Når man snakker om hulmursisolering, så er det måske ikke alle, som er helt med på, hvad det er. Heldigvis kan denne guide hjælpe dig på vej.

Bliv klogere på, hvad en hulmursisolering er, hvorfor det en god investering i din bolig, og hvordan du indhenter de bedste tilbud. 

4/5 - 3 Stemmer

Det skal du om hulmursisolering

Først og fremmest så består en mur af en formur og en bagmur – et andet ord kunne også være en ydervæg og en indervæg. Mellem disse to vægge har vi hulmuren, som er det mellemrum, der findes inde i væggen. Og netop hulmuren er et effektivt sted at isolere. Der vil nemlig være ca. 5 – 12 cm, hvor der er plads til at isolere – og det vil der være gennem hele huset. 

Isolering er nok langt fra det, som du går også tænker over, når det kommer til husets sundhed. Ikke desto mindre så spiller det en vigtig rolle for den komfort, du kan opleve i din bolig. En god hulmursisolering kan give besparelser på varmeregningen og hjælpe dig med at undgå, at det trækker fra kolde vægge.

Udover isolering af loftet, så er hulmursisolering en type af isolering, som boligejere ofte vælger. Huset vil nemlig blive bedre til at holde på varmen. Vælger du at investere i hulmursisolering, så kan du også forvente gode besparelser de næste mange år ift. husstandens energiforbrug.

sparetip
 
Opnå bedre hulmursisolering priser:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud inklusiv energitilskud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på hulmursisoleringen.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter op til 4 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯
cracked red brick wall 2021 08 30 04 16 45 utc

Hvad er prisen for hulmursisolering? 

Hvis du går med overvejelser omkring at isolere hulmuren i din bolig, så spiller prisen også en vigtig rolle. For at få en idé om, hvad det vil koste, så kommer her et par ting, der spiller ind på din pris. 

Prisen for hulmursisolering er bl.a. påvirket af det materiale, som bruges til at isolere med. Tager man f.eks. papiruld, så er det noget af det mere budgetvenlige, hvis man f.eks. sammenligner med flamingo, som ligger i den dyrere ende. 

Prisen for hulmursisolering vil selvfølgelig også variere alt efter, hvor meget der skal isoleres. Mange firmaer vælger derfor også at beregne prisen ud fra antallet af kvadratmeter, der skal arbejdes med. Du kan antage, at priserne per kvadratmeter ligger mellem ca. 80 – 150 kr. Det betyder også, at du kan forvente, at du skal budgettere med omkring 10.000 – 30.000 kr. til denne type isolering. 

En tredje faktor som også kan påvirke din pris, er firmaet du bruger. Det er ikke kun et karakteristika, der gælder for håndværkerbranchen. Sådan forholder det sig generelt. Derfor kan du også opleve, at firmaer prissætter ydelsen for hulmursisolering forskelligt, alt efter erfaringen de har, ekspertisen og det resultat, de kan levere. Det er også en fordel, hvis du ikke alene går efter den billigste pris. For i sidste ende så må noget af det vigtigste også være, at resultatet er et, som kan holde i mange år frem. 

Uanset hvilken pris du får tilbudt, så er det værd at se efter den garanti, du også tilbydes. Her er der nogle firmaer, som tilbyder helt op til 15 år garanti. Det betyder også, at du ikke skal bekymre dig, lige foreløbigt, om hvorvidt isoleringen er lavet, som den skal. For alternativet er, at du kontakter firmaet igen og får dem til at kigge på det. Jo længere en garanti du kan tilbydes, desto mere for pengene kan du også få. Du får nemlig en længere sikkerhed for, at det udførte arbejde er, som de skal være.

Indhent gerne forskellige tilbud på hulmursisolering

Der er ingen tvivl om, at de fleste husejere gerne vil have løsninger i hjemmet, som er udført med stor ekspertise – men; prisen har også meget at sige. Hvis du dog kan væbne dig med tålmodighed og et grundigt researcharbejde, så er der gode chancer for, at du finder et tilbud, som både er godt i forhold til prisen, i forhold til det håndværk, der leveres, og i forhold til garantien for arbejdet. 

