis det bliver lagt korrekt. 

Hvis du derfor ønsker at lægge et terrazzogulv i din bolig, anbefaler vi, at du får gjort dig overvejelser om, hvilke farver eller mønstre du ønsker for dit terrazzogulv. Herefter kan du undersøge forskellige fagfolk i lokalområdet, der er specialiseret i at udføre opgaven for dig.

Ved at indhente flere tilbud på den samme opgave, kan du til sidst sammenligne de forskellige tilbud. Her får du også en god indikation af, hvad du kan forvente af prisniveau for at løse opgaven.

Der vil naturligvis være udsving i prisen og kvaliteten af produktet, da det afhænger af den enkelte fagmand. 

Fordele ved et terrazzogulv

Der er flere fordele ved at vælge et terrazzogulv til din bolig. Først og fremmest er det en gulvtype, som har en bestemt karakter og træder frem i boligindretningen.

Du kan selv være med til at bestemme dens farve, mønstre eller hvilke spil det skal give. Det er dermed kun din egen fantasi, der sætter grænser for, hvordan du kan få det til at se ud. Det gør også, at det er lettere at indrette din bolig, når du selv kan præge gulvets karakter i denne grad.

Et terrazzogulv er et gulv uden fuger og revner, så du har en modstandsdygtig overflade, som godt kan tåle vand. Det betyder også, at det er en gulvtype, der er beregnet til at kunne være i et køkken eller badeværelse. Der er faktisk flere gode eksempler på badebassiner, der er blevet designet med terrazzogulve. 

Det er desuden en gulvtype, der er hårdfør. Det vil sige, at hvis du lægger det korrekt eller får en professionel gulvlægger til at udføre opgaven, kan du forvente, at det er et gulv, der kan holde gennem de næste generationer. 

En anden stor fordel ved at vælge terrazzogulve til din bolig er, at det er en gulvtype, der er let at vedligeholde og genopfriske. Du skal derfor ikke forvente en større regning i budgettet til vedligeholdelse på samme måde som et trægulv. 

Ulemper ved et terrazzogulv

Det er ikke kun fordele, du skal være opmærksom på, når du skal vælge et terrazzogulv til din bolig. Der er få ulemper, som du bør tage med i din vurdering, når du vil have lagt et terrazzogulv. 

Selvom det er en gulvtype, der er let at vedligeholde, skal du være opmærksom på, at du ikke må anvende kalkfjerner på et terrazzogulv. Det vil sige, at hvis du vælger at lægge terrazzogulve på dit badeværelse, er det vigtigt, at der ikke er for meget kalk i vandet.

Hvis du bruger kalkfjerner på et terrazzogulv, kan det ødelægge overfladen, og det vil derfor kræve, at gulvet bliver udskiftet eller repareret af en professionel fagmand. 

Herudover skal du forvente, at et terrazzogulv er i den dyre ende, uden at være den dyreste løsning, der er på markedet. Du skal derfor forvente, at terrazzogulve ikke er den billigste løsning, når du skal have lagt nyt gulv.

Til gengæld er det en gulvtype af høj kvalitet og som er enorm slidstærk. Du skal derfor ikke bekymre dig om mærker fra spisebordsstole, eller hvis der skulle blive spildt væsker på gulvet. 

Kan jeg selv lægge et terrazzogulv?

Hvis du er på jagt efter et gør-det-selv-projekt, som du selv kan lægge, vil det godt kunne lade sig gøre med et terrazzogulv. Vi anbefaler dog klart, at du overlader det til en professionel fagmand, da det er et krævende arbejde, der skal udføres grundigt og korrekt.

Der findes andre gulvtyper som er meget mere enkle og nemmere at gå til selv end terrazzogulve. For at lægge et terrazzogulv kræver det enten, at du har erfaring med at lægge gulv selv eller du kender til hele processen. I sidste ende kan det blive dyrere og mere besværligt for dig, hvis ikke det bliver lagt korrekt. 

Hvis du selv vil i gang med at lægge et terrazzogulv, skal du sørge for at gøre et grundigt forarbejde. Her skal du sørge for at undergulvet, som terrazzogulvet skal lægges på, er helt rent og tørt. Her vil det gøre arbejdet lettere, hvis det bærende gulv i forvejen er beton, så det er helt lige. 

Når undergulvet er rent og tørt, kan du gøre klar til at lægge terrazzomalingen. Her er det vigtigt, at du jævnt fordeler hele blandingen rundt på overfladen. Det er vigtigt at sikre, at du kommer helt ud til kanterne, og malingen er lige fordelt. Det er en opgave, som kræver, at du gør dig umage og bruger den nødvendige tid og akkuratesse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − eight =

Artikler du måske vil synes om