Vi har lavet en lille guide til dig, som overvejer at installere et skifertag på din bolig. Der er både flere fordele og ulemper ved at vælge denne løsning til din ejendom.

Det kommer vi nærmere ind på i guiden, hvor vi også beskriver de to forskellige skifertage, du kan vælge imellem.

4.8/5 - 5 Stemmer

Hvad koster et skifertag?

Prisen på et skifertag ligger mellem 900-1200 kr. pr. m2 alt efter tilbudsgivningen. Din pris på skifertag afhænger af flere faktorer på taget.

Du bør derfor forholde dig til, hvor stort et tagareal, som du skal dække med skifertag, hældningen, om du skal have kviste og mere.

Her er der også forskel i prisen, alt efter om det skal lægges på ny eller som erstatning ovenpå det eksisterende tag. Herudover bør du tage stilling til, om det skal være naturskifer eller kunstskifer. 

Til sidst er det en individuel faglig vurdering af, hvad det kræver af tid til at montere og fastlægge det valgte skifertag. Her er det fagmanden, der individuelt laver en vurdering, der vil få betydning for din endelige pris.

Du kan vælge at aftale en fast timepris eller fast pris for at udføre hele arbejdet.

Vi anbefaler, at du indhenter flere tilbud på den samme opgave, så du har det bedste grundlag for at vælge efter pris og kvalitet.

sparetip
 
Opnå en bedre pris på skifertag:

Vores bedste tip til læserne er altid at indhente flere tilbud.
Det er en nem måde, at kende til omfang & pris på lægning af skifertaget.
 
Specielt, når det er gratis og uforpligtende!
 
Du udfylder kun én formular, hvorefter 3 håndværkere giver dig deres bedste tilbud og handlingsplan.
Takker du ja, så sikres du gratis med 35.000 kr. fra 3byggetilbud.dk enterprisegaranti.
Det bliver ikke nemmere!

Indhent 3 uforpligtende tilbud nu ❯
laying roof tiles 2021 09 01 22 38 07 utc

Hvad består et skifertag af?

Et skifertag er et utrolig populært valg i Danmark. Det er en tagtype, der ser helt fantastisk ud, og som er udført i et slidstærkt materiale. Det er blandt andet derfor en tagtype, som flere arkitekter er begejstrede for.

Skifertage er ikke en ny opfindelse, men stammer helt tilbage fra Romerriget, hvor det flittigt blev brugt som flisebeklædning.

I dag anvender vi skifer til at beklæde gulve, facader og tage med. Det er et materiale, der er letforarbejdeligt, robust og slidstærkt, hvorfor det har de egenskaber, som egner sig til den danske vind, vejr, og klima.

Ved at vælge et skifertag til din bolig, får du en holdbar løsning, der er med til at tilføje karakter og stil til din ejendom. Hvis du passer og vedligeholder dit skifertag, kan du forvente, at det kan holde op til 100 år. 

Den lange holdbarhed er blandt andet med til, at mange danskere i dag vælger et skifertag. Derudover er det en tagtype, der er nem at vedligeholde. Det er en tagtype, der let kan omstille sig til de klimaforandringer, vi oplever fra år til år. 

Hvilket skifertag skal du vælge til din bolig?

Når du skal vælge et skifertag til din bolig, kan du i dag vælge mellem to forskellige muligheder. Den ene er naturskifer, og det andet er kunstskifer.

Der er naturligvis en forskel i både materiale og pris på de to forskellige typer af skifertage. Du kan her læse forskellen på de to forskellige skifertage.

Naturskifer 

Naturskiferen er en tagtype, hvor man skærer skiferen direkte ud fra en klippe eller et bjerg. Det er den originale skifer, som man har brugt de sidste mange år. Når du har det rå materiale fra klippen, bliver det beskåret og tilpasset den enkelte kundes opgave. 

Det rå materiale fra klippen bliver også anvendt ved standardmål til masseproduktion.

Naturskifer fås i en flot og stilren grå farvenuance, som er utrolig efterspurgt i Danmark. Det ser man blandt andet også, at prisen afspejler. Prisen for et naturskifertag er dyrere end kunstskifer. Det skyldes, at det er en langt mere besværlig og krævende proces at omdanne klippestykket til en tagplade. 

