Hvis du går og drømmer om en facaderenovering, så kan du ikke undgå at høre om sandblæsning. Hvis du ikke er helt sikker på, hvad det er, så bare rolig.

I denne guide skal vi se mere på, hvad en sandblæsning er, og hvordan du finder den bedste pris. Et godt forarbejde kan nemlig hjælpe dig med en sandblæsning, som passer til dit budget.

4.7/5 - 4 Stemmer

Hvad er sandblæsning? 

Når en facade skal renoveres, så skal der laves forskellige forberedelser – i hvert fald hvis du vil have et flot resultat. Uanset om huset skal vandskures, males eller lignende, så skal huset først sandblæses. 

Formålet med en sandblæsning er at fjerne diverse rester af maling, snavs, puds, kalk, rust og lignende. Sandblæsning kan bogstavelig talt blæse f.eks. malingen af din boligs facade. På den måde bliver overfladerne klar til de behandlinger, som de skal have bagefter.  

Der er forskellige måder, sandblæsning kan laves på. Nogle af de måder som bruges, er tør sandblæsning og våd sandblæsning. Om der skal bruges den ene eller anden type afhænger primært af, hvad din facade er lavet af. Heldigvis kan du få hjælp fra professionel til at vurdere, hvad der er ideelt til netop dit hus. 

Derfor skal du sandblæse dit hus

Nøglen til en flot facaderenovering er en god sandblæsning. Du vil nemlig ende ud med et meget flottere slutresultat, når din facade er helt rengjort. Og din facaderenovering vil kunne holde i længere tid.

Grunden til det er også, at en sandblæsning er med til at skabe en mere ensartet overflade. Og det er en fordel for de behandlinger, som kommer efter sandblæsningen. Derfor vil det også være et must, uanset om du selv vil klare arbejdet eller du vil hyre hjælp til det.

Screenshot 20211027 113034 Instagram
Foto: dethvidehus_vedsoe
sparetip
 
Anbefaling til en bedre pris på sandblæsning:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på sandblæsningen.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Klik her og hent dine 3 tilbud nu ❯

Hvad er prisen for en sandblæsning? 

Når du skal finde prisen for sandblæsning, så er der flere ting, du kan gøre.

Enten kan du få priser fra et professionelt firma eller i tilfælde gøre det selv.

Men hvad giver mest mening? Find ud af det her.

Når du hyrer professionel hjælp

Hvis du vil hyre hjælp, kan du starte med at indhente 3 uforpligtende tilbud. Her er det vigtigt, at du får en god snak med firmaet om, hvad dine ønsker er til deres arbejde.

Vil du f.eks. gerne, at de står for afdækning af vinduer, døre og oprydning efter sandblæsningen, så er det en idé at vende med dem på forhånd. På den måde er du helt sikker på, hvad jeres aftale indebærer.

Der kan nemlig være forskel på, hvor meget der er inkluderet i forskellige firmaers priser. Få derfor gerne hele tilbuddet på skrift, så du er sikker på, at der ikke kommer ekstra udgifter.

En sandblæsning kan variere i prisen og koste alt mellem 30 kr./kvadratmeter og op til 100 kr./kvadratmeter. Måske studser du over, hvorfor der regnes i kr./kvadratmeter – men det er en effektiv måde, firmaerne kan vurdere, hvor meget arbejde der skal laves. Jo flere kvadratmeter, jo længere tid kan det tage, og jo højere kan prisen være. 

Du vil helt sikkert også opleve, hvordan du får forskellige priser, når du indhenter tilbud. Prisen vil altid kunne afhænge af, hvilket firma du hyrer til opgaven, og hvordan de beregner deres pris. Den bedste måde at få noget konkret på er ved at kontakte de firmaer, du kunne tænke dig til opgaven. Derefter kan du f.eks. sammenligne den samlede pris og de ting, som prisen inkluderer. 

Screenshot 20211027 113043 Instagram
Foto: dethvidehus_vedsoe

Når du selv vil løse opgaven 

Hvis du selv vil kaste dig over at sandblæse din facade, så kan du her se en liste over de ting, du skal have fat i. Forhåbentlig kan det gøre det nemmere for at finde priser. Her kan det igen godt svare sig at undersøge forskellige byggemarkeders priser. 