For at komme godt fra start kan du indhente forskellige tilbud. Det er en af de bedste måder, du kan sikre dig, at du får den bedste pris. Desuden så er der også en anden fordel ved at indhente et uforpligtende tilbud. Du får mulighed for at få jeres aftale på skrift, så du, sort på hvidt, får aftalen tilsendt. Det kan også være rart at have senere, så du ikke er i tvivl om, hvad der er aftalt.

Det gælder både i forhold til det arbejde, der skal udføres, timerne der skal bruges på det og den pris, du skal betale. Fordelen ved at indhente tilbud er også, at nogle firmaer tilbyder prisgaranti. Det vil sige, at de matcher den pris, som du har fået et andet sted, hvis den skulle være billigere end den pris, de kunne give. Firmaer der tilbyder dette, slår oftest også på, at de giver yderligere rabat, hvis man vælger at gå med dem – og det kan blive til din fordel. 

Det gode ved at indhente tilbud er, at du får kommunikeret med forskellige firmaer. Det betyder, at du hurtigt får en fornemmelse af, hvor serviceminded firmaet er. Er de gode til at stille de rette spørgsmål, rådgive dig og spore sig ind på de behov, du har? Alle disse ting er også vigtige.

Før en håndværker overhovedet kan gå i gang med en hulmursisolering, så skal der laves et forarbejde på huset, hvor der tjekkes for eksisterende isolering, de skal vurdere, hvilken type isolering som passer bedst til dit hus m.m. Derfor er det også vigtigt med et firma, som har styr på deres forarbejde og som kan rådgive dig bedst muligt. 

Selvom du måske ikke har det store kendskab til hulmursisolering, så får du en god fornemmelse af prislejet, når du indhenter tilbud. Her er det også en fordel, hvis du har lavet beregninger i forhold til arealet, hvor der skal isoleres, og hvilken kvadratmeterpris de forskellige håndværkere tilbyder dig.

Det gør det nemmere for dig at vide, hvem du eventuelt skal hyre til opgaven. Hvis håndværkeren du vil hyre afregner i timepris, så få gerne et estimat af, hvor mange timer, der skal bruges på opgaven. Faste rammer er nemlig den bedste måde, du kan få sikkerhed for, hvilken pris du skal betale.

Når alt dette er sagt, så er det altid en idé at indhente forskellige tilbud, uanset hvor stort et areal, der skal isoleres. For hvis du kan spare penge ved at vælge et bestemt firma, så har du mere luft i budgettet til andre huslige ting, der skal vedligeholdes eller renoveres.  

Husk, at du kan få fradrag på hulmursisolering

Når du hyrer håndværkere til dit hjem, så kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse – selvfølgelig alt efter, hvad du skal have lavet. Du skal dog huske på, at du kan få håndværkerfradrag. Det betyder også, at du får et økonomisk tilskud, så du ikke selv skal have alle pengene op af lommen.

Her skal du selvfølgelig være opmærksom på, at SKAT har en række krav til papirarbejdet, før dit fradrag kan træde i kraft. Du kan derfor stå bedre stillet, hvis du undersøger disse krav, før du vælger at hyre det firma, der skal udføre arbejdet. 

Prisen på din hulmursisolering skal derfor også modregnes det fradrag, du kan få. Håndværkerfradraget er derfor endnu en god grund til, at du skal i gang med at undersøge de priser, som er på markedet hos håndværkerne.

Hvordan ved man, om huset er hulmursisoleret? 

Hvordan ved man, om det hus man bor i er hulmursisoleret? For det er naturligvis væsentligt at vide på forhånd. En god huskeregel er, at de fleste boliger fra 1980’erne og frem til i dag, har denne type isolering.

Det betyder også, at du ikke skal bekymre dig om det i huse, som er helt nybyggede. Hvis du omvendt sidder i et ældre hus, så kan du kontakte en isolatør, hvis du vil være sikker på, om huset er hulmursisoleret. Der er dog også en metode, som du selv kan benytte dig af, hvis du vil tage sagen i egen hånd.

