En facaderenovering kan gøre vidundere for din bolig. Det vil du både opleve, hvis fuger og mursten har en del skader. Men også hvis facaden bare trænger til fornyelse.

I begge situationer kan netpuds være det helt rette match, når facaden skal stå flot igen. Bliv klogere på, hvad netpuds er, hvorfor du skal vælge det, og hvad prisen er. 

4.7/5 - 3 Stemmer

Hvad er netpuds? 

Netpuds er et af de materialer, du kan bruge, når din facade skal renoveres. For at være helt præcis, så er det en metode, hvor du tager puds og mørtel, og så armerer du det med fibernet. 

Egentlig er det en metode, som har være brugt i områder med jordskælv. Men den danske murerbranche har fået øjnene op for metoden, da du kan undgå trælse revner og afskalninger.

Hvis du er boligejer, så kan du sikkert også sige ja til, at diverse revner er noget, du gerne vil undgå på boligen.  

Lad os prøve at dykke mere ned i flere af fordelene ved netpudsning. 

sparetip
 
Få en bedre pris på netpuds:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på netpuds opgaven.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Derfor skal du vælge netpuds til facaden

Netpudsning skiller sig ud fra andre pudsemetoder på særligt ét punkt. Teknikken og den sammensætning, netpuds består af, kan give ekstra god robusthed til din facade.

Selv ved facader som har ekstra mange revner og afskalninger, kan netpuds sikre en stærk facade i mange år frem. Du vil derfor også opleve, at facaden ikke blive nær så følsom over for bevægelse og slagskader.

Forestil dig også, at du får en facade, som bedre kan tåle forskellige vind- og vejrforhold. Facaden bliver simpelthen mere modstandsdygtig. 

Når en facade bliver mere modstandsdygtig overfor påvirkning, kan det give dig mindre vedligeholdelse af facaden. Vedligeholdelsesarbejde kan nemlig hurtigt blive en tidskrævende proces. 

Netpuds giver også facaden god mulighed for at ånde. På den måde kan du undgå, at fugt ophober sig i facaden. Det vil nemlig kunne give konstruktionen fugtskader. 

Hvad end din facade er af mursten, kalksandsten, beton, gasbeton og puds, så vil netpudsning være en god metode til at renovere facaden. 

Udover praktiske fordele, så skal vi selvfølgelig også se på de fordele, du kan få udseendemæssigt. Generelt får din facade en flot finish, når først den har fået en netpudsning.

Facaden vil få en overflade, som er jævn og flot, og når arbejdet er færdigt, kan du vælge præcis den farve, som din bolig nu skal have. Dit hus vil nærmest få et ansigtsløft. 

facade of luxury detached house with beautiful gar 2021 08 28 13 27 29 utc

Sådan gør du

Når du skal arbejde med netpuds, er det vigtigt med gode forberedelser. Før du overhovedet kan gå i gang, skal facaden rengøres grundigt og klargøres. Fjern gerne alger og andet, som kan sidde på facaden.

Underlaget du skal arbejde på, skal være tørt, helt plant, der skal ikke sidde snavs, og det skal være diffusionsåbent. 

Hvis der er forskellige småskader og revner, skal de også repareres. 

Du er nu klar til at påføre det første lag puds, som også kaldes grundpuds. Bagefter skal du arbejde armeringsnettet ind i det første lag puds.

Ovenpå armeringsnettet skal endnu et lag grundpuds på og til sidst skal der indfarvet slutpuds på. 

Når du laver arbejdet, skal det helst ikke være i direkte sollys, regnvejr eller hvis der er frostgrader. 

Derfor skal du bruge en professionel 

Det kan måske virke lige til, når der arbejdes med netpuds. Men det kræver en del erfaring, hvis du vil opnå alle de fordele, som netpuds kan give. 

Når du hyrer en professionel, er du sikker på, at arbejdet er udført korrekt. Det betyder også, at du får en facade, som kan holde sig pæn i mange år frem. Desuden kan du også finde murerfirmaer, som tilbyder Byg Garanti.

Det vil sige, at arbejdet der er lavet er forsikret op til et vis beløb. Og det er kun en fordel for dig. 

Hvad prisen for netpuds? 

Murerarbejde kan være svært at give en generel pris på. Det samme gælder også for netpuds. Prisen vil altid afhænge af, hvor stort et hus, der arbejdes med. Hvilken stand boligen er i?

Skal murerfirmaet klare alt arbejde? Og hvilken timepris tager mureren? Og det her er bare nogle eksempler på, hvad der kan påvirke din pris.

Hvis der er tale om en hel bolig, som skal have en netpudsning, kan prisen være fra 80.000 kr. og opefter. 

Du skal forvente din netpuds pris ligge mellem 450-650 kr. pr. m2 afhængigt af tilbuddet der gives.

Når du skal finde din specifikke pris på netpudsning, kan det være bedst at kontakte 3 forskellige firmaer.

Tag en snak med firmaerne omkring, hvad du skal have lavet, og hvordan de kan løse opgaven for dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om