Som boligejer kender du måske alt for godt til alt det vedligeholdelsesarbejde, der kan være med boligen. Til din fordel kan du få facadebeklædning, som næsten ikke kræver vedligeholdelse.

Det er måske relevant for dig, som skal bygge nyt, eller for dig som vil renovere facaden eller skifte den facadebeklædning, du har. 

5/5 - 3 Stemmer

Hvad er en vedligeholdelsesfri facadebeklædning? 

Hvis du går med tanker om at udskifte din facadebeklædning, kan du måske have forskellige ønsker til beklædningen. Måske er det vigtigt for dig, at den er vedligeholdelsesfri, miljøvenlig, eller måske skal udseendet være på en bestemt måde.

Hvis du har planer om at være i din bolig i mange år frem, så kan det være godt givet ud med vedligeholdelsesfri facadebeklædning. Vedligeholdelsen kan både trække tænder ud og være en dyr fornøjelse. På lang sigt kan denne type facadebeklædning være rigtig godt givet ud for dig. 

Men hvad er det helt præcist, en vedligeholdelsesfri beklædning er? Og kan man helt undgå at skulle arbejde med ens facade? 

For at gøre det helt klart, så vil alle facader kræve en eller anden form for pleje og vedligeholdelse. Men – der findes facadetyper, som kan holde i adskillige år frem, og som kun kræver en smule af din opmærksomhed, for at facaden kan stå pænest muligt. Her er det dog ekstra vigtigt, at facadebeklædningen er monteret helt korrekt. 

Når en vedligeholdelsesfri facadebeklædning skal vedligeholdes, så er der oftest kun tale om, at du skal børste eller vaske facaden. Hvis der er tale om fibercementplader, så skal du nærmest aldrig gøre noget ved dem – og højest vaske dem. Hvis du har træbeklædning, kan vedligeholdelsen være hvert 5-10 år, hvor der kan være behov for udskiftning af noget af træet. 

Screenshot 20211027 112937 Instagram
Foto: bakkehuset19
sparetip
 
Få en bedre vedligeholdelsesfri facadebeklædning pris:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på en vedligeholdelsesfri facade.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Indhent 3 uforpligtende tilbud nu ❯

Hvad er prisen for vedligeholdelsesfri facadebeklædning? 

Der er forskellige ting, der kan påvirke prisen for vedligeholdelsesfri facadebeklædning. Den pris du kan forvente for vedligeholdelsesfri facadebeklædning vil variere alt efter beklædningen, der bruges.

Prisen vil selvfølgelig også være påvirket af, hvor stor din bolig er – for det får en betydning for, hvor meget facadebeklædning der skal monteres, og hvor lang tid det tager for de professionelle fagpersoner. 

Alt efter den beklædning du vælger, så kan det behandles på forskellige måder. Og hvis du har særlige ønsker til, at beklædningen skal have en bestemt farve eller imprægneres, så kan det også påvirke din pris. 

Den bedste måde du kan få en præcis pris på er, hvis du kontakter 3 forskellige firmaer. Her kan du indhente uforpligtende tilbud, der opridser den pris, de skal have for at hjælpe med præcis din bolig. Her er det også en idé, at du snakker med firmaet om, hvad prisen for løbende vedligeholdelse bliver.

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt – også selvom vedligeholdelsen bliver minimal. Når du har fået prisen for facadebeklædning for forskellige leverandører, kan du begynde at sammenligne, hvor du får mest for pengene.

I og med at den vedligeholdelsesfri facadebeklædning kommer til at ændre udseendet på din bolig, så vær gerne ekstra grundig med at finde det rette firma til opgaven. Arbejdet kan komme til at holde i mange år frem, hvis du har hyret et firma, som sætter en ære i at udføre godt håndværk.

Derfor er det ikke altid en fordel, hvis du kun sammenligner firmaer ud fra den pris, de kan levere. For det er ikke altid, at den billigste pris giver dig den drømmeløsning, som du håber på at få.

Tag en god snak med firmaet, du overvejer at bruge, undersøg deres anbefalinger på forskellige rating sider, tag imod deres vejledning og råd – det kan nemlig hjælpe dig godt på vej, når du skal finde det rette match.

OBS ift. prisen, når du selv udfører arbejdet

Hvis du selv vil montere facadebeklædningen, så er det også en idé at danne dig et overblik over prisen. Derfor skal du i gang med at regne på, hvor meget beklædning du skal bruge, og hvilke materialer der er nødvendige, når det monteres.

