Skaller malingen af husmuren, har kalken set bedre dage eller siver det ind med koldt luft? Med andre ord; ser din facade slidt eller træt ud?

Så kunne en facaderenovering måske gøre underværker for boligens udstråling og bekvemmelighed.

4.7/5 - 7 Stemmer

Hvad indebærer en renovering af facade? 

For at gå direkte til sagen, så drejer en facaderenovering sig om at få din facade til at se ud som ny. Der vil være mange årsager til at få lavet en facaderenovering af huset.

Facader er gerne noget af det, som er mest udsat på en bolig. Efterhånden som tiden går, vil vind og vejr også sætte sine præg. Måske har du lagt mærke til, at facaden falmer i farven og bliver mere og mere nedslidt.

Det kan også være, at fugerne er begyndt at krakelere eller måske er din facadebeklædning mærket af for meget fugt. 

sparetip
 
Få en bedre pris på facaderenovering:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på facaderenoveringen.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Indhent 3 uforpligtende tilbud nu ❯
Screenshot 20211027 113007 Instagram
Foto: idamariebuch

Hvad koster en facaderenovering? 

Prisen på en facaderenovering svinger meget alt efter hvad der skal laves på din bolig og det kan derfor også være svært at give en konkret pris pr. m2.

I nogle tilfælde vil du skulle forvente at skulle betale alt mellem 10.000 – 40.000 kr. for den samlede opgave.

Det kommer naturligvis an på hvad du skal have renoveret, da der er forskel på priserne mellem vandskuring, netpuds, omfugning m.m.

Det vil mange gange være en god investering at hyre en professionel. Så er du bare det mindste i tvivl om du selv gider i gang, så er det en god idé at indhente et gratis tilbud på en murer. Så kan du jo vurdere efterfølgende om du orker at gå i gang.

Henter du tilbud fra en tilbudtjeneste med 3 tilbud, så vil du kunne vende det til din fordel, da du får priser fra forskellige og bud på hvordan opgaven vil kunne løses. Det er nu engang rart at have en konkret pris, før hele facaderenoveringen sættes i gang. 

Nogle af de ting som typisk vil påvirke din pris er: 

  • hvor stort et areal, der skal renoveres. Altså hvor mange kvadratmeter, er der tale om
  • hvilken stand er facaden i. Jo flere skader der skal udbedres, jo længere tid vil det også kunne tage
  • hvorvidt din facade skal efterisoleres i forbindelse med en facaderenovering. 
  • om facaden skal vandskures eller males?
  • antallet af timer som murerfirmaet gerne skal bruge 
  • timeprisen det enkelte firma tager ved en renovering.  

Du vil måske opleve, at det ikke er nemt at finde priserne på firmaernes hjemmeside. Den bedste måde er derfor ofte, at du tager kontakt til dem før arbejdet og gerne får vendt dine specifikke behov. 

En facaderenovering kan være en dyr fornøjelse, men er alle pengene værd – især hvis du finder det helt rette firma. For nogle er det primært prisen, som afgør, om det er det rette firma.

For andre er det mindst lige så meget håndværket, erfaringen og de resultater, som murerfirmaet kan levere til dig. Heldigvis er valget helt op til dig, når din facade skal have muligheden for at stå, som var den ny igen. 

Fordelen ved at renovere facaden

Når facader renoveres, styrker du holdbarheden af din facade. Den bliver mere modstandsdygtig overfor både vind og vejr, og derfor vil facaden kunne holde i længere tid. 

En anden god grund til at renovere facaden er, at det kan øge værdien af din bolig. En facaderenovering kommer nærmest til at give din bolig et ansigtsløft. Huset kommer til at fremstå i en bedre stand, og det er godt for din ejendomsvurdering. 

En tredje grund til en facaderenovering er, at du kan sætte dit præg på, hvordan facaden skal se ud. Det er både i forhold til farve og udformning. 

En fjerde årsag til at overveje facaderenovering er, at du få lavet den facadeisolering, som du måske har overvejet. Facadeisoleringer kan nemt komme til at ændre på udseendet af facaden – især hvis der laves en udvendig facadeisolering. Det behøver du heldigvis ikke spekulere over, hvis du samtidig også får lavet en facaderenovering. 

Screenshot 20211103 082348 Instagram
Foto: glosemosehuset

Renovering af facaden

Der er forskellige måder, facaden kan renoveres på. Her er nogle af de mest populære trin du kan komme igennem:  

Sandblæsning af hus: 

Før renoveringen, så skal facaden først klargøres. Derfor sandblæses facaden, da det vil fjerne rester af maling, rust, snavs, puds m.m. En sandblæsning af huset gør din facade klar til en ny overfladebehandling og eventuel efterisolering. 

Efterisolering: 

Når facaden er sandblæst, vil det være ideelt at efterisolere facaden, hvis isoleringen er mangelfuld fx omkring dine vinduer. Det vil også kun være en økonomisk fordel for dig i længden.

Du vil kunne mærke på varmeregningen, at din bolig bedre vil holde bedre på varmen. Fordelen ved at klare efterisoleringen nu er, at det godt vil kunne sætte sine spor på facadens udseende, hvis dette gøres efterfølgende.

Udbedring af skader:

Hvis der er fuger med skader eller andre små reparationer, der skal laves, så kan det gøres, før huset skal males eller vandskures. Fugerne vil kunnne fyldes op. 

Vandskuring af dit hus: 

Hvis dit hus har været gennem en sandblæsning, så vil det også være klar til en vandskuring. Det er en ret populær måde at arbejde med facaden på. Det vil din bolig en smuk og ensartet facade. Samtidig så er vandskuringen også med til at beskytte facaden, så holdbarheden styrkes. 

Maling af facaden:

Efter facaden har fået en ordentlig behandling er der mulighed for facademaling. Det er også en god måde at hjælpe et bestemt udtryk på vej. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om