Hvis du derfor overvejer naturskifer til dit tag, kan du forvente en lidt højere pris end de andre tagtyper, men til gengæld får du en unik løsning til dit tag, der holder op til 100 år.

Her kan pengene hente sig tilbage over en årrække, hvis du får vedligeholdt dit naturskifertag. Naturskifer kræver næsten ingen vedligeholdelse, og er klart det bedste tag mod de hårde storme og uvejr, der finder sted i Danmark. 

Kunstskifer

Kunstskifer er måske bedre kendt som eternitskifer. Det er en tagtype, der tidligere blev fremstillet med asbest. På grund af det sundhedsskadelige i asbest, valgte man i stedet en anden fibercementløsning i stedet for asbest.

Kunstskifer bliver fremstillet på samme vis som eternittage. Her kan du vælge mellem forskellige farvenuancer, alt efter hvad der passer til din smag og husets karakter. 

Fordelen ved kunstskifer er, at du får en ens farve på alle tagpladerne. Her vil der være forskellige farvenuancer ved naturskifer. 

Kunstskifer er, modsat naturskifer, et langt billigere materiale. Det skyldes, at fibercementen som kunstskiferen består af, bliver forstærket med cement med fibre af PVA.

Det er dermed billigere og nemmere at producere end naturskifer. Du får udseendemæssigt det samme resultat, men til en bedre pris.

Kunstskiferen vil også have en mere glat og blank overflade sammenlignet med naturskifer.

En af de store fordele ved at vælge kunstskifer til dit tag er, at det er lettere og mere fleksibelt for håndværkere at anvende, når dit tag skal lægges. Selvom det ikke er så holdbart som naturskifer, så er det godt til at tilpasse sig det klima, vind og regn, vi har i Danmark. 

Hvilke fordele er der ved at vælge et skifertag?

Hvis du overvejer et skifertag, er der flere fordele forbundet med denne løsning. Den store fordel ved et skifertag er, at det er markedets billigste løsning, hvis du holder det op med dets levetid på op til 100 år.

Det er et utrolig robust og slidstærkt materiale, som egner sig godt til det klima, og de forandringer vi har i Danmark. Du har dermed en holdbar løsning til din bolig, som også vil se pæn og stilren ud i mange år frem. 

Til forskel fra de andre tagtyper, vil du med skifertag ikke opleve, at solens stråler vil påvirke farven på skifertaget. Skifertaget vil ikke falme med årene pga. solen. Uanset om du vælger naturskifer eller kunstskifer, er det et materiale, der optager meget lidt vand.

Det kan særligt være en fordel i Danmark, da vi har en del dage med regn i løbet af året. Der vil dermed være mindre risiko for vandskader, fugt og svamp i dit tag. 

Med et skifertag kan du vælge mellem flere forskellige designs, hvor du kan sætte dit personlige præg på din bolig. Det er et materiale, hvor du kan arbejde med den mindste detalje, som derfor giver nogle flotte resultater. 

Derudover kræver et skifertag meget lidt vedligeholdelse. Hvis du kan leve med det, som det er, så kræver det ingen vedligeholdelse, da det er en naturlig sten, der ikke falmer med tiden.

Det kan være det afgørende valg for mange, da der er stærkere krav til vedligeholdelse ved andre tagtyper. 

finishing ceramic roof 2021 08 27 13 41 38 utc

Hvilke ulemper er der ved at vælge et skifertag?

Som ved alle andre tagtyper, er der også ganske få ulemper ved at vælge et skifertag. En af de ulemper, som du bør tage stilling til, inden du vælger et skifertag, er prisen.

Som en investering er det den dyreste løsning, der er på markedet. Hvis du fordeler investeringen over 100 år, som det kan holde til, så er det faktisk den billigste løsning på markedet. 

En anden ulempe ved at vælge et skifertag er, at det ikke er en gør-det-selv-løsning. Hvis du er på jagt efter en tagtype, som du selv kan lægge, vil det ikke være det optimale valg.

Det kræver, at du har den nødvendige erfaring og ekspertise til at vide, hvordan du monterer et skifertag korrekt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Artikler du måske vil synes om