Her kan der også være hjælp at hente i de byggemarkeder, hvor du køber beklædningen. Det kan nemlig være godt givet ud, hvis du tager dig tiden til at høre byggemarkedets personale omkring, hvad de vil anbefale.

Det kan være, der er et bestemt forarbejde, du skal gøre ved din eksisterende facade, før du kan begynde på at sætte den nye facadebeklædning op. Her kan der også være udgifter, som du skal indregne, når du skal finde den samlede pris. 

Det er selvfølgelig også vigtigt, hvordan du måler op, så facadebeklædningen kommer til at passe til boligens forskellige facader. Det kan give dig en indikation af, hvor meget du skal købe.

Og måske anbefaler byggemarkedet, at du anskaffer dig en håndfuld kvadratmeter mere, end du selv har beregnet, så du hele tiden har noget i bufferen, hvis det skulle blive nødvendigt. Det skal også indregnes i den pris, du vurderer for alt arbejdet. 

Derfor skal du bruge en professionel

Uanset hvilken type vedligeholdelsesfri facadebeklædning du skal have monteret, så kan det svare sig at hyre en professionel. Især hvis du vil have et resultat, som lever op til navnet – altså som kan holde sig nærmest vedligeholdelsesfrit.

Her det det alfa og omega, at facadebeklædning bliver monteret korrekt, da det ellers kan gå ud over beklædningens udseende og stand. En af fordelene ved at bruge en professionel er derfor også, at du kan forvente et flot og veludført resultat.

Det betyder selvfølgelig også, at du ikke selv skal bruge mange timer på at montere facadebeklædningen, indkøb af materialer m.m. – det overlades nemlig til den professionelle.

Selvom det kan være en stor afskrivning, du skal gøre i dit budget, når du bruger en professionel, så kan det være alle pengene værd. For det første kan du få præcis den rådgivning og vejledning, der kan hjælpe dig godt i mål. Det kan være, du har ønsker omkring, at det vedligeholdelsesfrie materiale også skal være bæredygtigt eller med et bestemt udseende.

Og her kender en professionel om nogen til de valgmuligheder, du har. I og med at facadebeklædning kan ændre udseendet på ens bolig, så kan det være guld værd, hvis du også får rådgivning om, hvad der vil passe bedst til din bolig. For beklædningen skal også gerne passe til resten af huset – på den måde kan en vedligeholdelsesfri facadebeklædning give et ansigtsløft til facaden. 

En ekstra fordel ved at bruge en professionel er, at du kan få fradrag på arbejdet, der laves. Den ekstra økonomiske gevinst kan derfor være endnu en grund til at hyre hjælp udefra. Her skal du bare være opmærksom på de krav, som SKAT stiller for at arbejdet, er fradragsberettiget.

Du skal f.eks. være sikker på, at der gives en faktura for arbejdet, der er lavet på din bolig. Læs derfor gerne op på de krav, som skal være opfyldt, hvis du vil bruge det i dit fradrag.

Derfor skal du renovere facaden

Facaden på din bolig er noget, som betyder meget for dens samlede udtryk. Derfor er der også alle gode grunde til at udskifte eller installere ny facadebeklædning, hvis den har set bedre dage, eller hvis det er på tide, at boligen får en opfriskning.

Når det er sagt, så bliver facaden udsat for utrolig forskellige vejrforhold. Af den grund kan det være svært at undgå, at din facade viser tegn på vind og vejr gennem tiden. 

For at opridse nogle af fordelene ved at renovere facaden, så vil du opleve at: 

  • boligens værdi stiger, når du løbende har øje for renovering og vedligeholdelse
  • du er med til at holde din bolig indbydende.
  • der også er et praktisk element i, at du nemmere kan holde fugt og kulde væk, når din facade er renoveret
  • det som boligejer kan det være dyrt, når du løbende skal vedligeholde din facade. Det kan være dyrt i indkøb af materialer, som skal pleje facaden, og så kan det være ret tidskrævende. Heldigvis så kan du undgå dette, når du vælger at renovere facaden og montere vedligeholdelsesfri facadebeklædning. 

Når din facade skal renoveres, så findes der efterhånden mange gode løsninger at vælge mellem. Det store spørgsmål bliver selvfølgelig, hvordan skal din facade renoveres? Og kan du gøre det selv? Lad os prøve at kigge på spørgsmålene herunder. 

vedligeholdelsesfri facade erhverv

Kan du gøre det selv?

