Der er mange boligejere, som har ønsker om en facade, der er vedligeholdelsesfri. Det betyder nemlig, at tiden kan bruges på mange andre projekter i hjemmet.

Når du vælger ivarplank, får du et materiale, som er modstandsdygtigt overfor fugt – det er derfor ideelt til en facade, hvor du vil have minimal vedligeholdelse.  

5/5 - 2 Stemmer

Derfor skal du bruge en professionel

Hvis du vil være helt sikker på, at du ender med et flot resultat, så hyr gerne professionel hjælp. Facaden er en af de ting, som ses først på din bolig, og hvis ikke håndværket er i orden, så kan det påvirke det førstehåndsindtryk, boligen giver. 

Der er en grund til, at man kan hyre professionel hjælp til at beklæde facaden med ivarplank. Det skyldes, at det kræver erfaring og ekspertise, hvis man vil nå i godt mål med en facade, som bliver vedligeholdelsesfri. Her er det første skridt nemlig, at arbejdet også er lavet korrekt. 

sparetip
 
Få en bedre pris på ivarplank:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til prisen på en facade med ivarplank.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Indhent 3 uforpligtende tilbud nu ❯

Hvad er prisen for ivarplank? 

Når du skal finde prisen for ivarplank, vil den være forskellige alt efter, om du selv monterer dem eller om du hyrer professionel hjælp. 

Hvis du selv vil købe ivarplank, så er der forskel i pris alt efter, hvor store plankerne skal være. For at tage et eksempel så kan de fås til 120 per planke, hvis størrelsen er 3600 x 190 x 10 mm. 

Når du hyrer professionel hjælp, vil prisen være en anden, end når du selv laver arbejdet. Den bedste måde du kan finde din på, er ved at indhente forskellige tilbud. Til en start kan du kontakte 3 forskellige firmaer og vende opgaven med dem.

Du vil sikkert opleve, at de skal vide, hvor beklædningen skal sættes op, hvor stort arealer er, og om det skal have en bestemt farve – ud fra disse to ting kan de bedre fornemme, hvor mange timer de skal bruge, og hvor meget materiale de skal købe ind. 

ivarplank skur

Hvad er ivarplank? 

Ivarplank er facadeplanker, som er lavet af fibercement. Plankerne er fabriksmalede og har et udseende, der giver indtrykket af, at plankerne har en træstruktur med åreaftegninger. 

Når du skal finde beklædning til din facade, så er det en fordel, at det er modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Det betyder nemlig, at der er mindre chancer for, at der udvikles råd og svamp. Alle disse egenskaber har ivarplank.

Ivarplank tåler også både de helt lave temperaturer, høje temperaturer og regn og sne, som også kan komme i Danmark. Derfor er ivarplank også et populært valg, uanset om du skal beklæde et nyt byggeri, en gavl, kvist, stern, udhæng eller det skal bruges til et hegn eller stakit. 

Derfor skal du vælge ivarplank til facaden

De fleste ønsker, at deres facade eller facadebeklædning kan holdes sig pæn i mange år frem. Det har nemlig en stor betydning for det førstehåndsindtryk, din bolig giver. Det gælder selvfølgelig, uanset om det er beklædning på hele boligen eller mindre arealer, såsom gavlen eller en kvist. Med ivarplank kan du komme godt i mål – uanset hvor på huset, du vil sætte ivarplank op. 

Fordelen ved ivarplank, kontra f.eks. træbeklædning er, at ivarplank ikke er et organisk materiale. Derfor kan det heller ikke rådne. Alligevel får man noget af det æstetiske fra træbeklædning, når der sættes ivarplank op – det har som sagt en overflade, der minder om træ, derfor er det stadig meget udtryksfuldt. 

Vedligeholdelsen af ivarplank er minimal, og du kan holde det flot gennem en almindelig rengøring – meget nemmere bliver det ikke, og du sparer meget tid på lang sigt. Flere og flere vælger også de facadebeklædninger, som er vedligeholdelsesfrie, da din facade holder sig pæn, men uden at du skal bruge meget tid på at pleje og vedligeholde den. 

Kan du gøre det selv? 

Ivarplank er et materiale, som er nemt at arbejde med. Du behøver ikke specialudstyr, hvis du skal skære i det, og du undgår at skulle stå med forboringer de steder, hvor der skal bores med søm eller skruer. 

Hvis du selv vil kaste dig ud i arbejdet, så brug gerne rustfri skruer. Alternativt kan du også bruge en sømpistol, men den flotteste finish får du, når du bruger skruer. 

Hvis du vil ende ud med et flot resultat, hvilket de fleste vil, så kræver det et godt forarbejde. Før du kan montere ivarplank, skal du lave et skelet af lægter, som du monterer dem ovenpå. Der er en bestemt rækkefølge og metode til, hvordan hele processen foregår. Hvis du ikke har prøvet det før, så få gerne vejledning i et byggemarked eller hos et professionelt firma. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one + three =

Artikler du måske vil synes om