Når du kigger på de boliger, som findes på de danske villaveje, støder du sikkert hurtigt på et hus, der er vandskuret / pudset.

Og det er der god grund til. Det er et populært valg, hvis din bolig skal moderniseres eller renoveres. Men hvad er en vandskuring? Hvorfor er det en god idé? Og hvad koster det? Du finder svarene her. 

5/5 - 6 Stemmer

Vandskuring forklaret

En vandskuring er en effektiv måde, du kan renovere en boligs facade på. Det er ideelt, hvis du ønsker at forny facaden. Det kan være, at tidens vind og vejr sat sine spor – og her kan en vandskuring være løsningen. 

Hvordan foregår en vandskuring? 

Før arbejdet med at vandskure kan begynde, skal facaden gøres ren. Det er vigtigt, at murstenene på facaden er rengjorte. Det styrker hæfteevnen, når vandskuringen går i gang, og det kan være med til at give et godt resultat mange år fremover.

Det er også vigtigt, at facadens mursten er faste. Hvis der er løs puds, mursten der er revnede eller andet, så skal det repareres, før vandskuringen går i gang. Det giver den bedste mulighed for en flot overflade, når vandskuringen er lavet.

Nogle vælger også at give facaden en sandblæsning, før der vandskures. Det er en metode til at fjerne rester fra maling, snavs, sand og andet som måtte sidde på overfladen. Her skal der selvfølgelig også laves småreparationer bagefter, hvis der er det i murværket. 

filtsebræt og spand til pudning af hus

Når forarbejdet er gjort, skal facaden gerne forvandes – det vil sige, der sprøjtes lidt vand over de områder, du skal arbejde på. Det er med til at gøre muren svagt sugende. 

Når der laves en vandskuring, får hele facaden et tyndt lag vandskuringsmørtel, som skal fordeles jævnt over dine mursten. Det skal nu have tid til at sætte sig.

Bagefter skal der bruges et flisebræt sammen med vand ovenpå laget af vandskuringsmørtel, så det kan gøres jævnt. Der findes forskellige slags flisebræt, og der kan vælges ud fra, hvilken type overflade du ønsker.  

Det sidste skridt vil være, at der nu males over i den farve, som du ønsker til din bolig. 

sparetip
 
Hjemsteds anbefaling til en bedre vandskuring pris:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på vandskuringen.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvad er prisen for vandskuring? 

Lad os komme lige til sagen vandsking pris: Det koster det egentlig?

Vandskuring koster et sted mellem 300 kr. og 400 kr. pr. m2 alt efter firma og landsdel.

Det kan blive en lille smule dyrere, hvis du skal have det malet efterfølgende.

Hvis du er iblandt dem, som godt kunne tænke sig en god pris på vandskuring, så læs endelig med. Der er nemlig flere ting, som du selv kan gøre, når prisen skal passe bedst muligt i dit budget. 

Prisen når du hyrer et murerfirma

Til en start så kontakt gerne 3 forskellige firmaer. Det er en rigtig god måde, du kan få konkrete priser, som er målrettet din bolig. Du vil altid møde forskellige priser alt efter, hvem du kontakter. Og nogle priser kan lyde på 350 kr./kvadratmeter, hvor andre lyder på 500 kr./kvadratmeter. 

Du skal være forberedt på, at der er flere ting, der kan påvirke din pris:

  1. Hvor mange kvadratmeter skal der vandskures? Det giver nemlig en fornemmelse af, hvor lang tid, det vil tage murerfirmaet. Hvis din bolig er i flere etager, og der skal arbejdes i højderne, så kan det også være noget, der indregnes i prisen. Det kan være udgifter til stilladser m.m.
  2. Hvor mange vinduer har din facade? Hvis du tænker over det engang, så giver det god mening, at antallet og størrelsen af vinduer kan påvirke prisen. Jo flere og jo større vinduer, der er, desto færre kvadratmeter skal der også vandskures. 
  3. Hvor mange døre, har din facade? Døre har naturligvis også en betydning for, hvor stort arealet der skal vandskures, bliver. Derfor kan det også være noget, du bliver spurgt ind til. 
  4. Hvilken farve skal din facade males med? 
  5. Skal der bruges tid på at transportere affald væk, når arbejdet er udført? Det betyder nemlig også ekstra arbejdstid for firmaet. 

For at forberede dig bedst muligt, så er det punkter som dem herover, der kan påvirke din pris. De giver nemlig firmaet en fornemmelse af, hvor stor en opgave, de har foran sig. Lad os vende blikket mod de tilbud, som du skal indhente. 