Hvis du har besluttet dig for, at du vil renovere facaden og give plads til vedligeholdelsesfri facadebeklædning, så er der et stort arbejde forude. For det første er der mange forskellige facadebeklædninger, der kan vælges mellem.

Derfor er det også vigtigt, at du forholder dig til det område, din bolig befinder sig i. Det kan nemlig få betydning for, hvordan du skal arbejde med din facade. Skal der f.eks. tages højde for, at boligen er udsat for særligt hårdt vejr, så vil bestemte træbeklædninger være ideelle. For at være helt præcis så vil fyrretræ, som er imprægneret, være ideelt. 

Hvis vi fortsætter med eksemplet med vedligeholdelsesfri træbeklædning, så skal du have styr på, om beklædningen skal være stående eller liggende. Hvis din bolig er tæt på kysten eller områder, hvor boligen er udsat for slagregn, så bruges der for det meste liggende beklædning.

Er boligen omvendt liggende længere inde i landet, så er træbeklædningen ofte stående – og det er der en grund til. Det vil nemlig være nemmere for dig at udskifte brædderne, hvis de er monteret liggende. 

En detalje som denne viser, at du skal have helt styr på håndværket, detaljerne og viden omkring facadebeklædning og montering, før du starter på arbejdet. 

Med andre ord så viser svarene herover også, at det måske er en stor mundfuld, hvis du selv vil montere facadebeklædning. Lad os prøve at se på fordele og ulemper ved at klare arbejdet selv. 

Fordele ved selv at installere eller udskifte facadebeklædning

For det første kan der være penge at spare, hvis du selv vil udskifte eller installere facadebeklædningen. Det er selvfølgelig vigtigt, at du får god rådgivning og vejledning omkring den facadebeklædning, som passer bedst til din bolig.

Derudover så overvej gerne at få en fagmand til at gennemgå arbejdet løbende med dig, når du begynder på monteringen. Det kan give dig en finger på pulsen i forhold til, at arbejdes gøres rigtigt. 

For det andet kan du få en facadebeklædning, som kan holde i mange år frem, hvis du får monteret det korrekt. Når det er sagt, så er der mange faldgruber, du kan ryge i. Det skal vi prøve at dykke mere ned i. 

Ulemper ved selv at installere eller udskifte facadebeklædning

Lad os prøve, igen, at tage udgangspunkt i, at der arbejdes med vedligeholdelsesfri facadebeklædning i træ, når vi ser på ulemperne ved at gøre det selv. Det viser nemlig meget godt, hvor vigtigt det er, at du har den tekniske viden omkring monteringen, når du selv vil udføre arbejdet. 

En af ulemperne ved dette “gør-det-selv-projekt” er, at monterer du det forkert, kan der komme fugtskader i ydervæggen. Fugten kan med tiden udvikle sig, så det bliver til råd. Ved facadebeklædning i træ skal træet kunne få en tilpas mængde luft, så træet kan tørre ordentligt.

Ellers vil der kunne ske det, at fugten nærmest spærres inde, og det er her, der kan opstå fugtskader. En forkert montering kan derfor også være skyld i, at dit ellers så vedligeholdelsesfrie træ skal udskiftes hurtigere, end du ønsker, da facadebeklædningen begynder at rådne og få fugtskader. Det gælder også for det lag, som skal monteres, før den ydre facadebeklædning kommer på. 

Et eksempel på hvordan monteringen kan give problemer er, hvis sømmene sættes i, så træbrædderne ikke kan bevæge sig lidt. Hvis du f.eks. også vælger de forkerte søm til træet, så kan træet også blive beskadiget, når du monterer det. 

Før du begynder på monteringen, er det vigtigt, at brædderne ikke har været i kontakt med jorden. Det kan gøre brædderne fugtige, hvilket de ikke skal være under montering. Og hvis du ikke er opmærksom på det, så kan det gå ud over garantien på træet. 

Med andre ord så kan der være mange fejl, du kommer til at lave undervejs, hvis du ikke har erfaring med arbejdet. Selvom du måske gør dit bedste, så kan dine mange timer med hårdt arbejde være forgæves, og du skal måske ud og købe flere nye materialer, da arbejdet formentlig skal laves om. Det kan betyde, at prisen bliver dyrere end du først havde antaget. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 4 =

Artikler du måske vil synes om