Du skal have fat i: 

  • udstyret som du skal afdække dele af facaden med.
  • en kompressor som kan hjælpe dig med mellem 8-10 bar. Hvis du ikke har en fornemmelse af, hvor meget det er, så er det meget for en kompressor. Det er nemlig nødvendigt til arbejdet, du skal lave – ellers vil du hurtigt opleve, at du ikke kan få det resultat, der er nødvendigt. Hvis du skal købe en kompressor, så ligger nogle af de billige til omkring 4.000-6000 kr. Alternativt kan der også være mulighed for at leje en kompressor.
  • en sandblæser (her er det en fordel, hvis du undersøger muligheder for at leje den – medmindre du selvfølgelig skal bruge den til mange andre projekter)
  • materialerne (bl.a. sandet) som skal bruges til din sandblæsning. Forhør dig gerne hos dem du køber det af – både i forhold til hvor meget du skal bruge og hvilken type. Der er nemlig god hjælp og rådgivning at hente hos de firmaer, som kan sælge det til dig.

Som du måske også kan fornemme, så kan prisen alligevel også hurtigt rende op, når du selv vil stå for arbejdet. Undersøg derfor gerne priserne mindst 3 forskellige steder – du vil helt sikkert sætte pris på det, hvis der er penge at spare i sidste ende.

Hvis du kan samle dine indkøb det samme sted, så kan der være gode muligheder for at få en skarp pris. Det er derfor også værd at overveje, hvis du selv vil stå for indkøb af alle materialerne. 

Derfor skal du bruge en professionel 

For det første kan det være en dyr fornøjelse, når du selv skal leje alt udstyret, som skal bruges til sandblæsning. Det kan du heldigvis undgå, når du hyrer professionel hjælp. Desuden så kræver det en vis erfaring, både at håndtere maskinen og at udføre arbejdet.

Og hvis du vil være helt sikker på, at det bliver gjort korrekt, så er det også endnu en grund til ikke selv at lave arbejdet. I værste fald kan du selv komme til at ødelægge noget af facaden, du arbejder med.

Opgaven kan derfor også være lidt for stor, hvis ikke du har meget erfaring med håndværk. En professionel har prøvet sandblæsning mange gange før, og ved præcis hvilke ting han eller hun skal være opmærksom på. 

For det andet så kræver sandblæsning viden omkring, hvilken type sandblæsning, der skal bruges, og hvilken type sand, der er mest ideel. Hvis der arbejdes på en facade, hvor væggene er porøse og har en let struktur, så kan det skade væggene med sand, der er for groft.

Det gælder også, hvis trykket fra sandblæseren bliver for kraftigt. Hvis der omvendt bruges sand, som er for fint, så opnår du heller ikke den ønskede effekt af arbejdet. Hvis du kender dig selv godt nok til, at gør-det-selv-projekter ikke er din kop te, så er det en også en idé med professionel hjælp. 

For det tredje så kræver en sandblæsning, at husets døre, vinduer m.m. dækkes godt af. Ellers kan sand finde vej ind, hvor der er selv de mindste huller. Og det kan ende ud med skader og være svært at rengøre, når det først har sneget sig ind i lister, fuger eller når det rammer vinderne. Det er vigtigt, at dette forarbejde gøres helt rigtigt – og en professionel har om nogen erfaring med en god afdækning. 

For det fjerde så kan der være en del oprydning efter arbejdet. Sandet som er brugt til sandblæsningen skal bortskaffes på den rigtige måde – det kan også betyde, at der skal køres en del frem og tilbage til producenten, hvis det er her, sandet skal afleveres.

Hvis der laves en tørblæsning, så vil det kunne svine lidt ekstra – især også over til naboerne. Laves der en vådsandblæsning, skal det primært skovles op og køres væk. Heldigvis er alt oprydningsarbejdet ikke noget, du skal stå med, når du hyrer hjælp. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om