Facaderenovering: A-Z Guide før Start | Bedste pris

En facaderenovering kan gøre underværker for en bolig. Facader har nemlig utrolig meget at sige for boligens udstråling. Derfor beskriver mange også facaden som boligens ansigt udadtil. Men hvad er det præcist en facaderenovering er? Og hvordan foregår det? Det skal vi prøve at se mere på. 

Hvad er en facaderenovering? 

Selvom det ligger i ordet, så er en facaderenovering arbejde, hvor facaden renoveres. Renoveringen kan foregå på mange forskellige måder, og der kan være forskellige årsager til, at facaden skal fornyes. Lad os starte fra en ende.

Facaden er noget af det, som er mest udsat på en bolig. Efterhånden som tiden går, vil vind og vejr også sætte sine præg. Måske har du lagt mærke til, at facaden falmer i farven og bliver mere og mere nedslidt. Det kan også være, at fugerne er begyndt at krakelere eller måske er din facadebeklædning mærket af for meget fugt. 

Derfor skal du renovere facaden

Når din facade renoveres, styrker du holdbarheden af din facade. Den bliver mere modstandsdygtig overfor både vind og vejr, og derfor vil facaden kunne holde i længere tid. 

En anden god grund til at renovere facaden er, at det kan øge værdien af din bolig. En renovering kommer nærmest til at give din bolig et ansigtsløft. Huset kommer til at fremstå i en bedre stand, og det er godt for din ejendomsvurdering. 

En tredje grund til en facaderenovering er, at du kan sætte dit præg på, hvordan facaden skal se ud. Det er både i forhold til farve og udformning. 

En fjerde årsag til at overveje facaderenovering er, at du få lavet den facadeisolering, som du måske har overvejet. Facadeisoleringer kan nemt komme til at ændre på udseendet af facaden – især hvis der laves en udvendig facadeisolering. Det behøver du heldigvis ikke spekulere over, hvis du samtidig også får lavet en facaderenovering. 

Sådan renoverer du facaden

Der er forskellige måder, facaden kan renoveres på. Her er nogle af de mest populære trin du kan komme igennem:  

Sandblæsning af dit hus: 

Før et murerfirma overhovedet går i gang med renoveringen, så skal facaden først klargøres. Derfor sandblæses facaden, da det kan fjerne rester af maling, rust, snavs, puds m.m. Din facade er nu mere klar til en ny overfladebehandling. 

Efterisolering: 

Når facaden er sandblæst, vil det være ideelt at efterisolere facaden, hvis isoleringen er mangelfuld. Det vil også kun være en økonomisk fordel for dig i længden. Du vil kunne mærke på varmeregningen, at dit hus bedre kan holde på varmen. 

Fordelen ved at klare efterisoleringen nu er, at det godt kan sætte sine spor på facadens udseende. 

Maling af facaden:

Efter facaden har fået en sandblæsning kan næste skridt være facademaling. Det er også en måde, du i den grad kan påvirke, hvilket udtryk dit hus skal have. 

Udbedring af skader:

Hvis der er fuger med skader eller andre små reparationer, der skal laves, så kan det gøres, før huset skal males eller vandskures. Fugerne kan f.eks. fyldes op. 

Vandskuring af dit hus: 

Hvis dit hus har været gennem en sandblæsning, så vil det også være klar til en vandskuring. Det er en ret populær måde at arbejde med facaden på. Det kan give din bolig en smuk og ensartet facade. Samtidig så er vandskuringen også med til at beskytte facaden, så holdbarheden styrkes. 

Derfor skal du bruge en professionel

Det kræver sin mand eller kvinde at renovere en facade. I hvert fald hvis du gerne vil opnå et resultat, du er stolt af, og som kan holde i mange år frem. Derfor kan det være en rigtig god investering at hyre en professionel. Med en professionel murer kan du være sikker på, at du er i de bedste hænder – en murer har lavet denne type arbejde mange gange før. Det vil også sige, at vedkommende præcist ved, hvordan arbejdet skal laves, og hvilke muligheder du har. 

Når du hyrer en professionel, så kan du også få præcis den vejledning, der gør, at du får det resultat, du altid har drømt om. Men – før du overhovedet booker et firma til opgaven, så er det en idé at indhente tilbud på, hvad en facaderenovering vil koste. 

Hvad koster en facaderenovering? 

Prisen på en facaderenovering vil typisk være forskellig fra firma til firma. I nogle tilfælde kan du forvente at skulle betale alt mellem 10.000 – 40.000 kr. Derfor er det også en god idé at udvælge 3 murerfirmaer, som du kan tage kontakt til. Når du indhenter tilbud, skal du huske på, at de ikke er forpligtende. Du skal derfor ikke nødvendigvis lægge en ordre hos dem, efter du har fået prisen på opgaven. I stedet kan du vende det til din fordel, da du får en pris på, hvordan de kan løse opgaven for dig. For det er nu engang rart at have en konkret pris, før hele facaderenoveringen sættes i gang. 

Når du indhenter 3 tilbud, kan priserne være sat sammen forskelligt. Der er dog nogle ting, som ofte går igen.

Nogle af de ting som typisk vil påvirke din pris er: 

  • hvor stort et areal, der skal renoveres. Altså hvor mange kvadratmeter, er der tale om
  • hvilken stand er facaden i. Jo flere skader der skal udbedres, jo længere tid vil det også kunne tage
  • hvorvidt din facade skal efterisoleres i forbindelse med renoveringen 
  • om facaden skal vandskures? Males? Eller hvordan der skal arbejdes med facadens udseende
  • antallet af timer som murerfirmaet skal bruge 
  • timeprisen det enkelte firma tager for en renovering.  

Som du også kan se herover, så er der flere forskellige ting, der kan påvirke prisen på facaderenovering. Derfor vil du måske også opleve, at det ikke er nemt at finde priserne på firmaernes hjemmeside. Den bedste måde er derfor tit, at du kontakter dem direkte og får vendt din specifikke situation med dem. 

En anden fordel ved at indhente tilbud er også, at du kan se, hvor du får den bedste pris. En facaderenovering kan nemlig være en dyr fornøjelse, men er alle pengene værd – især hvis du finder det helt rette firma. For nogle er det primært prisen, som afgør, om det er det rette firma. For andre er det mindst lige så meget håndværket, erfaringen og de resultater, som murerfirmaet kan levere til dig. Heldigvis er valget helt op til dig, når din facade skal have muligheden for at stå, som var den ny igen. 

Skriv et svar

two + fourteen =