Når du har indhentet 3 forskellige tilbud, så er det en god idé at få dem tilsendt på mail. Det giver nemlig god mulighed for at nærstudere, hvad priserne inkluderer. En billig pris kan måske være billig, hvis ikke den inkluderer leje af stillads eller tid på at køre affald væk. Brug derfor gerne lidt ekstra tid på at se, hvad du får for dine penge. 

house brick wall washing 2021 08 26 23 04 51 utc

Prisen for din egen vandskuring

Når du selv vil lave din vandskuring, kan det være svært at vurdere prisen. For hvor meget vandskuringsmørtel skal du bruge? Hvilket flisebræt er mest ideelt? Og skal du undersøge priser på stilladser, hvis du skal arbejde i højderne? 

Svarene på alle disse spørgsmål kan du oftest få, når du tager i et byggemarked. Her kan der være rigtig god hjælp at hente. Det kan være en idé, hvis du laver en liste på forhånd med de processer, du skal igennem før, under og efter vandskuringen.

Har du materialer nok til at rengøre og reparere din facade? Og hvilken maling skal du bruge, når du er i mål med selve vandskuringen? Der kan nemlig være lidt flere udgifter, end du først har antaget.

Når det er sagt, så kan det være en billigere fornøjelse, når du selv kaster dig over vandskuringen – især hvis du har prøvet det før. 

Når du har en fornemmelse af alle de ting, du skal have fat i, så begynd gerne at undersøge priserne i forskellige byggemarkeder. Her kan der helt sikkert også være penge at spare. 

Derfor skal du vandskure dit hus

Der er flere gode grunde til, at du skal vandskure dit hus, hvis det trænger til en facaderenovering. 

For det første kan du slippe for misfarvede mursten eller mursten, som har en dårlig stand, da hele facaden forvandles. For at gøre det helt klart, så repareres de skader og ujævnheder som mursten og fuger måtte have, før vandskuringen går i gang. Ellers bliver det svært at skabe et flot resultat. 

For det andet får du et godt alternativ til en komplet facaderenovering. Det vil nemlig typisk være billigere, når du vælger denne løsning. 

For det tredje får du en stærkere facade. Der er nemlig ikke kun fordele i forhold til facadens udstråling og udseende. En vandskuring er med til at gøre facaden mere holdbar mod vind og vejr. Får du lavet en god vandskuring, kan du derfor se frem til en facade, som kommer til at stå flot i mange år frem. 

For det fjerde kan du give din bolig en helt ny farve. Når vandskuringen er lavet, skal det nemlig males. Og det giver selvfølgelig mange muligheder i forhold til at sætte dit præg på, hvordan facaden skal se ud.

Lige præcis det her punkt er ofte også årsagen til, at der vælges en vandskuring. Det er nemlig en måde, din bolig kan forvandles til det, du har ønsket. 

Kan du selv vandskure dit hus? 

Som udgangspunkt kan du godt selv vandskure dit hus. Men – det er en fordel kun at gøre det, hvis du allerede har solid erfaring med lignende arbejde. Du vil opleve, hvordan der er mange små ting, du skal have styr på, for at arbejdet bliver bedst muligt.

Det kan være alt lige fra det rette blandingsforhold, og til mørtlen du skal bruge. Det kan være i forhold til teknikken, du skal bruge, når du sætter vandskuringsmørtlen på facaden, og til hvordan du arbejder med det, når du skal bruge et flisebræt. 

Før du begynder på hele projektet, er et godt tip er at starte med et lille område. På den måde får du hurtigt en fornemmelse af, om du bliver tilfreds med det resultat, du får.

Hvis du vurderer, at det er et lidt for stort gør-det-selv-projekt, så hyr gerne professionel hjælp. Det kan der også være flere fordele ved. Lad os prøve at opridse nogle af fordelene ved at hyre et murerfirma. 

vandskuring af hus

Fordele ved at hyre en professionel

Der kan være mange fordele at finde, når du overlader vandskuringen til en professionel. Hos et murerfirma kan du forvente, at arbejdet er udført korrekt – og det er ret vigtigt, når det kommer til din facade.

Det vil nemlig styrke din facade, så den bliver mere modstandsdygtig mod vejret og omgivelserne. Hvis du selv giver dig i kast med arbejdet, og ikke får renset eller repareret facaden nok, så vil du også hurtigere kunne se det.

En anden fordel ved at hyre professionelle er, at de har prøvet vandskuring af facader mange gange før. Det giver dem også ballasten og erfaringen til at komme bedre og mere effektivt i mål end en selv. 

Hvis du helst ikke ønsker at stå med et renoveringsprojekt, så kan du også spare meget tid, når du hyrer hjælp. Det kan nemlig være utrolig svært at vurdere, hvor lang tid vandskuringen vil tage, hvis du selv laver det. Ofte går der også en del tid med at købe materialer, sætte sig ind i, hvordan arbejdet laves, og til at lære de rette teknikker. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om