Du kan bore omkring 12-13 cm i ydermurens fuge, så du kan nå ind til hulrummet. Herefter tager du en pind og fører ind. Kan du få den omkring 15 cm ind, så er det et tegn på, at der ingen isolering er. Hvis du omvendt møder modstand relativt hurtigt, når pinden føres ind, så er det et tegn på, at der er isolering.

Hvorfor får man lavet hulmursisolering?

Mange vælger at hulmursisolere deres bolig, da det er forbundet med flere økonomiske fordele. For det første så kan man forvente en varmeregning, der bliver mindre. Det betyder også, at denne type isolering er med til at tjene sig selv ind igen på sigt. Den mindre varmeregning skyldes, at husets varmetab bliver mindre grundet isoleringen. 

For det andet så vil det også give en øget komfort i dit hus. Du vil opleve, hvordan det trækker mindre, og hvordan dine overflader bliver varmere. Når ens mure er dårligt isolerede, så bliver det ret tydeligt, hvis bare du placerer din hånd på en vilkårlig mur – her vil du kunne mærke, at muren er kold.

For det tredje så opnår du generelt et bedre indeklima, når boligen kan holde på varmen. Indeklimaet har også en del at sige for, hvordan det er at opholde sig i din bolig. Og oplever du meget træk fra bestemte vægge, så kan det blive til stor gene, da de færreste ønsker at gå og fryse. 

For det fjerde så er hulmursisolering en investering, der kan øge husets værdi. Isoleringen i et hus kan nemlig også påvirke, hvilket energimærke der kan opnås. Og i dag er der mange boligejere, som forholder sig til energimærket, da det også kan angive, hvilke kommende udgifter man potentielt står overfor. Desuden kan det også fortælle noget omkring, hvor høj en varmeregning man kan forvente – og her er det altid en fordel, at det årlige energiforbrug ikke er betydeligt højt, som når huset er godt isoleret, og derfor kan holde på varmen. 

For det femte så er hulmursisolering med til at mindske boligens CO2-udledning. Boligen bliver nemlig bedre til at holde på varmen – det betyder, at der også skal bruges mindre energi på opvarmning. Og når det kommer til miljøet, så findes der også isoleringsmateriale, som er mere miljøvenligt end andet. Tager man f.eks. granulat, så er det utrolig effektivt til at isolere, derudover så består det af 97 % materiale, som er genanvendt. 

For at opsummere så er det godt givet ud med god isolering – især hvis du har tænkt dig, at være i din bolig i mange år frem. Det er som sagt også en investering, som henter sig selv hjem igen, hvis du ser på de mange tusinder af kroner, du kan spare på varmeregningen årligt.

Hvordan foregår en hulmursisolering?  

Du har både selv mulighed for at lave en hulmursisoleringen, men det kan anbefales, at du får et professionelt firma på opgaven. Fordelen ved at hyre fagfolk er, at der ofte er garanti på det arbejde, der udføres. En anden fordel er også, at du er sikker på, at arbejdet udføres korrekt, når du hyrer et firma. 

Men – hvordan foregår en hulmursisolering, når man ikke umiddelbart kan komme til den hulmur, som er mellem din forvæg og bagvæg? Det foregår oftest ved, at der bores et hul i væggens fuge. Alternativt kan man også fjerne en sten fra ydermuren for hver meter. Hullerne bruges først og fremmest til at undersøge den isolering, som måtte være i forvejen.

Hvis hulmuren er fyldt med gammel isolering, så skal det også fjernes, før det nye kan komme ind. I denne proces er det også vigtigt, at man undersøger, om der er murpap mellem hulmuren og fundamentet. Det har nemlig en betydning for, om fugt kan trænge ind – og det er noget, du gerne vil undgå, da det kan give flere følgeskader i andre af konstruktionerne på huset. 

Når inspektionen er færdig, og man har undersøgt for tagpap og eksisterende isolering, så er det tid til næste skridt. Med hjælp fra en indblæsningsmaskine kan der indblæses det isoleringsmateriale, som er aftalt med firmaet, du bruger. Når isoleringen er placeret i muren, så lukkes hullet igen med de mursten, som er fjernet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − fourteen =

Artikler du måske vil synes om